| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekonečné čekání na Terezku

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 375 [Dalších 235 >>]
alžbjeta
  • 
10.3.2006 12:21:53
zabatko,
čtu tuhle diskuzi a musím se přiklonit k věrce..

v duchu logiky tvého příspěvku:
kdyby v holčička přišla o ručičky v roce, mohla by jí maminka nechat zabít a bylo by jí to
celkem jedno, protože by jí prostě dva roky už nebyly . Stejně tak jako se nebyly tisícům dalších dětí, které zemřely v důsledku úrazu nebo nemoci..
alžbjeta
  • 
10.3.2006 11:59:01
mluvíš mi z duše
alžbjeta
  • 
10.3.2006 11:40:55
díky za příspěvek, tohle mi taky vrtá hlavou..
alžbjeta
  • 
10.3.2006 11:31:35
markéto, napadlo tě, dle tvého argumentu, že je lepší dítě zabít než aby žilo v neláskyplném prostředí, bychom měli pozabíjet všechny děti, kreré jejich rodiče týrají nebo bydlí v ústavech..
mmiissaa
  • 
10.3.2006 10:25:51
Jsem v úplně stejné situaci a taky nad tím často přemýšlím.Nechci, aby sestra zůstala sama, ale obětovat svou rodinu nechci. Moji rodiče počítají s tím, že sestra jednou zůstane v ústavní péči až nebudou moct. Chtěla bych, aby byla blízko, abych ji mohla pravidelně navštěvovat, brávat ji na vánoce, na výlety s dětma, prostě aby věděla, že není sama, že nás má, domů bych si ji ale nenastěhovala.
Helena
  • 
10.3.2006 9:34:03
Ahoj,

mohu se zeptat, jak tohle vidí tvoji rodiče ?
Jak to řešíte ?
Díky za odpoved
cizinka
  • 
10.3.2006 9:27:02
Lizo, ale ja nemyslim si ze Zabatko je disocial. Napsala jsem neco snad v takovym smyslu? Presto, ze jsme dlouho bydlely ve stejnem meste ja ji neznam:-)). A jestli mi nepripada uplne smysluplne to, co ona v nekterych prispevcich pise, tak to je prave z toho duvodu, ze je to abstraktne filozofovani, ktere v nekterych pripadech se blizi k prehnane vire v lidske moznosti, ktere potencialne muze nekomu take ublizit. Ja si fakt myslim, ze v soucasnym stavu lidske vedy potrat je velice soukromym rozhodnutim zeny. Ale v tehle diskusi, to jest v konkretnich ceskych podminkach podporim spise tabor tech, co haji svoje pravo nejit na geneticke testy a na potrat a dozaduje se od doktoru poskytnuti vcasne a uplne informaci vseho, co se toho tyka. Proc? Protoze jejich protejsci jsou v silne vyhode. 1) Zdravotnici tady nejsou prehnane diskretni, ale je tam velka nadeje, ze o potratu nemusi se nekdo dozvedet. Matka postizeneho ditete zustane na ocich spolecnosti a stane se tercem jeji posuzovani, 2) zatim ve spolecnosti prevlada prehnana duverivost v moznosti planovani rodiny a prenatalni diagnostiky. Slovem nezodpovednost se mava prislis casto. Ale zatim nevidim duvod proc bezmezna vira v medicinu je lepsi nez vira v bezpodminecne platnost desatera.
Ja nedelam ze Zabatka socialni nesvuru, ale mi se nelibi jeji retorika, ktera v jeji zemi je dost rozsirena, a o jeji nekorektnosti se mluvi prilis malo, to je vse.
Líza
10.3.2006 5:25:11
Cizinko, nepochopila jsi můj příspěvek, vzhledem k tomu, co píšeš jako odpověď, předpokládám, že z jazykových důvodů.
Jinak - byl myšlen tak - já se s Žabátkem setkala, viděla jsem ji na jiných diskusích a něco málo jsem si o ní zapamatovala. Není žádný disociál, který opovrhuje zdravotním postižením. Opravdu jste mimo, kdo jí to tvrdíte. Jenže člověk, který jen pustě neteoretizuje, si holt může dovolit silnější slova než ten, kdo tu vede jen filsofickou debatu.
cizinka
  • 
9.3.2006 23:57:37
Zabatko, nez pujdu spat, dovolim si jeste par lehcich filosofickych uvah o zabijeni, jestli uz s tim jsi zacala. Neni tak uplne pravda, ze lide si nezabijeji vzajemne - od valky po smrt trestu (zruseneho relativne nedavno a prevazne jen v Evropskych statech) najdes spoustu zpusobu, jak lidi se zabijeji legalne a to vcetne katolickych, muslimskych a podobnych antipotratove naladenych zemich. Nejde podle mne o to, jestli zabit nedokonaleho lidskeho embria je absolutni zlocin, to nejake uspravedlneni se vzdy najde. Ale takhle abstraktne o tom prece se nerozhoduje. Jde vzdy o nici miminko, a treba ja jsem svoje dite milovala od 2. mt a nemohla jsem si pomoct. Moje laska rostla, ale kdyz jsem citila pohyby, byla velka.
Rozhodovala jsi nekdy racionalne, ze uz nebudes milovat? I kdyz slo o chlapa, toho sobeckeho a otravneho tvora, nebylo to snadne proveditelne rozhodnuti, ze ano? A to po rozhodnuti ho nemilovat nemusela jsi podepsat svoleni ho zabit kvuli vadnosti jeho povahy, ze ne? Tak ja si myslim, ze tady je zakopany pes - vedle viry v desatero anebo neviry v medicinskou vedu, za rozhodnutim nechodit na AMC anebo na potrat muze stat obycejna materska laska.
9.3.2006 21:33:51
V Kanade (alespon v zapadni, kde ziji)se tripple testy neprovadeji prave kvuli zkreslujicim vysledkum. Kolem 10. tydne se provadi vetsinou prvni ultrazvuk a pokud se tam "neco nezda" , posilaji na ultrazvuk podrobnejsi a provedou NT screening (=mereni sijoveho projasneni). Amnio se nabidne pote, co se zjisti UZ nejake nesrovnalosti a abnormality...Dalsi UZ (vetsinou druhy a zaroven posledni) s eprovadi kolem 20. tydne.

Za zajimavost stoji jeste fakt, ze pokud je vse v poradku, tak po 24 hodinach od porodu se pousti maminka s miminkem domu a dalsi den prijde sestra na navstevu (s vahou) - poda nejruznejsi informace a zjisti, jak se dari kojeni...
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 375 [Dalších 235 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.