| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma originál

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 90 [Dalších 50 >>]
  • 
12.4.2006 19:45:58
ti Maceško za nádherný článek. Velmi mne dojmul a hodně jsem nad ním přemýšlel. Půjdu si taky vyhledat ostatní tvoje články. Michalka je skvělá, a i když vás stojí určitě hodně síly, z tvého článku je cítit tolik lásky a empatie, že to dodává optimismu i na dálku. Mimochodem, vaše Michalka není jediná, která trvá na přesném vyjadřování, cituji rozhovor s učitelkou zenu Heilou Dawney: "Odkud jsi přišel?" Já: "Odtamtud" (neurčitě mávnu rukou) Heila: "Ó, ty jsi přišel z kamen?" :-)
To jen tak pro srovnání. Ještě jednou díky. Komunikovat s lidmi kteří uvažují úplně jinak než já je můj velký problém. Takové zprávičky mi vlévají optimismu do žil. Za tu knihu se taky přimlouvám.
12.4.2006 18:18:00
Siso, jde o dr. Krejčířovou z Thomayerovy nemocnice, tel. 261083436.
Sisa, 2 kluci
  • 
12.4.2006 16:41:23
mohla bych poprosit o kontakt na tu psycholožku, co vám určila diagnozu? Mám u svého dítěte už dlouho podezření na autismus, resp. Aspergrův syndrom, běžný psycholog mi to vyvrátil na základě tvrzení, že syn nemá problém s kontaktem očí. Nicméně viděl ho pár minut a já jsem přesvědčená, že synovo chování není úplně normální a v pořádku. Chování Michalky jak jej popisuješ je dost podobné. Nemám potřebu syna škatulkovat, ale dost by mi pohlo ho pochopit a nezlobit se na něj zbytečně.
12.4.2006 9:00:14
Vám Maceško za všechny Vaše články. Mám zažádáno o NRP (byla jsem doporučena) a vaše povídání mi moc pomohlo a stále pomáhá. Jsem na začátku cesty a tak mi zatím konkrétně nejvíc pomohl třeba ten díl o reakcích vašich blízkých na vaše rozhodnutí přijmout dítě z dětského domova do rodiny, protože se tak podobal tomu, co jsem v této fázi zažívala i já. Ale i ta všechna ostatní nádherná sdělení mi moc dávají - minimálně mě nutí hodně přemýšlet. Věřím, že se k vašim příspěvkům budu pravidelně vracet a nacházet v něm další a další význam a pomoc. Pokud vydáte knihu, určitě si ji koupím. Ale i tak doufám ve vaše další příspěvky na "rodině". Máte velký dar psát. Vaše empatie a schopnost dívat se na svět očima vašich dětí je mi moc blízká. Vaše články se krásně čtou a přináší dojetí, mezi řádky čtu o vaší obrovské síle a trpělivosti. Přeji vám i vaší rodině hodně štěstí a rodosti. Dáša
  • 
12.4.2006 0:29:39
Milá Maceško,
již delší dobu čtu Vaše nádherné příběhy za života, je to pro mě vždycky pohlazením po duši. Vaše Michalka, tak jak jste ji v příbězích líčila, mi v mnohém připomínala naši nejmladší dcerku, někdy také jiné děti, které znám díky OS APLA-JM (Asociace pomáhající lidem s autismem).
Od prvních příběhů o Michalce jsem se domnívala, že bude mít nejspíš poruchu autistického spektra. Dnes jste tuto doměnku potvrdila.
Z vlastní zkušenosti vím, jak je velice složité, najít si k takovému človíčku cestu.
Ale když se to podaří!!!!
Jsou to vzácné bytosti, které mají dar vidět svět kolem nás
v jeho podstatě a přísně logicky. To my se zamotáváme do jinotajů, gest, mnohovýznamových slov, ironických intonací a bůhvíčeho ještě. Život nám byl díky nim obohacen o další rozměr, jiný úhel pohledu, o který bychom byli jinak chudší. Není to cesta snadná, ale o to krásnější. Chce hodně trpělivosti, lásky a empatie.
Skláním se před Vámi, že to všechno zvádáte při tolika dětech. Přeji celé rodině hodně pohody do dalších dní
Milena
Alena, dvě děti (jedno s autismem)
  • 
11.4.2006 21:10:10
Maceško - krásné, ozvu se...
Chtěla bych všem, kteří si chtějí prohlédnout další Míšiny obrázky (i obrázky jiných dětí s autismem), případně se dozvědět i něco víc, doporučit stránky www.brno.apla.cz - zvláště oddíl Příspěvky rodičů a Tvorba dětí.
  • 
11.4.2006 15:33:12
Milá Maceško.
Připojuji svůj dík za článek, který pohladí. Svého času jsem spolupracovala s APLA - Asociace pomáhající lidem s autismem, setkala se s několika rodiči a terapeuty a velmi matně tuším, co se za diagnozou autismus muze skryvat. Pokud Asociaci neznas, koukni na stranky www.apla.cz a www.autismus.cz. Najdes zde urcite mnoho zajimavych informaci a kontaktu, ktere mozna mohou Tobe, Mise a vlastne cele Vasi rodine zprijemnit zivot.
Veronika
  • 
11.4.2006 13:27:40
Nejprve ti Maceško musím "vynadat", že jsi na svůj další článek nechala tak dlouho čekat. Už jsem chtěla napsat článek na téma "Pomoc, kde je Maceška". V poslední době se většina diskusí u článků zvrhává v urážení, překrucování atd. U tvých článků tomu tak není a všechny příspěvky k nim jsou plné porozumění. Asi je to proto, že jsou napsány tak krásně a s láskou k dětem. Také doufám, že tvé články nechá bez povšimnutí Bob, protože bych chtěla, aby z nich (včetně diskuse kolem) vyzařovala jen pohoda.

