| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Každý začátek je těžký aneb jak připravit dítě na školní docházku

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]
hela
  • 
3.3.2006 19:35:34
Koblizku tak to bud rada, ze tvoje deti nejsou v ovladani pc tak zaostale po tobe. Treba pak neposlou dva prispevky misto dvakrat nejmin dvacetkrat.
3.3.2006 19:27:12
Koblížku,
vím, že děti v UK chodí do školy dřív, ale podle toho, co jsem o tomto systému četla, se k nim přistupuje velmi individuálně a některé ještě písmenka neznají ani v 7 letech. Asi si ten tvůj příspěcek vytisknu a zeptám se kamaráda- Angličana, který má tři děti, jestli VŠECHNY děti v UK - jak ty píšeš - tohle umí. Myslím, že se bude hodně smát, asi jako já teď
Mirka
PajaMM
3.3.2006 18:38:50
Bodko,

taky se omlouvam, spatne jsem to napsala, vyznelo to, jako kdybych te nepochopila...

No to mame dnes den, ze:-)))))))
3.3.2006 18:09:58
asi mám dnes dlhé vedenie, či čo ;-)))))) (a keby len dnes)

To smajlíka som si všimla, ale tá odpoveď za tým, sa mi zdalo, že sme sa nepochopili.
Lenelka
3.3.2006 18:05:52
Koblizku, deti v CR rozhodne zaostale nejsou! A to, co popisujes, ze umi deti tady v UK v peti letech se zdaleka nevztahuje na vsechny deti. Pokud spravne ctu noviny, tak zhruba 50% deti v jedenacti letech necte na urovni, na ktere by cist mely.

Navic anglicke deti opravdu ztraceji kousek detstvi tim, ze jim skolni povinnosti zacinaji uz tak brzo. Nedavno byl v The Times v sekci dopisu clanek od prednich pediatru a detskych psychologu, ktery vyzdvihoval prinos pozdejsiho nastupu do skoly. Jmenovali hlavne severske zeme, kde skolni dochazka zacina az v sedmi letech a poukazovali na to, o kolik jsou takove deti stastnejsi a uspesnejsi v pozdejsim zivote.

Podle me neni dulezite, jestli je ditko samostatne ve ctyrech letech. Hlavni je, aby bylo stastne, mohlo si volne hrat a nemelo zadne starosti. Je zbytecne deti posilat do skoly v tomhle veku!

Ja se desim toho, ze muj maly chlapecek pujde ve 4,5 letech do skoly a silne s manzelem pomyslime nad domaci vyukou. Ale zase chapu potrebu kolektivu. Popravde, nejradeji bych zpatky do CR. Cele anglicke skolstvi mi nahani husi kuzi...
PajaMM
3.3.2006 17:47:26
Bodko,

neboj, ja to pochopila:-))))))
3.3.2006 17:22:41
Danielka, sorry, omylom som to "nalepila" na teba, mala to byť reakcia na Koblizka, s tebou samozrejme súhlasím.
3.3.2006 17:00:55
Ano a jsem ráda,že u nás to tak není :-)))
Milada.
3.3.2006 16:49:56
Koblizku,

ehm..byla bych rada, aby se k Tvym radkum mela vyjadrila nejaka jina maminka z UK. Jiste na Rodine chodis na nejakou diskuzi techto maminek, tak nam sem nejakou posli :-)
PajaMM
3.3.2006 16:48:15
Bodko,

ja nevim :-)))

Vzdyt jsem psala, ze mi to pripada jako obirani deti o bezstarostne detstvi...nauci se to vsechno drtiva vetsina deti i pozdeji - jako napr. v CR a nemyslim si, ze by se dospeli Cesi a Anglicane nejak vyrazne lisili v inteligenci, dovednostech a znalostech....Jen mi Anglicani pripadaji jako studeni cumaci....prominte mi ten vyraz, ale je to tak...a kdo vi, cim to je....
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 105 [Dalších 45 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.