| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekonečné čekání na Terezku

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 375 [Dalších 215 >>]
Martina, 2 deti
  • 
9.3.2006 15:55:10
Take mam stejny nazor jako Denisa, napsala jsi to presne tak, jak to citim i ja.
  • 
9.3.2006 14:53:38

Věro, úplně s tebou souhlasím, i s Markétou a s Boďkou.
Mí známí si dobrovolně adoptovali downa a vidím, že mají pocit uspokojení, že vykonali něco hmatatelně dobrého. Sama jsem o něčem podobném přemýšlela, ale zatím jsem se neodhodlala. Možná, až budou děti větší.
Ty rádoby silácké řeči, na které jste reagovaly, jsou zčásti pozůstatkem socíku a zčásti tím, že ty holky nejsou psychicky vyzrálé, ačkoliv se tváří, že to myslí rozumně. Na to ale musí přijít každý sám. Možná v příštím životě :-)
9.3.2006 10:54:29
Žabátko,
popisuješ to moc trefně, asi bych to líp nedokázala.
Jen se pokusím dodat, že přece zrovna tak jak nikdo nesmí nutit ženu A) podstupovat jakákoli vyšetření, B) následně po tom vyšetření k potratu. Tak zrovna tak nemůže nikdo nutit ženu A) aby to vyšetření nepodstupovala B) aby riskovala a následně porodila a starala se o postižené dítě. Ne každý se s takovým úkolem dokáže vyrovnat a pokud se rozhodne jinak NESMÍ být považován za špatného člověka.

Mimochodem nejsem si vůbec vědoma jak tu sem tam někdo popisuje, že by lékaři někoho do takových vyšetření násilně nutili. Skrining se provádí, každá žena s průměrnou inteligencí o tom ví a zcela svobodně ho může odmítnout. Amnio je už pouze na doporučení a tam kde vyjde špatně AFP a dál v závislosti na věku je hrazen. Po výsledku Vám lékař dá na vybranou a do ničeho Vás nenutí. Pokud ti bude 20 a AFP bude v pořádku musíš si amnio hradit.
cizinka
  • 
9.3.2006 9:48:32
Lizo, podle mne uplne mimo neni nikdo, kdo rika, ze lide nemaji prorocke schopnosti. Myslis ze clovek, ktery veri, ze jeho dite ma sance byt stastne a ze ho bude milovat v kazdem pripade ma mensi narok na pravdu nez odbornik, ktery vesti z krevnich a dalsich genetickych testu, pocita pravdepodobnosti a doporocuje potrat? Prece prenatalni diagnostika do 22. tt je tak trochu vesteni a to se musi vedet. At rozhodnou ty, kterych to vse zivotne dotyka, i kdyz to nemusi byt vzdy rozhodnuti snadne a vysledek rozhodnuti muze stat neunesitelnym bremenem. Ale to v obou pripadech - i kdyz dite trpi, anebo kdyz se potrati zdrave miminko. Myslis ze v druhem pripade moc utesi, ze to byla chyba vedy ci doktora? K stesti, o velke pravdepodobnosti v obou pripadech, ze ne?
Veronika
  • 
9.3.2006 9:14:25
Myslím, že tu nikdo nenabádá ostatní k vynechání vyšetření. Jen sděluje ostatním, že své dítě by nedal, ať se děje cokoliv, a v tom případě jsou některá vyšetření zbytečná, AMC dokonce riziková. A přejeme si, aby lékaři informovali, a ne nabádali k potratu.
Klara, dcera Terezka
  • 
9.3.2006 8:44:25
Taky bych sve dite nedala, Dawnuv syndrom je jedna vec. Ale co rozstepy patere? Dozivotni tezka invalidita, ochrnuti dolnich a casto i hornich koncetin, takovy "zivot" bych neprala ani svemu nepriteli.