Přeji hodně štěstí a spousty smíchu.
Helena
  • 
11.4.2006 12:58:43
Ahoj Petando,

také máme v širší rodině chlapce s autismem. Ještě před rokem ho lékaři nediagnostikovali, letos ve věku cca 3 let přišli na to, že jde o netypickou formu autismu. Jak se bude dál vyvíjet v podstatě nikdo neví, není to legrace, protože chlapec ani nemluví. Podívej se na stránky www.dobromysl.cz.
Helena
Janice palice
  • 
11.4.2006 12:00:01
Maceško,

díky za jeden z dalších krásných článků plných životní pokory, bezmezné trpělivosti a lásky. Brečím u něj jako malé dítě.

Přečetla jsem si ho až dnes i se všemi dalšími příspěvky a jsem za ně moc ráda. Dnes se lidé příliš nechtějí zabývat trably, které je v životě doprovází, ač by z nich mohli těžit a raději se stávají pouhými bezstarostnými konzumenty. Musím říct, že se delší dobu zamýšlím nad tím, co a kdo je v tom našem světě opravdu „normální“. Zda ekonomické vzorce, kapitálový trh a peníze, které určují diktát celé společnosti nebo zda má větší váhu láska k bližnímu, krásné chvilky prožité během dne, které jsme se už odnaučili při honbě za „povinnostmi“ nevidět. Trvalo mi dlouho, než jsem si uvědomila, proč je člověk na světě, jaký má úkol a jaký má život smysl. Z Tvých článků je vidět a cítit, že Ty už to dávno víš a hlavně podle toho konáš. Je to těžká cesta, kterou lemují právě ty radosti, o kterých píšeš. A právě naučit se vidět ty radosti je sakra těžká práce, protože tomu předchází změna myšlení. Tvé články mi pomáhají třídit si věci na důležité a nedůležité.
Pokud Ti to čas jen trochu dovoluje, také bych se přimlouvala za vydání knihy, protože takové čtení působí jako živá voda a myslím, že je jí právě v současné době hodně třeba.

Chtěla bych Ti moc poděkovat za lásku, kterou dáváš nejen svým dětem a svým blízkým, ale také nám, čtenářům. Přeji Ti, ať se všechno dobré vrací a také mnoho sil do budoucna.

A dodatečně Michalce přeji k narozeninám jen to dobré, to nejlepší už si vybrala – svoji mámu.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 90 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.