| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nový zákon a navštěvování školky

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 230 [Dalších 130 >>]
Lenka
  • 
1.3.2006 12:30:18
Prosím Vás, díváte se na televizní noviny? Každý tu krade miliony a my pošleme do vězení účitelku z MŠ a matku, která dle Vás "okrádá" stát Tím, že místo denně na 4 hodiny dává dítě do školky na 5 dnů v měsíci.
Ta jste mne pobavily. :-))))))))))))))))
Markéta, syn 4 r.
  • 
1.3.2006 12:05:36
Jesli ovšem na jeho půlku místa nezasedne odpoledne někdo jiný, asi je pro firmu ten jeden půlúvazek optimální. Přece by nebylo v pořádku, aby tam celý den seděl někdo, kdo udělá práci, která se dá zvládnout za půl dne, ne? Anebo tam někdo odpoledne zasedne, a pak máme dvě půlky jednoho zaměstnance, ne?
Markéta, syn 4 r.
  • 
1.3.2006 10:32:24
Lenko, Ivule má naprostou pravdu. Vykrádání státní kasy (což případ, kdy lžete, abyste získali peníze ze SR, zcela jistě je), bude určitě problém. Nejsem právník, určitě záleží na částce, ale být učitelkami i maminkou, nedělala bych to. Že je zákon špatně vymyšlen, je asi pravda, ale tohle přece není řešení.
tadytaky
28.2.2006 23:40:15
Zdravím, nevím, zda už to někdo zmínil přede mnou či nikoliv. Mým povoláním i oblastí zájmu je sociální práce, mám 15ti měsíčního syna a tak mě toto téma vcelku dost zajímá.
Nevím, zda už jsou nějaké odpovědi na zmiňované dopisy, ale politici obecně slyší hlavně na hlasy silných a početných skupin - potencionálních voličů. Teď před volbami by možná měl podobný nátlak úspěch - přeci jen jsou teď v plodném věku tzv. silné ročníky ze 70 let a tudíž tvoříme početnou skupinu voličů (resp. voliček).
Možná by stálo za to spojit se s p. Ruth Kolínskou ze sítě mateřských center a zkusit přes tato centra nějaký vhodný lobbing (což je naprosto legitimní metoda ovlivňování druhých).
Jana
28.2.2006 20:57:30
Lenko,
a proč bych jako neměla být? Copak já ty zákony vymýšlím??
Alice
  • 
28.2.2006 20:24:54
Jasne, ja vim, ze je to o ochote. Ale v mem pripade - kdy davam prednost skolce v miste bydliste (uz treba proto, ze tam dcera asi bude chodit nadale jen 4 hodiny denne), jsem se proste ocitla v situaci, ze mi ji driv nez ve 3 nevzali. Ostatne uz pri zapise, kdy jsem se s kamaradkou informovaly - nam bylo sdeleno, ze jsou jeste male (jedna je v listopoadu, druha v cervenci) a ze je lepsi, aby jsme s nimi zustaly doma. Bylo nam sdeleno, ze jim tam nektere maminky davaj deti, co si nedokazou utrit zadek a ani si nezavazou tkanicky. (moje starsi dcera je zvladla az v 6 letech :-)). Mladsi dcera je sice trileta, ale tim, ze ma starsi sestru, je dost sobestacna a kolektiv opravdu dokaze ocenit. Proto jsme ji do skolky chteli dat. Bohuzel se neda operovat s tim, ze spodni hranice neni v zakone stanovena. Zalezi na pravidlech, ktera stanovuji ve skolce....a navic valcit s nimi??? Nechavam jim tam prece na 4 hodiny denne dite, ktere chci aby bylo spokojene. :-))
Lenka
  • 
28.2.2006 20:10:46
A jste normální???? Ježiši!!!!! Fakt zírám!
Štěpánka
  • 
28.2.2006 19:41:54
Tak to je pech, tuhle variantu zřejmě naši poslanci nedomysleli. Kamarádka taky nastoupila na 2 a půl dne, tenkrát ještě úplně bez rodičáku. Není to spravedlivé, ale až to někdo opraví tak vašim dětem už určitě bude přes 4.
Anonymní
  • 
28.2.2006 19:39:45
Tak to se holky máte. Já když jsem chtěla dostat naše dítko do školky, tak jsem musela dát ředitelce úplatek ve výši 5.000,-Kč a věřte mi, že jsem ho dala velice ráda a ani jsem nemukla. A pětidenní či čtyřhodinové děti do naší školky vůbec nechodí, neb nemají šanci se tam dostat. Taková je situace u nás
28.2.2006 19:15:57
Nojo, jenže když ten jeden zaměstnanec pracující na poloviční úvazek např. od 8 do 12 hod odejde domů, tak na jeho místo zpravidla nezasedne jiný zaměstnanec pracující také na poloviční úvazek, ale od 12:30 do 16:3O. Takže tu druhou půlku dne, kdy je místo prvního zaměstnance volné, zaměstnavatel zbytečně platí nájem za tu část kanclu, v které stojí stůl onoho zaměstnance, + vytápění, bez užitku je PC přidělené tomu zaměstnanci.... atd.
Co je proboha na tom nepravdivého?? To jsou z hlediska zaměstnavatele vyhozené prachy.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 230 [Dalších 130 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.