Proto jsem presvedcena, ze nabadani k vynechani vysetreni je krajne nezodpovedne. To muze rici jen clovek, ktery nema predstavu, co vse se muze prihodit. Klara
Líza
9.3.2006 5:55:43
Věro, v tomto svém příspěvku jsi velmi mimo a myslím, že jsi Žabátku docela ublížila.
DENISA
  • 
9.3.2006 2:45:33
Věro cituji: "Jaký bude mít život to nevím, záleží taky na okolí." To snad nemyslíš vážně - nevíš? Nedochází ti to? Nevidělas tu hrůzu, ty hadičky do krku, bříška a nosu, nerozuměla jsi anglicky počtu operací? A co ty rodiče, ty se ti zdáli v pohodě? Ano jsou silně věřící, takže to určitě zvládnou, ale budou šťastní při denodenním pohledu na to ubožátko? Nejlepší je tu něco hlásat a pak říci nevím.
Těm co to ještě neviděly, nedoporučuji se dívat. Brečím ještě teď. A ty kecy o zbytečnosti vyšetření a následných vraždách dětí mě tu začínají nadzvedávat.
8.3.2006 21:53:54
Určite sa spoločnosť nezmení zo dňa na deň, i keď myslím, že určité pokroky tu sú, keď to napr. porovnám s názormi mnohých ľudí za socíku. Ja som mala to šťastie (či nešťastie?) sa s takýmito deťmi stretávať, vážim si zdravie svojich detí,aj keď nie je 100%. Ale na dawníkov mám trochu iný názor. Isteže, je to veľký problém, ale sú to zlaté decká, veľmi citovo založené a takémuto dieťatku by som dala šancu na život, i keď by bol možno kratší a s problémami (kto ich nemá?), dokážu si prežiť svoje šťastie, i keď je iné, aké si ho predstavujeme my zdraví.

Čítala som v jednej knihe, volá sa Vzorec šťastia o jednom takom teste s ľuďmi. Ak by si dala niekomu otázku, čo by chcel radšej: výhru 1 milión alebo úraz, po ktorom ostane na vozíčku? Neviem či by sa našiel niekto,čo by si prial to druhé.
V nejakom americkom štáte (kde inde;-)) porovnávali subjektívny pocit šťastia a nešťastia u skupiny ľudí, ktorí prednedávnom vyhrali nejaký väčší obnos peňazí a u ľudí, ktorí práve prekonalí vážny úraz chrbtice a skončili na vozíku. Samozrejme pocity prvej a druhej skupiny boli diametrálne odlišné.

Po roku týchto ľudí testovali znova. Pociťovanie šťastia u ľudí v oboch skupinách sa vôbec výrazne nelíšilo.

Tým som len chcela povedať, že usudzovať o niekom len na základe jeho fyzického či mentálneho stavu, či je jeho život šťastný a či má zmysel, je dosť zavádzajúce. Naše šťastie viac závisí od nášho pesimistíckého či optimistického postoja k životu, od porovnávania našej situácii s ostatnými a menej od našej skutočnej životnej situácie. Zmena nás vždy vykoľají, ale počase sa zase vrátime k svojmu životnému postoju.

Žabátko, prajem ti, aby tvoja dcérka zažila od ľudí čo najviac dobrého. Ak jej veríš ty, bude si veriť aj ona sama a postoje zopár hlupákov ju nezlomia.
Držím palce.

Cudzinka, dík za pochvalu, to vždy poteší :-))).
Hana
  • 
8.3.2006 20:48:23
Kašli na to - dítě má mít ten, kdo je chce, tedy hlavně žena, protože první fáze tj. těhotenství, kojení, přebalování, nevyspání... je spíše její záležitost. Pokud po tom zatím netoužíš, proč by ses do toho měla někým nutit? Já mám dítě až po třicítce, je tedy už vymodlené, moc jsem o ně stála - a o to víc si to užívám, i to relativní nepohodlí.
Jinak ke článku - líbí se mi, já jsem nebyla ani na tripple testech, své děťátko bych nedala.

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 375 [Dalších 215 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.