Monika, 2 kluci |
• |
2.3.2006 15:25:55
Stejná reakce: já si nepíšu s Miladou, ale pokud to projdeš od začátku, reaguji na situace, které jsem zažila u nás ve školce, kdy si maminky prakticky diktují režim vodění dítěte do školky, aby stihly kosmetiku a masáže, a systém čtyř hodin denně dle potřeby jim to umožňuje na úkor jednak potřeb dítěte a jednak učitelek. Pokud má Milada opačný problém, snad není tak hloupá, aby si myslela, že tím napadám situaci, kdy děti kvůli nemocem mít pevný režim docházky nikdy nebudou - spíš jsem tím apelovala na ty maminky, které to ovlivnit mohou. Miladě situaci nezávidím, vím, co je to chronicky nemocné dítě, a pokud jí i přesto školka nevyjde vstříc stran placení školného (peět set za tři dny mi přijde opravdu trochu moc), byl by to přesně opačný důvod, proč bych se poohlédla po jiné školce.
|
Monika, 2 kluci |
• |
2.3.2006 15:14:45
Pětistovku za tři dny, to je fakt celkem přepych - nevím jak u vás, ale u nás pokud je dítě nemocné, tj. jde méně než 10 dnů v měsíci, tak platí pouze polovinu běžného školného bez jídla, což je cca 150,-KČ.
Jinak k tvému příspěvku: myslím, že maminky, kterých se URČITÉ situace vůbec netýkají, nemají zcela jistě potřebu na tyto URČITÉ situace reagovat, a už vůbec takto arogantním způsobem. Každý zde prezentuje svůj názor a nikdo snad nikoho KONKRÉTNÍHO za nic nenapadá - nebo ti snad píšu Milá Milado?) |
2.3.2006 14:41:16
Moniko, nevím, jestli znáš Miladu, ale ona není zrovna ten typ, který si děti pořizuje pro image a poté užívá všech dostupných možností, jak se dítěte "zbavit". Její dvě děti trpí podle všeho relativně závažnými zdravotními problémy, spoustu času s nimi tráví doma, ačkoliv to starší už je desetileté, prostě proto, že jsou často nemocné, občas si tady sama ze sebe dělá legraci, že už by si mohla otevřít domácí školu... Od lékařky dostává instrukce, které dny její mladší dítě SMÍ do školky a které ne (v závislosti na podmínkách ovlivňujících jeho zdravotní stav) - takže Miladino dítě se skutečně NEVEJDE do nějakých autokrativních direkcí, které by si určovala sama školka. A myslím, že o to Miladě jde - aby školka vycházela vstříc potřebám dětí, nezávisle na vůli rodiče...
M. |
Milada. |
2.3.2006 14:25:42
Ty jo, Moniko, VAZ sva slova! To uz je trochu moc a velmi prehanis!
JA samozrejme nemam na skolku nazor toho druhu, ze jako na "dětský koutek s celoročním provozem" a presto moje dcera byla minuly mesic ve skolce mozna 3x. Dnes jsme platili meisc brezen a manzel uz jen tak ze zvyku rika: Hm..5 stovek a to tam prakticky nebyla. Takze moje dite opravdu chodi do skolky jako mozna jine deti do detskych koutku?? Myslis tim detske koutky v supermarketech nebo sakra kde? Pokud ano, tak Ti musim sdelit, ze moje dite bylo v takovem koutku asi 1x v zivote a to kdyz jsme si tam s jinymi maminkami z netu daly sraz. Nazdar. |
Monika, 2 kluci |
• |
2.3.2006 14:05:44
Co tě děsí? že má někdo na školku trochu širší pohled než jen jako na dětský koutek s celoročním provozem? (Jako učitelka v MŠ ani nikde jinde nepracuji, pracuji s dětmi ve zcela jiném oboru než ve školství.)
|
anička |
• |
2.3.2006 9:30:56
to máš ještě docela dobrý. v mém 15km okolí není vůbec šance, pokud dítěti není 5let. jediná nožnost je dávat 5000 měsíčně za soukromu
|
1.3.2006 15:06:23
Lenko,
fakt se mi nechce otvírat trestní zákoník, abych ti ocitovala, jaká je skutečnost. To, že si TY myslíš, že morální právo je na staně maminky, nic nemění na skutečnosti, že to protiprávní jednání je. V případě, že by tímto způsobem maminka s vědomou pomocí paní učitelky neprávněně získala pěněžní výhodu nad určitou částku, jde o trestný čin (jak v případě maminky, tak i paní učitelky). Nevím, jak je ta částka vysoká, ale třeba v případě trestného činu krácení daně se to pohybuje kolem 40 tis. Kč (tedy docela nízko, o miliony jít vůbec nemusí). To je holá skutečnost. |
Markéta, syn 4 r. |
• |
1.3.2006 14:59:49
Jsem ráda, že jste se pobavila, i když nevím čím. Situaci v naší republice sleduji dost pozorně, sice jsem si nevšimla, že by tu každý kradl miliony, ale vidím, že tady není v módě dodržovat zákony. Pokud nedodržování zákonů schvalujete, vaše věc. Nikoho do vězení neposílám, nicméně můj názor, že maminka i učitelka berou neprávem peníze ze státní kasy, určitě nezměním. Stát se rozhodl peníze vyplácet a stanovil určité podmínky. Já si myslím, že správné je podmínky dodržet a pak si peníze vzít, nebo podmínky nedodržet (když mi nevyhovují), ale pak si peníze vzít nesmím.
Docela by mě zajímalo, jestli o téhle praxi ví ředitelka školky. |
Markéta, syn 4 r. |
• |
1.3.2006 14:45:06
Gábi, nevím, kde bydlíte, ale já na jednom pražském sídlišti a tady je jednoznančné kritérium pro příjem do školky to, jestli matka pracuje nebo ne. Školek je prostě málo a ředitelky nechtějí mít ve třídě čtyřicet dětí.
|
1.3.2006 13:55:41
Já tedy nevím, jestli je to tak jednoznačné, že by pro dítě bylo vždycky nejlepší začít hned chodit do předškolního zařízení denně. Je to idividuální, ale většina dětí potřebuje pozvolnou adaptaci. Mě se spíš osvědčil pomalý nástup: třeba od dvou let soukromé zařízení na jedno dopoledne + "občasné hlídání", od tří let první měsíc 2 dopoledne, pak 3-4 dopoledne, pak celý týden dopoledne. Pak "spinkání" občas, atd.
Dříve to bylo jednoduché, "rodičák" se většiny pracujících maminek netýkal a bylo tudíž jedno, kolikrát týdně chodí. Také se se dříve posuzovala (pro příjem do MŠ), zda matka pracuje či nikoliv. To bylo velice diskrimující pro starší sourozence: úředníci "předpokládaliá", že pokud je matka doma nebude dítě dávat do školky. Proč?! Dobrá školka je pro dítě dar. Samozřejmě, že obecní školky jsou pro rodiče finaně výhodné, roční náhlady se pohybují (i s kroužky navíc) okolo 20.000 Kč, kdežto soukromé zařízení vychází od 8.000 až 20.000 měsíčně ... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.