| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice s poliklinikou

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 113 [Dalších 93 >>]
prďolka
23.1.2009 6:26:41
Taky mám zkušenost s touto sestrou, taky jsem rodila před rokem a půl a po celý porod jsme měli zmiňovanou sestru, byla rázná, jednou nám vynadala, když jsme se s manželem procházeli po chodbě, ale jinak se k nám chovala slušně, sice nebyla jak sluníčko, na jednu stranu se jí nedivím, zrovna jsme rodili 4, byla noc a ona nevěděla kde jí hlava stojí, ale je fakt, když jsem ve sprše několikrát omdlela, manžel mě nemohl probrat a tato sestra mě probrala hned, probrala jsem se vyděšená, že ta sestra chce abych ještě tlačila. Je fakt, že příště bych raději jinou, nejlépe mladou , milou sestřičku, kterou jsme měli na kurzu, ale vybírat si hold nemůžem.
Lucik, syn 1,5 roků
  • 
13.1.2009 1:34:26
Naprosto souhlasím, starší sestra s tmavými krátkými vlasy je opravdu "profesionálka na úrovni" Ještě půl roku po porodu se mi o ní zdálo.
Lucik, syn 1,5 roků
  • 
13.1.2009 1:21:46
Dobrý dem, chtěla bych se taky podělit o zážitky z Kadaňské porodnice. Porod mi byl vyvoláván, takže jsem v porodnici byla již 3 dny předem.Celkově byl personál skvělí až na jednu starší razantní porodní asistentku. Ve 4. hodiny ráno mi praskla plodová voda, sestřička mě odvedla na porodní sál, kde mě předala této asistentce, která mi řekla, ať chvilku počkám na chodbě. Chvilka byla 2 hodiny, stahy po dvou minutách, sama na studené chodbě s jednou lavičkou pro návštěvy, kolem chodili tatínkové, no prostě nádhera. V 6 hodin ráno jsem se dostala k doktorovi, porod pokračoval rychle, takže mě vyprázdnili a ta samá porodní asistentka mi měřila pohyby miminka. Porodní bolesti po minutě, k velkému konfliktu došlo, když po mě chtěla v klidu ležet na lůžku 15 minut, aby mohla změřit miminko, nešlo to, sjela mě na tři doby, že jsem hysterka a že takový rodičky má nejraději. V tu chvíli jsme byla už tak unavená, že jsem se nezmohla na jedinou odpověď. Strčila mě do minihekárny s jedním lůžkem a balónem, WC a sprcha přes chodbu u porodního sálu, paráda. Pak jsem se konečně dostala k telefonu a volala manželovi. Dorazil kolem sedmé hodiny. Pak se nejspíše měnila služba a nastoupila mladá porodní asistentka a jelo všechno tak, jak mělo. Milá, hodná, poradila, pomohla, starala se, kontrolovala, srdeční ozvy mi měrila ve stoje a nechala mě při kontrakci si ulevit, prostě jenom díky ní jsme nakonec měla pocit, že jsem taky člověk. Doktoři a další personál také skvělí. Péče o miminko perfektní. Celý porod mi zkazila jedna babizna, která se už těšila domů po noční. Těhotná žena v porodních bolestech je to nejzranitelnější a nejcitlivější stvoření a potřebuje rozhodně pomoci. Nejsem nijak přecitlivělá, před porodem jsem si říkala, zvládli to jiní, zvládnu to taky, vše hezké něco stojí, ale ještě půl roku po porodu se mi zdáli ošklivé sny o "milé" paní asistence. Takže příští porod vidíme s manželem takto: Pokud mě tam poveze již v bolestech a bude tam se mnou, tak rozhodně Kadaň, pokud bych tam musela před porodem ležet a porod by byl vyvolávaný, tak Chomutov. Je to jenom můj názor a rozhodně se jednalo pouze o tuto jednu osobu, ale i to stačí na špatné vzpomínky na chvíli, kdy darujete svému dítěti život.
Zuzana Z.
