| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nový zákon a navštěvování školky

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 230 [Dalších 50 >>]
Markéta, syn 4 r.
  • 
27.2.2006 17:55:21
To znám bohuzel taky. U synka ve školce JE spaní povinné, on usne vždycky. Důvod je ten, že je nevyspalý z noci, protože po spaní ve školce usíná tak mezi desátou a jedenáctou, a když v půl sedmé vstává, je to holt brzo. Když je doma, spát přes den nechodí, večer padne v osm (ale během dne ospalý ani protivný není)a spí tak do sedmi-osmi druhý den.
Markéta, syn 4 r.
  • 
27.2.2006 17:48:47
Můj syn chodí do exponované městské školky, já pracuji na částečný úvazek, podle toho, jak se mi hodí. Takže je běžné, že syn jde dvakrát v týdnu na celý den, dva dny jen na dopoledne a pak už třeba vůbec ne. Navíc, od té doby, co chodí do školky, je tak ob týden nemocný, takže ji opravdu navštěvuje dost sporadicky.Není ve třídě jediný, učitelky to zvládají a mě i synovi to vyhovuje (je už čtyřletý). Stejně jako Miladu by mě zajímalo, v kterém zákoně a kde je řečeno, že třídy musí být smíšené? Ráda bych se na to zeptala ředitelky školky, zatím nás nikdo o plánované změně na příští rok neinformoval. Děkuji.
Milada.
27.2.2006 17:33:38
Moniko,

ale ja o zadne socialce nepsala. Psala jsem, ze jsem si sla pro pas a to je zcela jiny urad nez socialka. Jinak by mne tedy zajimalo, jaky rozdil v odhlasovani/nahlasovani dochazky u ditete chodiciho na 5 dni a u ditete chodiciho na cely mesic. Ja to vidim zcela stejne - tj. dcera stejne na cely tyden chodit nemuze, takze ji stale ruzne odhlasuji, prehlasuji..volam do skolky do 8.00, kdy se muze jeste jidlo odhlasit...a stejne tak to delaji ostatni rodice. Napr. pri predavani ditete rano (napr. je streda): Prijdeme az v pondei, zitra jedeme na hory. Ucitelka hned jde a zapise si, ze to a to dite prijde az v pondeli. Nebo - zitra neprijdeme, mame logopedii, prijdeme az v patek. Ucitelka jde, hned si zapise, ze jejich Tonicek prijde az v patek

Vazne Moniko nevim, jaky s tim mas problem.
Tim novym zakonem myslis zakon madam Buzkove, ktery plati od 1.1.2005? O tom nic nevim, mozna to je, jeste jsem to nikde necetla. Pokud to tak je, tak mne by to neprekvapilo, ten zakon je IMHO spatne napsan. Nebo se jedna o zakon jiny? Jaky? A i kdyby byly ve skolkach tridy smisene, tak na omlouvani deti snad smisene tridy nemaji zadny vliv, ne? Nebo jak to presne myslis? Deti pod 4 roky maji nejaky vliv na plat ucitelek? Takhle to myslis?
  • 
27.2.2006 17:23:59
ahojda,
kde jsi natrefila na ty parádní smailíky? hlavně ten kojící je super :-)

Iva
Milada.
27.2.2006 17:20:04
Ja jdu k zubari zrovna zitra. Jsem objednana na devatou, pocitala jsem s tim, ze dcera bude zdrava a ze bude ve skolce. Nebude, je nemocna uz 14 dni. Pocitam, ze cesta k zubari a zpet + doba, po kterou mi bude lekarka vrtat, bude tak na 2 hodiny nejmene. Hlidani nemam - jedna babicka pracuje, navic jde zitra sama na kontrolu po jednom zakroku, takze si dovolenou vzit nemuze, tchan nepohlida a jine prarodice jiz nemame. Manzel je v praci a syn ve skole. Jeste by byla sance navstevu zubare presunout, coz se mi nechce, nebot objednaci doba bude nejmene mesic.
Dcera bude tedy 2 hodiny sama doma, nemam zadnou moznost to jinak resit. Jeste ze je ji uz 5 a vydrzi nemocna u pohadky. Moniky prispevek mne opravdu celkem rozesmutnil.

