| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nový zákon a navštěvování školky

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 230 [Dalších 180 >>]
Katka, Vojtík 2
  • 
13.3.2006 14:04:42
Je spousta firem které dovezou a odvezou práci domů? Tak to by mě zajímalo kde. Něco takovýho marně hledám co jsem doma. Že ono je to zase jenom v Praze.
Nebo ne - pošleš mi tip?
A jinak taky mě ten novej zákon štve. Počítala jsem že dám malýho do školky ve 2,5 na 5 dní v měs aby si zvykl a teď mi řekli že nelze, protože "mateřská škola není jesle a jiné obdobné zařízení" a zudíž mi ho vezmou až od tří let. Pokud se vrátím do práce znamená to že chudáček půjde do školky bez jakékoli přípravy hned na celej den. Co jeho psychika?
13.3.2006 1:36:22
Ano, také řeším podobný problém. Na mateřské jsem se rozhodla vystudovat si druhý obor. Přednášky máme kumulované prakticky do jednoho celého dne a jednoho odpoledne. Protože se vše semlelo tak, že jsem zůstala s malým doma i po jeho 3 letech věku, těšila jsem se, že budu moci poslední semestr v klidu dostudovat. Ale ouha, nový zákon mi dovolí, aby dítě chodilo do MŠ každý den dopoledne, ale když já potřebuji pouze čtvrtek, zato celý den. Smůla, pokud neseženu hlídání, můžu se na školu vykašlat.

Myslím, že rozumné řešení by bylo, kdyby zákon udával maximální dobu, kterou smí za měsíc dítě strávit v MŠ, a jak ji rodiče využijí (denně několik hodin, nepravidelně celý den nebo třeba 1x měsíčně celý týden), už bych nechala na nich. Snad jsme proboha svéprávní?!
Jsem pro novelu zákona, připojím se k případným občanským aktivitám.
  • 
12.3.2006 21:48:51
Ahoj holky, tak si to tady pročítám a jsem z toho mírně řečeno zmatená - jak tedy platí a funguje nový zákon? Osobně jsem si myslela, že mohu dát syna do školky od po do pá na čtyři hodiny denně a přitom si jít přivydělat. To nejde? Jestli můžu poprosit, poraďte, prosím. Ať klidně působím jako matka, která se snaží využívat veškeré přídavky a ještě se zbavit dítěte, ale celé dva roky beru jen základní rodičák + alimenty a socka mi nedává nic navíc, a tak jsem si myslela, že když mi nic nedali, tak toho od 3 do 4 let využiji.... :-)) A. Jestli chcete, klidně mi napište na email, adresa je v záhlaví a možná to tak bude i lepší... Když to tady tak čtu, tak aby NĚJAKÁ paní neříkala, co jsem to za matku :-) Děkuji
Zdeňka
  • 
10.3.2006 14:57:24
Promiň, ale plně souhlasím s našimi poslanci.
Tenhle zákon umožňuje dětem, jejichž matku (nabo otce) nikdo první rok mateřské školky nechce zaměstnat, pobírat alespoň nějakou almužnu. Ale proč bys ji měla dostávat ty? Aby sis mohla žít na vysoké noze? K tomu snad nejsou určeny sociální dávky...
Linka, 3 děti
  • 
10.3.2006 13:43:23
Ahoj Sylvie,
nečetla jsem to tu všechno, ale nikoho asi nenapadlo, že pro vesnické školky je to sakra omezení. Já osobně to mám do školky 8 km a samozřejmě tam nic nejede, tedy ne nic použitelného, ráno autobus v 4.37 a pak v 6.27 a zpátky nic až odpoledne, tedy mohu dát dítě do školky a zůstat tam, případně jít pěšky, ale to jaksi nic nezařídím, sháním práci a stihnout konkurz ve 35km vzdáleném městě během 4 hodin včetně cesty je většinou dost nereálné.
Jezdím tedy autem, ale na ty 4 hodiny to opravdu nestojí za to. A vozit dceru každý den se i při těchle pár kilometrech nevyplatí, jsem samoživitelka, takže na to nemám..
To jen zákonodárci, aby náhodou stát neprohospodařil, vylili s vaničkou i dítě...
Linka
Lenka
  • 
8.3.2006 9:37:06
A co kdyby rodičovský příspěvek pobíral někdo jiný např. babička?
ivana
  • 
7.3.2006 16:20:46
zdravim Vas,

samozrejme idealni by bylo dat moznost dochazet 5 dni, anebo 4hod/tyd. To bychom vsak asi chtely moc....
nemuzu rici, ze by mi to nevyhovovalo. Ovsem taky nemohu rict, ze by mi to nejak zasadne vytrhlo trn z paty co se tyce hledani zamestnani. Zajimava prace na pul uvazku je stejne nedostina v obou smerech.
  • 
6.3.2006 21:15:04
Asi záleží na školce. U nás děti, pokud odchází ze školky po obědě (běžně jsou ve školce i odpoledne), dostanou při odchodu "náhradu" odpolední svačiny. Většinou je to nějaká musli tyčinka.
Erika a Anitka
  • 
6.3.2006 18:18:12
Ahoj,
tak to máš špatně vybranou školku, protože u nás taky dostávají s sebou svačinku a můžeme přijít i později a když přijdeme náhodou dřív, tak to taky nevadí.
Možná bych o tom vážně uvažovala (změnit školku) už jen proto, jak píšeš o jejich přístupu.
eli
  • 
6.3.2006 15:18:34
Dobrý den,
reaguji na Váš příspěvek. mě tato změna zákona maximálně vyhovuje. Pracuji ve státní správě a bohužel minimálně dvakrát v týdnu mám konec pracovní doby po 17. hodině. Naše školka zavírá v půl páté. Využívám tedy kombinace umístění dítka ve školce na dopoledne a za peníze, které dostávám od státu platím odpolední hlídání. Dítko je maximálně spokojené a já se nemusím stresovat, jak svou práci a povinnosti skloubím. Ze své mzdy bych tento způsob neuplatila.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 230 [Dalších 180 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.