  • 
6.1.2009 9:22:28
V Kadani jsem rodila 21.12.2008. Ačkoli to znamenalo cestovat za porodem 80km, tamní porodnici jsem si vybrala především kvůli možnosti rodit v klidu a soukromí v CAPu. Dopadlo to všechno nakonec jinak, než jsem plánovala. Miminko bylo podle odhadů velké a se na svět se mu nechtělo, proto jsem týden po termínu přistoupila na vyvolávání. To se ovšem "chytlo" až třetí den, porod nepostupoval a nakonec byl ukončen sekcí. Vůbec nelituji, že jsme do Kadaně jeli – po celou dobu jsme oba s manželem mohli být v CAPu, všichni k nám byli velice laskaví, pro nikoho jsme nebyli obligátní číslo. Také po porodu jsme byli téměř stále všichni spolu, v nemocnici jsme strávili celkem 9 dní. Atmosféra tam je téměř rodinná, včetně "drobností" kdy se vám personál při prvním setkání představí a podá vám ruku, klepe na dveře a při střídání směn se přijde rozloučit/přivítat a zeptat, jestli něco nepotřebujete. Myslím, že absolvovat svůj porod v nějakém velkokapacitním zařízení, v anonymitě a sama, určitě bych se s ním nevyrovnávala tak dobře - myslím, že nějaký babyblues o nás sotva zavadil. Máme velmi klidné miminko, kojíme, mléka je dost. Kadaň mohu vřele doporučit, hlavně díky možnosti stálé přítomnosti otce. Zvláště první dny po zákroku jsem byla ráda, že se o dítě může starat manžel - podávat na kojení, přebalovat, nosit na vyšetření atd. Pokud bude nějaké příště, nebudu váhat - i s vědomím, že porod nemusí být fyziologický raději zvolím vřelou atmosféru Kadaně než studenou přezíravost krajského zařízení.
Petra S.
  • 
4.5.2008 9:46:24
Rodila jsem v Kadani 29.4.2008 a celý porod i následující pobyt na novorozeneckém odd. byl naprosto úžasný zážitek. Kadaňskou porodnici jsme si s manželem vybrali po delším rozmýšlení, měli jsme své představy a nechtěli jsme z nich slevovat. Pocházíme z Teplic. Zkoušeli jsme Ústí - tam neberou neproblémové rodičky a váhali mezi Litoměřicemi a Kadaní. Nakonec jsme si domluvili informační schůzku a individuální předporodní kurz. Celkový dojem z první návštěvy bych shrnula do : pokud je miminko v pořádku , nic není problém a ptejte se, všechno zodpovíme. Realita byla stejně báječná jako očekávání. Přijeli jsme ve 4.00 hodiny ráno a přestože byly porodní asistentky velmi vyčerpané ( před námi porodily 4 maminy a ještě po nás tři ), byly všechny milé. O všem nás informovali, zachovávali nám soukromí na porodním pokoji v maximální míře, vše, co mi dávali, mi dopředu vysvětlili. Po porodu mi položili miminko na břicho, nechali dotepat pupečník, vyzvali tatínka, aby šel s malým k poporodnímu ošetření, které proběhlo rychle a šetrně a ještě během něj mě přišla sestřička ujistit, že je skutečně všechno v pořádku, během několika minut mi ho donesli zpět, přiložili k prsu a ponechali s námi na sále. Při šití mě paní doktorka vždy upozornila, kdy to může být nepříjemné a nabízela možnost další injekce. S kýmkoliv jsme se potkali, mile pozdravil a všichni byli neobyčejně vstřícní. Byl to můj třetí porod a jednoznačně třešnička na dortu:) Kadaňskou porodnici mohu jedině doporučit.
  • 
19.12.2007 6:31:30
Jsem sice z Mostu, kde máme svoji porodnici, ale protože s ní mám neblahé zkušenosti, rozhodla jsem se při druhém miminku pro Kadaň. Velice mne překvapil osobitý příjemný přístup již v těhotenské poradně. Toto milé překvapení pokračovalo i po hospitalizaci. Zůstala jsem pro lékaře i pro sestřičky člověkem s city a vnímáním a nestala jsem se pro ně jen "kusem". Veškerý personál neztratil přes profesionalitu i lidskost a i když jsem 5.12.2007 porodila císařským řezem, což není nic příjemného, budu ráda vzpomínat. V době "baby boomu", kdy porodnice praskala ve švech, se mi věnovali perfektně lékaři i sestřičky a při jakémkoliv problému byli po ruce. Myslím si, že tak, jak to funguje v porodnici v Kadani, by to mělo opravdu vypadat. Vím ale, že nejvíc záleží na lidech a ti jsou v Kadani opravdu nejlepší.
