Alka |
• |
27.2.2006 20:03:56
Když jsem nastupovala do práce po mateřské, tak jsem měla na výběr. Buď rodičovský příspěvek nebo práce. Platil limit, že matka si smí přivydělat jen cca 2000 měsíčně, pochopitelně dítě nesmělo chodit vůbec do školky. Pro mě je i to, co je velký pokrok.
|
27.2.2006 19:56:48
Babelle,
problém se zkrácenými úvazky je v tom, že fixní náklady, které má zaměstnavatel na zaměstnance, zůstavají při zkrácenném úvazku stejné. V přepočtu na jednu hodinu práce zaměstnance takový zaměstnanec tedy vyjde zaměstnavatele dráž, než zaměstnanec na plný úvazek. Nevidím tedy reálně, že by se poskytování zkrácených úvazků nějak výrazně zvýšilo (i kdyby byla určitá motivace třeba v podobě daňových úlev). Hlavně u těch chlapů je to hodně nereálné. |
Monika, 2 kluci |
• |
27.2.2006 19:51:05
Pojem sociálka řadím s ohledem na téma diskuse do stejné kategorie jako gynekolog, kadeřník či zubař. Je to úplně jedno - dokonce ta návštěva na sociálce mi přijde pochopitelnější, jelikož tam končí pracovní doba ve dvě, na rozdíl od zubaře nebo gynekologa, který má aspoň v našem městě a aspoň jeden den v týdnu do pěti.
|
PajaMM |
27.2.2006 19:46:40
Tak to ja radsi dam 8kc poste, nez se tam tahnout sama...a hlavne je to 8 kc za ctvrt roku, coz me fakt nezabije:-) I kdyz souhlasim, ze ma posta vysoke poplatky, ale vyuziju ji, kdyz je to nutne...
No ale hlavnim duvodem je to, ze mam socialku 250 km daleko od sveho bydliste....takze to bych se fakt najezdila:-) |
Markéta |
• |
27.2.2006 19:45:17
Možná je to trochu mimo mísu, ale připomnělo mi to jinou "drobnost": Stravování dětí se platí podle věku dítěte(to mi ještě přijde logické), ale přechod do vyšší kategorie se děje vždy k 1. září. Konkrétně, můj syn bude mít 23. srpna 7 let (má odklad), ale už od 1. září 2005 - tedy bez sedmi dnů už celý rok předtím bude platit za stravné o nejakou tu korunu víc (asi 4 Kč denně, což se za celý rok taky slušně nastřádá), navíc v srpnu do školky chodit nebude (dovolená), aby si to jako sedmiletý užil. A ještě si stěžuje, že jej teď nutí jíst větší porce, když už je tedy má předplacené:-))) Jakoby to nešlo, platit větší porce jídla od měsíce, v němž dosáhne těch 7 let.
Jinak přeji hezký den. M |
27.2.2006 19:31:37
jka vim, ze muzu, ale preci nebudu cpat 8 kacek cesky poste. staci to kolik si berou za slozenky.
jak to jde, tak sluzby ceske posty opravdu nevyuzivam. |
PajaMM |
27.2.2006 19:16:21
Moniko,
ja souhlasim s Miladou... POdle me se moc zadny plan an mesic ve skolce delat neda.... U nas ve skolce s tim tedy problemy vubec nedelaji...At uz Klarka chodila 5 dni v mesici - a to kdykoli a nemusela jsem to davat na mesic dopredu, stacilo ji zapsat den dopredu - kvuli jidlu....Nebo ted, kdyz muze chodit denne - taky to tak vzdycky neni a nebude. Nekdy chceme jet nekam na navstevu, nebo na tyden k moji mamce neb oted prave ted je nachlazena, ale u doktorky jsme nebyly, zvladneme to vylezet...takze dnes ani zitra do skolky nepujde, odhlasili jsme ji dnes rano, pujde s nejvetsi pravdepodobnosti az ve stredu...no a pak zase cely tyden nepujde, jedeme k moji mamce....a neni v tom zadny problem. Jsou ve skolce deti, ktere chodi denne treba i na cely den, rodice jsou zamestnani...a pak jsou tam deti, ktere chodi na 4 hodiny denne - jak uz jsem psala, u nas je to dane od 8.30 do 12.30 A ohledne tech kulturnich akci a tak...vzdy jsou vypsane mesic dopredu, aby si maminky mohly rozhodnout, jestli tam jejich ditko pujde nebo nepujde...a kulturni akce se plati prispevkem na pololeti dopredu.... |
Milada. |
27.2.2006 19:13:15
Moniko,
jo, ja to chapu. My tedy asi se skolkou tolik akci nemame, ale treba divadlo je tam vyveseno vzdy s velkym predstihem, i kdyz v divadle deti nikdy nebyly, divadlo vzdy prijede za nimi, deti ze 3 trid se sejdou ve sneckach (to je prvnacek) a tam se hraje. Epidemie nestovic byla tehdy opravdu strasna, vim, ze z toho byla pani reditelka velmi nestastna, nebot zrovna jezdila s detmi na plavani a mela tusim problem zaplatit autobus (nebo neco podobneho..ty plavaci lekce? no nevim uz presne). Jinak besidka - tam bych nerada chybela - to tedy celkem nechapu, ze to ty rodice nevedej?? Vzdyt besidka je myslim v zivote ditete velka udalost, tak pokud dite neni nemocne, tak snad je samozrejme, ze na besidku jde, ne? (tedy to je nazor laika..) Jinak u nas se ten rezim, ve kterem deti v MS pracuji jmenuje Krok za krokem celym rokem - na kazdy mesic je nejake tema..ted je nejaka zima, nebo neco v tomto duchu. A pod 5 deti - to se snad opravdu stava jen napr. 22-23.12 - tak malo deti jsem ve skolce nezazila. Jinak, pro mne je tato diskuze prinosna - budu se snazit ucitelky informovat lepe o planovanych absencich sveho ditete..ale u nas jsou absence spise neplanovane (dcera rano vstane a smrka - a ja nevim, jestli je to alergie (dcera ma alergii na roztoce a po ranu to je caste) nebo zda se jedna o infekcni rymu) a volam do skolky, ze tedy dnes neprijde. :-( |
PajaMM |
27.2.2006 19:10:31
Dany,
ale ta potvrzeni tam vazne muzes posilat...ja na socialku posilam vsechny formulare kazdeho ctvrt roku a jeste nebyl zadny problem.... |
Monika, 2 kluci |
• |
27.2.2006 19:08:21
Máš pravdu, já jsem to uvedla pouze jako výklad novely školského zákona ze strany jisté skupiny matek. A dost mě to nakrklo, protože si fakt myslím, že na prvním místě by měl být zájem dítěte, pro které je režim v předškolním věku klíčovým pojmem, od kterého se odvíjí jeho stabilita a pocit bezpečí. Druhé dítě vodím do jiné školky než první, obě předškolní zařízení se diametrálně co do přístupu i organizace lišila, a i když neznám ředitelku vaší školky, je dost dobře možné, že její arogance pramení právě zrovna z toho, že se už setkala s něčím podobným ze strany matek, jako učitelky ze školky naší. A to se jim pak člověk fakt nemůže divit.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.