2.3.2006 12:18:21
Jestli jsem to dobře pochopila,tak Martina nesrovnává děti,ale byla překvapená,že se 5ti letý chlapec divil,že si může sám nalít pití. To znamená,že jeho maminka ho nenechá,tudíž ho nevede k samostatnosti.
|
2.3.2006 11:52:54
Myslím, že to není jen pohlavím dítěte ;o) Moje neteř je právě ve druhé třídě a rozhodně to s ní není snadné. Není týden, aby nedonesla ze školy poznámku za to, že jí něco chybí. Úkol, pomůcky, sešit... A nejhorší je, že kolikrát ty věci ve škole má, ale prostě se jí nechce hledat v tašce, tak řekne, že nemá... Téměř neustále něco ztrácí, je schopná jít z družiny v bačkorách, protože zapomněla boty v šatně a nechce se jí pro ně vracet... A můžou jí to všichni vysvětlovat jak chtějí, jí je všechno jedno. Že má poznámku? No a, Péťa má taky. Že dostala špatnou známku? No a, někteří měli i horší. A nic nezabírá. Vysvětlování, zákazy, příkazy, sliby... Když to vidím, děsím se myšlenky, že nás to za chvilku čeká taky ;o)
|
Katka,kluci 3 a 7 |
• |
2.3.2006 11:03:39
Jsou to praktické rady,které fungují.
Mám to doma zrovna on-line se starším klukem.Dovoluji si přidat své poznatky:nedávat oblečení,u kterého vadí,když se zkrátka ztratí(i když se většinou časem najde).Koupit velkou tašku,aby se všechny věci vešly a nemusel se nosit ještě pytlíček nebo taštička - ta nemá šanci.A obrnit se trpělivostí.To že ve škole(nebo v družině)zůstaly:rukavice,čepice,mikina,taštička na krk s lístky na oběd,krabička na svačinu,penál....doplńte dle vlastních zkušeností - je u nás na denním pořádku.Maminky prvňáčků: mám jen já takového roztržitého sklerotika,nebo je to obecný jev? A hraje v tom roli pohlaví? Mám na mysli,jestli jsou holčičky v tomto schopnější. |
Sarka a 4 deti |
• |
2.3.2006 10:55:27
No pětilete ditě,jedno to dokaže a druhe ne ,neni to jen učenim ,nelibi se mi když maminky srovnavaji .U synovce se vidi každou chybičku ale moje je lepši,jsem lepši mamou,věnuji se vic potomkovi než ty druhe, a t d ....Prosim nesrovnavejte!!!!!!
|
Martina, Dita 6m |
• |
2.3.2006 9:42:45
Myslím že dnes kolikrát rodiče předpokládají že škola je tu od toho aby děti všechno naučila, ale na tyhle "detaily" - jako podpora samostatnosti atp. zapomínají. Když jsme se v létě na oslavě sešli celá rodina, docela mě zarazil pětiletý synovec. Maminka nebyla v dosahu, tak přišel za mnou "teto udělej mi šťávu" (myslím že tam bylo i prosím), a když jsem mu podala láhev se sirupem a skleničku - tak si nalej kolik máš rád - zeptal se mě s nelíčeným údivem "to si ji můžu udělat sám?"....... zas tak "nebezpečná" akce mi to nepřišla (navíc to není žádný drobeček ale už "kus chlapa)...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.