• |
3.3.2006 9:28:14
Ano, tříd pro nadané děti zatím moc není. V ČR zatím funguje (první rok) jen jediná, ta v Českých Budějovicích. Od září se budou otevírat dvě další: v Praze a v Olomouci.
|
3.3.2006 8:26:31
Ja jen, zkuste si vzpomenou jak jsme vyrustali my! Ten system skolstvi se nijak nezmenil, a nemyslim si, ze by z nas (nebo z vetsiny)nevyrostli uspesni a vyrovnani lide. Je pravda, ted se bere vse jinak, vice se venujeme dete a chceme pro ne to nejlepsi, ale nepipleme se v nekterych vecech docela zbytecne? Meli bychom byt radi, ze mame zdrave deti a ze si muzou vubec dovolit chodit do skoly!
|
Míla, 2 děti |
• |
3.3.2006 2:06:55
Zajímalo by mne, jestli máš na mysli nějakou konkrétní třídu pro nadané děti. Pokud vím, jsou v celé republice dvě, možná tři? Ale jen jedna první třída funguje už v tomto školním roce a to ještě v Českých Budějovicích. Ty další dvě mají začít v září v Praze, ale jedná se jen o první třídy. Nebo mi něco uniklo? Dost mne to zajímá, jedno takové dítě mám a školu pro něj jsem intenzivně hledala tři roky bez úspěchu.
|
Míla, 2 děti |
• |
3.3.2006 1:58:29
Souhlasím, že není školka jako školka, stejně jako není škola jako škola. My jsme měli na školky velkou smůlu. Všechny dostupné školky přeplněné, problém dostat se i do té nejhorší, o možnosti výběru nemluvě. Popravdě už se u mladšího syna těším, kdy to "utrpení" skončí. Povinné odpolední spaní je jedna z věcí, se kterou se trápíme několik let u obou dětí. Přístup učitelek bych přirovnala k hlídací službě - kolikrát nevědí co se jim ve třídě děje, předškolní příprava zatím žádná, ale o tu se naštěstí stará škola ve které je zapsán. No - těch pár měsíců už nějak vydržíme, jen doufám, že nebude "školkovou" výchovou příliš poznamenán a že ve škole se vše napraví, na školu (kam už chodí ten starší) totiž máme velké štěstí, i když tomu štěstí jsme museli pomoci - dojíždíme pěkný kus cesty, ale stojí to za to.
|
Petra, 3 děti |
• |
2.3.2006 19:37:16
Neodolám a podělím se o historku: Ondra jedl příborem od 2let. Ve školce, jak jsem zjistila, že mu dávají lžíci, jsem požádala o příbor. Rádi vyhověli. A po čase jsem zaslechla předškolačku, jak říká mamince: Mami, hele, to je Ondra. On má 3 roky a už jí příborem! :-)
Škola bude šok i kdyby uměli nevímco. Možná větší šok pro rodiče. Tak všem pevné nervy. |
Lída+2 |
2.3.2006 18:36:03
Mílo musím s tebou nesouhlasit. Nééé každá školka na školu nepřipravuje. Syn je nyní v první třídě a musím říci,že přípravě se věnovali paní učitelky plné 2roky.
Když měli děti něco donést: vyfouklé vajíčko, krabičku od sýry.. a cokoliv jiného i 1x týdně. Nikdy nic nepsali na nástěnku na dveřích. Vše říkali jen dětem a teprve za pár dní se ptali těch co nic nedonesli jestli to děti aspoň doma řekli. Myslím,že to bylo moc dobře. Pravidelně 2-3x týdně měli nějaké papíry spojovat které zvíře co jí a nebo i ty vlnky, žebříčky a tak... bylo to známkováno a razítkováno. Každé dítě muselo mít boty na přezutí. Ty na písek museli mít povinně kaničky a děti měli závody kdo byl první byl ten den kaničkový král. Takže syn si boty zaváže rychle a skvěle 2roky. Školka měla program :Svět kolem nás a dala synovi hodně. Jo a ještě jsme si vzpomněla,že hrávali divadlo takže si museli i dost věcí pamatovat. jediný co bych jí vytkla,že když mu byli 3roky jedl tak 1,5roku příborem a oni mu dávali na vše jen lžíci ten první rok.:-( takže to skoro zapomněl. Druhý syn je ve školce nyní. to bude něco co jsme tady četla. Bohééém věčně nad věcí.... Ale vrátím se ke kaničkám. Na podzim vymysleli jeho učitelky hru. Oni se jen obují a 4 děti boty zavážou. Od podzima to umí. Je mu 4,5. Prostě dokázali zaujmout...Příborem jedí i 2,5leté děti když chtějí.Je to na nich. Ty větší povinně. Jo a postřeh mít jedno triko hodně tmavé. Ač máme rolák po mě. Tedy šatičky na výtvarku na převlečení. Občas prosáklo. Třaba tuž na břiše..foukalo se do ní. Takže ten den jde jen v černým triku a já neřeším fleky. Zatím zasel jen šortky na tělák,ale ty se našli.On je takovej dost pečlivej takže sním problém nemáme. Ty teprve příjdou s druhým synem. |
Martina |
• |
2.3.2006 18:23:36
S tím pitím - pointa byla v tom že Daník byl udivený že by něco takového mohl sám dělat, protože mamka za něj takovéhle věci dělá, protože "on je trdlo, dlouho by to trvalo"... atp. Nechtěla jsem srovnávat schopnosti stejně starých dětí ani říkat jestli to někde dovolují a jinde ne. Udivil mě údiv dítěte že je samo něčeho takového schopné bez maminky....
|
Líza |
2.3.2006 17:38:50
Chiméro,
naštěstí máme fajn školu, 18 dětí ve třídě, program volně inspirovaný podle Začít spolu a perfektní učitelku. Verča ve škole rozkvétá a i když je to s tím rychlým oblíkáním furt hrůza, v jiných ohledech se rozvíjí dál a nijak nestrádá. Úkoly dostává každý podle svých schopností nebo si je podle svých schopností i vybírá. Je to fajn. Po pravdě řečeno - je chytrá, to jo, ale za extrémně nadanou bych ji neoznačila. Taková normální chytrá holka ;-) |
Sarka a 4 deti |
• |
2.3.2006 15:54:04
Tento přispěvek se mi libi,opravdu každe ditě je jine a každe potřebuje jiny přistup,souhlasim se samostatnosti,a take jsem děti k ni vedla,ale co prvni bylo samostatne,ale druhe ne.A tak vim že neni dobre srovnavat.
|
Katka,kluci 3 a 7 |
• |
2.3.2006 14:27:38
Máš pravdu,můj prvňák šel v pondělí po jarních prázdninách do školy a já mu ráno vydala tyto pokyny:vyndej si ve třídě vypraný ručník,máš s sebou vypranou košili na keramiku,dej přečíst pí.uč. 20Kč na divadlo,družinářce dej papírek,že tě může pustit v 15.00 samotného domů.Pro mého nepraktického(po tatínkovi)synka to je fakt "nářez":). Vlastní učení problém není.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.