| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bulteriér a kojenec - jde to dohromady?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 273 [Dalších 203 >>]
28.1.2006 10:51:38
Nikdy jsem nenapsala, že psa lze správnou výchovou naprosto ovládnout a předvídat jeho reakce. Píši jen o tom, že soužití bullterriéra s malými dětmi je možné.
Někteří lidé tu vedou polemiku nad tím, s kterými psy by nechali dítě o samotě a se kterými ne. To je podle mě absurdní. Nikdy bych žádného psa, i když domácího miláčka nenechala bez dozoru s dítětem. A je jedno, jak velké je to plemeno.
A co se týče psích exkrementů, tak úplně s Tebou nesouhlasím. Je to člověk, který si psa pořídil a tak by se o něj měl starat. Nejen ho vychovávat, ale i uklízet případný nepořádek, který pes udělá.
28.1.2006 10:27:35
Radko, divím se, že tento velmi medializovaný příběh si nepamatuješ.Byl to kříženec labradora s dobrmanem, drahoušek.Televize ukázala reakci matky poté, co ji záchranáři sdělili, že dítě nežije.Také ukázali psa, žádná krvelačná svině, rozumný oddaný psí pohled.
Léta chovám psy, pravda. malá plemena.
Můj soused má malamuta, který když sežral dalšímu sousedovi kurník, tak Petr povídá:"To je příroda, kdyby tvoje slepice uklovaly moji Andulu, taky nic neudělám"
A o tom to trochu je. Je to zkrátka zvíře.
Nemám ráda štvanice proti jakýmkoliv psům, psí exkrementy z boty otřu a pokračuju, dá se říct, že psy miluju.A myslím si, že naopak bezpodmínečné tvrzení kdoví jak kvalifikovaných kynologů, že psa lze správnou výchovou naprosto ovládnout a předvídat jeho reakce, celý problém zhrošuje.
28.1.2006 9:57:39
Monty, pro Tebe a Tvoji "zodpovědnost".
To, jak informuješ o tragédii vypovídá o Tvé naivitě a absolutní neznalosti. A Tvé počínání už hraničí s šířením poplašné zprávy, což je v této zemi trestné.
Je to strašné, zvláště když se jedná o malé dítě. Nevím, co je na té události pravdy, jestli se to opravdu stalo, co to bylo za rasu psa. Ale přesně takhle vyvolávají paniku a pouští hrůzu kolem sebe lidé, kteří o psech absolutně nic neví a nerozumí jim. Sami psa nemají, ale velmi dobře radí ostatním. Asi podobní lidé jako ty.
28.1.2006 9:40:31
Monty!
Myslím, že by ses měl či měla zamyslet, do jaké diskuse píšeš příspěvky a s čím máš zkušenost.
Nepsala jsem, že jsem si na 100% jistá, že můj pes nikomu neublíží. Psala jsem o naší rodině, zejména o dceři. Kdyby někdo chtěl ublížit rodině, jsem si jistá, že pes by zasáhl a klidně ublížil. Ten, kdo zná a chová bulíky mi dá za pravdu, názory ostatních chápu, ale je to jejich názor a já jim ho neberu. Jak už jsem psala dříve, nechápu lidi, kteří nepoznají ani rasu psa a rozdávají rady ostatním. Jak dětinské. Měl(a) by sis nejdříve ujasnit vlastní názor a pak radit jiným.
empatia, 0deti
  • 
26.1.2006 17:59:57
pekny clanok, krasne fotecky..
  • 
26.1.2006 17:09:57
Dobrý den,máme taky bulteriéra, bílého pejska, dnes mu je 5 let a je to naše první dítě. Měli jsme, samozřejmě, trošku obavy, jak to bude se žárlivostí na " sourozence" naše mimčo, ale zbytečně. Je to ochránce, kamarád, někdy i jezdecký kůň. Vždycky si to užijem všichni a moc se nasmějeme. Neumím si představit, že bychom byli bez něj. Naše Vendulka ho musí mít všude s sebou, jinak ho volá, hledá a je jí smutno. To samé bulík. Určitě je ale nenechám samotné si hrát bez dohledu, ale to bych nenechala ani se srnčím ratlíkem. U bulíka je problém s tím, že je moc přítulný a může svou přítulností povalit člověka na zem. Jinak má nesmírnou trpělivost, smysl pro humor a veselou povahu. Samozřejmě, když se k němu chováte tak, aby z něj byl spokojený pes. To ale platí pro všechny pejsky a páníky, ne jenom pro tyhle " strašně nebezpečné psy". Chtěla jsem napsat tři věty a už je to moc dlouhé, tak končím. Mějte se hezky a pozdravujte bulíčky a jejich dětičky :-).
Monika
  • 
26.1.2006 13:05:37
Tak by mne zajímalo, kde čerpáte vy o argentinách... ani název plemene neumíte napsat.. Já mám doma psa tohoto plemene a na výchovu sem neměla až tolik času, co by opravdu potřeboval a je to super společenskej pes, co se snese s jakýmkoli hafanem (pokud na něj nezaůtočí) a dokonce i králíkovy leze do klece a nechá se podrapat... Argentinská doga je loveckej pes!!! Jo, a muj táta má pittbula a nikdy s nim problémy neměl... Nechápu lidi co soudí psa podle řečí co se o nich vedou...
  • 
26.1.2006 12:30:17
Bulík je opravdu dokonalej hafan. Neznám poslušnější a věrnější plemeno. Ty fotky sou nádherný a vůbec mě nenapadlo se nad tím pozastavit... Táta měl také bulíka a opravdu sem ještě neviděla lepšího psa.. Toto plemeno opravdu miluji a nedám na ně dopustit....
25.1.2006 13:17:48
Musím s Váma souhlasit, protože mám doma něco podobného :-). Jmenuje se Nela je to pittbulka 6letá, kterou jsem dostala jako těhotná k vánocům. V březnu se nám narodil syn Samuel a Nele byli 3měsíce. Od malička jsem je dávala k sobě a mají spolu krásný vztah, přes blbnutí a spaní v posteli. V listopadu se nam narodila Nikol. Bála jsem se,že bude žárlit-NELA. Místo toho ji chrání a stále mě upozorňije na její pláč. Chodí všude s námi a dává pozor.
Sáša, Anička 28 měsíců
  • 
24.1.2006 10:11:27
Jsem ráda, že to "dosud" jde. Ale dávej si pozor, protože až malá povyroste nemusí se jí to moc líbit. Sama mám známou, která má staršího bultíka fenku, ale má už větší děti. Jask byly malé byl pejsek v pohodě. Při začátcích lezení a chození už to bylo horší. Psovi se ne vždy líbí, když do něj dítě dlubká a nedá mu "pokoj". Do té doby může být všechno v klidu. Ale pak si na obě dvě své holky dávej pozor.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 273 [Dalších 203 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.