Monika, 2 kluci
  • 
27.2.2006 17:17:07
Tak co se rozčiluješ? pokud je to tak, jak pravíš, můj názor se tebe ani učitelek ve vaší školce netýká. Ale věř tomu, že jsou školky, kde je to skutečně nereálné zvládnout v režimu, který tu popisuješ, a paradoxně jsou to exponované městské školky. Smíšené třídy jsou od letošního roku dané Zákonem, je to v něm napsané velmi šalamounsky, takže spousta školek je v letošním roce ještě nezavedla, ale od příštího roku budou všude; a taky si nemyslím, že i průměrně nemocná matka na MD nepotřebuje chodit k lékaři a na sociálku pět dnů v týdnu čtyři týdny v měsíci. Čímž chci říct, že pětidenní režim mi přijde dostačující - jak pro učitele, tak i pro nepracující matky - a není třeba pro děti, se kterými má být matka na MD, zavádět každodenní docházku.
27.2.2006 17:01:23
Milado, plne s tebou souhlasim. ja asi taky beru "vsechny" davky (rodicovsky prispevek) a nemam pocit, ze to zneuzivam. mala chodi do skolky cca jednou az dvakrat za tyden, nebo podle toho, jak se ji chce - jen kvuli kolektivu, ne proto, aby byla ve skolce. tridy taky smisene nemame a jsem za to rada.

taky si rada zajdu na gyndu ci k zubari bez male, ale kdo ne? babicky pracuji a manza samozrejmne taky, takze hlidani tohoto druhu odpada.

Moniko, ty si fakt neprijemna. nemyslim si, ze se snazim dceru setrepat na co nejdyl, uz jen proto, ze chodi do skolky cca jednou tydne.

navic, pocitej se mnou: kdyz jsem objednana k zubari na 10, cesta mi trva cca 45 minut, vykon trva obcas i hodinu, je docela prca styhat vyzvednout malou ve 12.

u nas se do skoky chodi jen od 8 do 12. jinak to nejde. obedy platime vsichni stejne, tak proc nemuze tu svacinku dostat, deti co jdou po obede domu je maji pripravene u satny a tam si je berou.
jo a jelikoz mam tehotenstvi rizikove, opravdu chodim minimlane jednou tydne k lekari + dalsi vysetreni jako behani po genetice, kardiu a podobne, takze si to nech.
27.2.2006 16:50:20
no u nas svacinky davat nesmi, kdyz deti chodi jen na omezeny.

jo a rikala reditelka, ze pry na tyhle deti nedostavaj navic zadny dotace od statu, dobry co?
  • 
27.2.2006 16:39:04
Nelze jednoznačně říci, co je lepší.
Můj názor je, že za ty 4 hodinky se nedá nic stihnout. To jste v práci tak 3 hodiny a to se nic pořádně nevyřeší. Práce je pořád nedodělaná... Výhodnější je, když jste v práci celý den.
Na druhou stranu, když malý byl ve školce 5 dnů, byl ráno problém ho tam dostat a brečel.
Ale nemíchala bych do toho, že školka je nebo není úschovna dětí a že je přece vzděláváte. Ano, vzděláváte je, ale toho půl roku, co tam Danieliny děti nebo rok například jiné děti budou chodit, tak jim toho vzdělávání zase tolik neunikne.... tady jde o něco jiného. Daniela stejně za půl roku bude mít úvazek plný a děti budou ve školce celý den, ale myslím, že o tohle tak úplně nejde. Tady jde o to, že je v zákoně striktně stanoveno, jak to musíme my matky dělat. Lepší by bylo, aby si každá matka mohla vybrat. To by byla pomoc.
27.2.2006 16:24:12
Dusevni hygiena po obede v podobe spanku se u nas nekona od roka a pul, jelikoz milacek pak do pul jedenacte lital po byte.. Zvykal si asi tyden. Od te doby spi v pohode od osmi cca do sedmi. Samozrejmne pokud treba marodi, usne - necham ho spat.
Dost dobre si tedy skolku se spanim nedovedu predstavit. On i bez spani po o vstava nekdy treba v sest (zrovna dneska) a je cely den k neutahani ;-))
[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 230 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.