  • 
19.11.2007 18:38:34
Četla jsem předchozí článečky, a proto chci také přidat svou zkušenost. Jak je známo, každá mince má dvě strany. Žijeme s mužem v Ústí nad Labem a očekávali jsme potomka na počátku prosince 2005. Dozvěděli jsme se o porodnici v Kadani a jeli jsme se tam v září 2005 podívat. Nemocnicí jsme byli okouzleni. Příjemné jednání a útulné prostory v Centru aktivního porod (CAP). Náš první porod jsme tedy rozhodli s mužem absolvovat v Kadani. Bolesti mi začaly 5.12.2005 v noci, a protože byly hned po 7-5 minutách, vydali jsme se ve čtyři ráno autem do Kadaně. V šest hodin jsme byli přijati. Já k příjmu „napochodovala“ s papírem A4 plným svých přání k průběhu porodu. Přítomný pan doktor se mnou velice přívětivě porodní plán pročetl a prodiskutoval. Dnes už vím, že představy o porodu jsou jedna věc, ale realita je nenaplánovatelná. První den pobytu v nemocnici jsem byla ještě v náladě ejchuchu juchuchu, ale druhý den už jsem po dvou probdělých nocích měla jediné přání – konečně porodit. Syn přišel nakonec na svět až 7.12.2005 ve 20:10. Byly to neuvěřitelně vyčerpávající dva dny plné očekávání a jsem ráda, že jsme to nakonec zvládli z větší části podle našich přání a hlavně ve zdraví :-). Celé dva dny o nás pečoval každý z personálu s největší možnou citlivostí a pečlivě toleroval požadavky na fyziologický průběh porodu. Rovněž na poporodní péči v nemocnici pěji jen chválu. Dalšího potomka očekáváme na přelomu března a dubna 2008 a doufám, že budu moci opět využít služeb porodnice v Kadani. Děkuji všem z personálu za citlivé jednání a těším se na shledanou v Kadani. Já mohu Kadaň jen doporučit.
  • 
28.10.2007 16:30:20
ahoj to je mi líto že máš špatné zkušenosti z primářem v Kadani já si na něj nemužu stěžovat setkala jsem se sním hodinu před sekcí i prohlížel mě a byl velmi příjemný a nemužu říct vubec arogantní a já měla druhou sekci tedy nebezpečnou a před zákrokem jsme podepsala že souhlasím ze sterilizací a ze sekcí takže nevím že musíš jít před nějakou komisi a jsem ráda že mi to udělali jelikož dvě děti už mám a třetí nikdy a přístup na urovni mužu vřele doporučit KADAN a je mi líto že jsi měla takovou zkušenost nevím kde jsi rodila ale hlavně že jsi byla spokojena a přeji ti hodně zdraví tobě i miminku zdraví tě Monika Bílina.
  • 
28.10.2007 16:25:07
ahoj to je mi líto že máš špatné zkušenosti z primářem v Kadani já si na něj nemužu stěžovat setkala jsem se sním hodinu před sekcí i prohlížel mě a byl velmi příjemný a nemužu říct vubec arogantní a já měla druhou sekci tedy nebezpečnou a před zákrokem jsme podepsala že souhlasím ze sterilizací a ze sekcí takže nevím že musíš jít před nějakou komisi a jsem ráda že mi to udělali jelikož dvě děti už mám a třetí nikdy a přístup na urovni mužu vřele doporučit KADAN a je mi líto že jsi měla takovou zkušenost nevím kde jsi rodila ale hlavně že jsi byla spokojena a přeji ti hodně zdraví tobě i miminku zdraví tě Monika Bílina.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 113 [Dalších 93 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.