Markéta, syn 4 r. |
• |
28.2.2006 16:20:59
Moniko, ale mě se třeba vůbec vybírání volna učitelek ve školním roce nelíbí, protože to s sebou nese spojování tříd, a to hodně dětí špatně nese. Naštěstí náš chlapeček k nim nepatří, ale vidím tam jiné děti, které když zjistí, že se jde do jiné třídy (třeba hned ráno, na spinkání, po spinkání atd.), tak pláčou a jsou z toho nešťastné. Chápu, že se dá těžko řešit nemoc učitelky, ale volno by si měly podle mého názoru vybírat v létě - např. naše školka je celé léto zavřená, takže možnosti zde jistě jsou. Já jsem také v přechozím zaměstnání mohla mít volno jen v létě, a to jsem pracovala s velkými, rozumnými, dospělými klienty a ne s malými dětmi.
|
Klara |
• |
28.2.2006 16:16:46
Moniko, nepracuješ ty náhodou v mateřské školce ? Jen se ptám, třeba se pletu, ale pokud se nepletu, tak mne ta skutečnost celkem děsí..
|
Alice |
• |
28.2.2006 16:01:40
Mladsi dcera je narozena v listopadu. Na to, aby mohla od 3 let zacit chodit do skolky, jsme musely k zapisu v radnem terminu. Od zari jsem platila skolne v plne vysi z duvodu udrzeni mista pro dceru, ktera ovsem mohla zacit chodit az od konce listopadu. Zajimalo by me kam se tyto penize vykazuji, kdyz mladsi nez 3lete dite nemuze MS navstevovat. Dale nase skolka nevahala a nahlasila nas na socialku, ze dcera chodi do skolky od zari. Proto mi prestali vyplacet rodicovky prispevek. Zpetne jsem o nej zazadala, protoze jsem nepochopila duvod. Nikdo nebyl ochoten se se mnou bavit - musela jsem kompletne zadat znovu na mesice zari - listopad. V prosinci uz na nej znovu narok nemam a tak to pujde az doted, kdy zase dite muze chodit do skolky na 4 hodiny (coz dcera chodi) a narok zase mam. Ze vsech prispevku cisi byrokracie. Bohzel zakony nedelaji ani nekomentuji ti, jichz se problematika tyka a proto jsou z toho takove paskvily.
|
Monika, 2 kluci |
• |
28.2.2006 15:08:30
Aha, tak to se omlouvám, jestli to tak vypadalo. Já jsem to četla celkem podrobně a našla to, co asi
všichni, ale oběma ředitelkami mi to bylo podáno tak přesvědčivě a nekompromisně, že jsem měla dojem, že to mají z nějaké další "vyhlášky" či "zákona", které to třeba ještě upravují a o jejichž existenci já nemám ponětí. Jinak jsem si to nedovedla vysvětlit, protože podle mě znamená režim smíšených tříd při 20 dětech ve věku od 2.5 do 7.5let a při 2 učitelkách na třídu, z nichž první chodí na devět a druhá odchází ve dvě, být neustále jednou nohou v kriminále. |
Míša, Junior *97, Beruška*2006 |
28.2.2006 13:46:51
Promiň, ale tvářila ses, že jsi to na těch stránkách MŠMT nastudovala a podávala jsi to tu velmi autoritavně. Tak jsem tam jukla taky a zjistila jsem, že jednak mluvíš o "zákoně" z 9. února 2006, přičemž jde o "vyhlášku", a druhak, že ses to asi zase tak moc nestudovala, protože smysl je zcela jasný už při prvním čtení. No, a že Ti to tvrdily učitelky ve dvou školkách jen ukazuje, že lidí, kteří pořádně nečtou, holt po světě chodí víc:-)).
|
Markéta, syn 4 r. |
• |
28.2.2006 12:42:44
Myslím si, že to není pravda, protože pracovník pracující na částečný úvazek (pokud nejde zrovna o práci u pásu) pracuje takřka vždy efektivněji a rychleji, a pokud má např. poloviční úvazek, odpracuje vždy více než polovinu úkolů kolegy/ně pracující/ho na úvazek plný. Hovořím ze své zkušenosti.
|
28.2.2006 12:39:31
Taky jsem se už začínala drbat na hlavě nad tím, k čemu že dnes školky vlastně slouží (moje dítě do ní ještě nechodí). Já totiž taky žiju v domění, že k tomu, aby se dítě systematicky přivzdělávalo toto zařízení jaksi určené není.
No jsem ráda, že jste moje obavy rozptýlily :). Jinak v našem místě funguje "baby centrum", což není nic jiného než komerční školko-jesle pro děti od 2 do 6 let, nikoli za dotovanou cenu, ale za normální tržní. Dítě tam mohou rodiče dávat kdykoli, jakkoli, na půl dne, na celý, celý týden nebo jen nárazově. Každý den je jiný program, které na sebe vzájemně nenavzují. Ještě nezkrachovali, takže tam asi děti chodí rády. (I když vlastní zkušenost nemám.) Jen nechápu, proč když to jde za tu tržní cenu, proč by to nemělo jít za dotovanou cenu v běžné školce.. |
Monika, 2 kluci |
• |
28.2.2006 12:16:55
Jaképak "právní kutilství"? Já můžu nastudovat celý zákoník, ale pokud mi dvě ředitelky dvou školek nezávisle na sobě řeknou, že je nutnost smíšených tříd daná zákonem, těžko se s nimi budu hádat, i když vím, že pravdu nemají. Pokud jí zákon umožňuje obě varianty, pak jsou obě správné a ona rozhoduje, v jakém režimu školka pojede. Já tak maximálně můžu hledat školku, kde je ředitelka stejného smýšlení jako já, ale to jsme zase u stejného problému, kdo si takový luxus může dovolit.
|
Milada. |
28.2.2006 11:38:02
Lenko,
nevim presne, odkud chodi kontroly na ty 4 hodiny (= cili nevim presne, co to je za organizaci, zda socialka nebo nekdo jiny). Ale u nas ve skolce uz chodej. Asi pred 3 nedelemi (to byl den, kdy moje dcera byla v MS naposledy) byl v nasi skolce karneval. Zustala jsem ve tride trochu dele a neco nafotila, pak to davame na ten web i pro ostatni rodice (uz jsem to tu zminovala). Odchazela jsem ze skolky nejak po devate hodine. Venku, u prvniho oddeleni jsem potkala znamou s chlapeckem mezi 3. a 4. rokem. Nemohla se na prvnacky dozvonit - byl karneval a uvnitr hrala hudba a otevrene dvere nenechavaj (aby nejake dite neodeslo). Rikala mi prave, ze musej chodit az takto pozdeji, temer pred svacinkou, aby dodrzeli ty 4 hodiny, nebot jedna (jina) maminka uz mela (zrejme primo ve skolce) kontrolu. Mam tu informaci jen z druhe ruky, ale verim tomu... |
Milada. |
28.2.2006 11:27:02
Sylvie,
jo presne tak :-) Kdyz je dcera ve skolce, mohu pracovat, nebo jede nekam k lekari ci na urad, popr. doma luxuju (nebot to se mi za jeji pritomnosti delat nechce, kdyz ma ty roztoce a u luxovani se nedoporucuje byt). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.