| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přežila šestinedělí

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 95 [Dalších 5 >>]
Petra, 3 děti
  • 
17.1.2006 12:06:26
Ahoj Hajano,
naprosto souhlasím. A ještě chci říct, že při druhém dítěti to bylo podstatně lepší a při třetím úplně v klidu. Škoda, že už nemůžu mít další!
A co se týká bacilů a miminek - zjistila jsem (s hrůzou:), že nejlepší očkování pro naši tehdy 3/4 roční Míšu byly bobky od osmáka, které hledala a s chutí konzumovala. Už se těším, jak je bude "vysávat" naše nejmladší:)))
17.1.2006 12:04:50
Bell, skvělej článek. Hlavně hodnotím to, že píšeš To je skvělý!!! Jen se toho drž. Já to asi vzdám a jen budu (samotřejmě velice vtipně) reagovat na tvoje článečky.....

Já teda šestinedělí tak moc zase neprožívala. Pravda asi po 4 nedělích od porodu u mě nastal zlom a já pomalu začala věřit, že asi jsem těhotná. :-)))(kde se nám doma vzalo dítě, to nechápu do teď - a to už má 7 měsíců!!)Mimochodem NIKDY nepochopím, KDE v tom břichu jako mohla bejt a rozhodně je nad mý síly pochopit kudy vylezla! :-)))
Cestou z porodnice jsem se na ní pořád koukala, jak je v autosedačce a nechápala jsem, kde jsme k ní přišli....... a doma všechno bylo ve stylu "tak já se vám o ní postarám..." Prostě jako kdybych jí měla na hlídání. Nebo tak nějak. S dětma jsem jakž-takž zacházet uměla, tak v tom problém nebyl...... jen pochopit, že je to "moje" miminko. Pravda udivující a chválící řeči sousedek, co jsme potkávaly mi přiváděly na vrchol blaha, ale stejně. Bohužel jsem měla to samé nutkání jako Bellana každému na potkání říct, jak byla veliká a jak rychlej a pohodovej porod jsem měla. Chudinky.... asi je to moc nezajímalo, ale to zase nezajímalo mě.
No a co se týká šití..... sama jsem se teda nekontrolovala..... nemám odvahu. A vzhledem k tomu, že bylo podle primáře v porodnici "velký" soudím, že velký asi bylo. Jenže mi nikdo neřekl, že si nemám po porodu sedat do mého oblíbeného tureckého sedu. A když mi tak přistihl doktor asi třetí den po porodu při kojení, tak náhle pochopil, proč šití drží a kůže okolo je potrhaná........ marně jsem se bránila, že mi to nikdo neřekl. Prostě mě spodek nijak nebolel. Vlastně mi nebylo nic. Jen jsem byla nevyspalá. A nic víc.

Takže milé nastávající a budoucí maminky........ neděste se. To, že někdo to má takhle znamená jen to, že vy to budete mít úúúplně jináč!!! Páč jako všechny děti jsou stejné, ale vlastně každé je jiné, tak to samé platí i o porodu, těhotenství, šestinedělí, výchově a vůbec.......

Senedra
17.1.2006 12:04:50
Jasně, že jsem to zvládla. 3 týdny po porodu jsem už převlékala postele, vařila jsem denně a podobně. Jen některý den se prostě nepovedl.

A hlavně mi jde o to, že ( z mého pohledu) jsou víc zkreslující články, kde se nepíše o tom, jak vzroste počet povinností a je najednou málo času a ženská je najednou unavená ( šok je to asi nejvíc u prvního dítěte). Navíc, když ten článek doprovází fotka téměř anorektické modelky, která má v kočárku přebalené, nepoblinkané, spící a neřvoucí mimino.

Je mi jasné, že tady asi vznikne debata, kde jedna část pisatelek bude psát o tom, jak těžké měly šestinedělí a druhá část se zase bude trumfovat v tom, co všechno po porodu zvládaly. Ale na to nemám náladu. Nepatřím ani k jedné skupině.
17.1.2006 11:55:31
Sen, Hajano, děkuju moc.

Já nemám problém pochopit, že někdo může mateřství prožívat i jinak než já. Fakt upřímně obdivuju všechny maminky, které jsou v pohodě, upravené, nalíčené, depilované, učesané a usměvavé. Vůbec to nemyslím ironicky, OPRAVDU mi to přijde skvělé a obdivuhodné.

