• |
6.3.2006 14:56:15
Milá Dani, Tvůj příspěvek mě hodně zaujal. Nemám bohužel čas pročítat celou obsáhlou diskusi, ale měla bych na Tebe nějaké otázky. Budu ráda, když se mi ozveš na můj mail (LucieWed@seznam.cz).
|
Anička (kluci 6 let a 14 měsíců) |
• |
6.3.2006 13:50:10
Myslím, že by měla fungovat možnost variantního řešení, buď počet x celých dní v měsíci a nebo každý den dopoledne. Rozhodnutí by mělo být na matce a nikoliv na úřadech a institucích.
|
6.3.2006 10:53:23
Zcela tě podporuju.
Noviny píšou o platech lži. Z mých známých mají učitelky v MŠ těch 10 tisíc, učitelky na ZŠ 13 tisíc a na SŠ 15 tisíc. Já učím na vysoké a plat mám jako SŠ učitel. Uváděné platy jsou průměr za celé školství, čili včetně ředitelů a úředníků, kteří berou mnohem více než učitel. |
• |
6.3.2006 9:44:06
U nás je to stejný, školky jsou přeplněné. Do jedné školky berou 13 dětí, ale hlásí se jich tam 30. Děti musí chodit do jeslí do 3,5 roku, protože nelze pro ně najít volnou školku. Jenže v jeslích se platí 4500 Kč/ měsíčně plus jídlo. Je to těžké finančně utáhnout, když žena pracuje na částečný úvazek.
|
6.3.2006 9:28:46
Ne že by bylo v pořádku aby děti místo učitelky hlídala uklízečka, ale kdes přišla na těch 18 tis. platu? To je hóóódně nadsazený.
|
Monika |
• |
6.3.2006 9:24:14
Tak na to, že učitelky berou 18000Kč, zapomeň. Noviny lžou. Mám deset a jsem ráda. Někdy ani to ne.
|
6.3.2006 9:24:09
Pardon, špatně jsem napsala shodu; samozřejmě "úsek byl jen z nejkrásnějších".
|
6.3.2006 9:22:39
Alčo, někdy je problém sehnat práci. Není tak snadné dneska to prostě "zapíchnout" přesně v den xy a říct si "hurá do práce". Zažila jsem situaci, kdy mi třeba řekli, že o dané místo se uchází dalších sedmdesát uchazečů... A to nemluvím o tom, že některé mámy možná prostě chtějí být ještě ten rok s dítětem doma - chtějí si ho "užít". Taky jsem patřila mezi ně. Mimochodem - ten rok mezi třetím a čtvrtým rokem synova věku byl velmi krásný, spoustu jsme toho spolu procestovali - pro mě to bylo jedno z nejkrásnějších úseků mateřství. Nikdy bych to nesměnila ve svých vzpomínkách za sebehezčí práci...
|
Monika |
• |
6.3.2006 9:17:21
ale pokud pisatelka tohoto článku chtěla děti, tak musela počítat s tím, že bude muset mít při mateřské méně peněz a pokud má finanční závazky, tak se musí rozhodnout, zda do práce či děti dát do školky. Pobírání dávek a zároveň ježdění do práce je fakt výhodné. Jsem proti tomu. Ať se o děti stará matka či jiný příbuzný, či ať si zaplatí paní na hlídání a nebo ať dítě je ve školce a matka chodí do práce. Prostě stejně dvojčatům budou brzy čtyři roky a pisatelka už nebude mít nárok na almužnu v podobě mateřské a co pak? Stejně děti půjdou do školky. Člověk si musí před tím, než má děti srovnat své priority. Což tato paní evidentně nemá.
|
Alice+3 |
• |
6.3.2006 8:46:16
V naší školce zavírají jen na letní prázdniny, jinak fungujou, i když jsou je ve školách volno. A na ty letní po dohodě zajistí místo v jiné školce, která je na léto "sběrná".
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.