Ehm, možná, že kdybych nemarnila čas psaním článků a reakcí na komentáře k němu, tak toho taky stíhám víc :-)))

Ne, dělám si legraci. Pochopitelně, že když už je Agi 7 měsíců, tak je všechno zase mnohem mnohem lepší, než to bývalo - teď se mi tu plazí kolem nohou, cupuje na kousky plínu a je spokojená. A já mám čas kouknout na net :-) A na sobě mám normálně kalhoty, mikinu, dokonce jsem se dnes myla, čistila si zuby a tak podobně. Fakt jsem od dob šetinedělí udělala jistý pokrok :-)

PS: ale trvám na tom, že nepíšu fikci, ale pravdu :-)
ha.jana
17.1.2006 11:52:42
Zuzko, já taky nechápala mamky, které říkaly, že nic nestíhají. A v šestinedělí jsem na tom byla podobně. Než jsme si zvykli s malým na nějaký režím, než jsem obstarala jeho, protože ON je na prvním místě, tak jsem se také kolikrát dostala k čištění zubů až po poledni ( kromě víkendu, kdy vypomohl tatínek ). A doma jsem oblečená taky nechodila jako od Versageho,. protože mi miminko všechno vždy hned počůralo/poblinkalo/poslintalo. Je krásné jít v létě na koupaliště s prckem, nebo jít zacvičit, ale to asi s měsíčním miminkem dost dobře nejde ( nebo teda nevím jak na to ). A určitá nadsázka v tom určitě je, ale komu to vadí :-)?
ha.jana
17.1.2006 11:47:38
Moc pěkné Bellano :-). Možná to budoucí matky děsí, ale myslím, že v tom tu určitou nadsázku vycítily. Každá prožívá jinak těhotenství, porod, šestinedělí a myslím že tohle funguje naopak i jako vzpruha pro ty, které to prožívají podobně jako Bell. To by mohly budoucí matky děsit i poučky, jak těhotné ženy trpí nevolností od rána do rána - někdo trpí, někdo ne. Stejně tak má někdo uplakané miminko a někdo ne, někomu se ty hormony zbouří a jinému ne atd. Určitě se dá všechno zvládnout, ovšem záleží hlavně na prckovi, jestli k tomu dá prostor a jakým stylem. A Bellana zvládla i tyhle situace, takže by to nastávající maminky nemělo lekat, ale spíš uklidnit :-)).
17.1.2006 11:46:37
Já si tedy zase myslím, že i maminka by měla být upravená, už jenom proto, že by třeba tomu dítěti mohl zůstat v budoucnu i tatínek, případně přibýt sourozenec. Já upřímně nesnáším, když ženská po porodu začne být jenom matka a tvrdí, že nemá čas se učesat, nalíčit, udělat depilaci a tak. Jasně, že nevypadáme, jako v práci, ale jako příšery bychom teda vypadat opravdu nemusely.
Mně přijde, že je to vylíčený strašně negativně. Vždyť je přece pěkný, že si můžu vzít miminko ráno do postele a ještě si s ním poležet, když manžel už musí do práce, že si v létě můžu zajít přes den na koupaliště místo do práce, že se můžu navštěvovat se stejně postiženýma kamarádkama a kecat u kafe, že si můžu zajít přes den zacvičit a tak. Já si myslím, že mateřská má spoustu pozitivních stránek, že to není jenom o uklízení bytu, tišení řvouna, vlastních depresích a samých problémech.
Článek je napsaný strašně pěkně, čtivě, ale obsah mi přijde úplně nereálný. Já si to vůbec nedovedu představit.
Navíc si myslím, že když máš Bellano čas na psaní takhle dlouhých článků a na reagování na reakce na tvůj článek, tak zase asi tak strašně přetížená a vyřízená nejsi :-).
Jo a Betynka mi přijde jako docela prima časopis
jana
  • 
17.1.2006 11:38:49
no ja taky byla prekvapena, ze mam to bricho, ze hned nezmizelo. Ale nikdy se mi nestalo, ze bych cely den byla v pyzamu. Vse jsem v pohode zvladala, jeste do toho v 7 vodila druhe dite do skolky a ve 12 ze skolky, takze diky 4 kilometrum denne jsem po 4 tydnech byla hubena jak lunt. Jinak nechapu, ze si holky narikaji, vse jde zvladnout.
Senedra
17.1.2006 11:24:27
Zuzko, mno.....

Mně se Bellaniny články moc líbí, možná taky proto, že máme skoro stejně staré holčičky a já to tak hezky nedokážu popsat.

Jasně, že je to trochu nadsazené, ale to snad každý pozná :-) A promiň, rozhodně mi takový článek přijde poučnější, než nějaký ( třeba typu Betynka), kde se nemluví o tom, že šití několik hodin až dnů po porodu bolí, že člověku vyhrknou slzy, když jde na malou a podobné "radosti". A větší škodu ( podle mne) páchají právě rady, jak být aktivní, upravená, vyrovnaná maminka... jenže ono to v šestinedělí jde těžko. Takže kromě únavy z porodu, z rozjíždění laktace, hormonálního zmatku, zvykání si na nového člena domácnosti... najednou maminky zjistí, že si v jedenáct dopoledne stihnou vyčistit zuby a přévléknout se z noční košile do volného plandavého trička, ve kterém se nejlíp kojí a nejsou úžasné, vyrovnané a okouzlující.

Bell, článek jako vždy úžasný, negativních reakcí si nevšímej.
Tleskám na otevřené scéně.
17.1.2006 11:09:42
Budoucím vyděšeným matkám se omlouvám :-)
Všechno, co píšu, píšu tak, jak jsem to prožívala, cítila a jak to skutečně bylo. Maminkám, které šestinedělí prožily v pohodě, upřímně závidím a přeju jim to :-)))
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 95 [Dalších 5 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.