| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma originál

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 90 [Dalších 30 >>]
Naďa a Kolča
  • 
10.4.2006 9:44:02
No!?! Nevím co mám na to odepsat?! Jen to, že máte můj obdiv a držím Vám palce. Mojí dceři jsou 3 roky a také z ni občas "vypadne" tak něco úžasného, že nevíme jestli se máme smát nebo plakat a nevíme jak odpovědět, aby to bylo srozumitelné do toho "jejího" světa. Mějte se krásně a žijte s úsměvem.....N a K
  • 
10.4.2006 8:32:56
Mila Macesko,

tak trochu zavidim. Michalka zije svuj zivot, ktery je "jiny" vymyka se tomu, co vetsina povazuje za normalni. A presto, jak muzeme s jistotou rict, ze my zijeme normalni zivot, ze my vnimame vse spravne. Docela zavidim, Michalka vam umoznuje kazdy den sledovat jiny - novy svet, pro moho z nas nikdy nepoznany. Fascinuje mne to i kdyz chapu, ze s tim mate v beznem zivote hodne starosti. Proto drzim palce.
10.4.2006 8:32:25
Blanče, zkoušela jsem ti poslat mejlík, ale vrací se mi jako nedoručitelný. Mohla by ses mi, prosím tě, ozvat?
Klara, Alexik
  • 
10.4.2006 2:41:55
Nadherne napsany clanek - az jsem si poplakala..Smutne, ale zaroven vesele a plne optimismu a zivota.
Obdivuji vas jak vse zvladate a preji Michalce k narozeninam hodne stesticka, zdravicka a spousty krasnych obrazku.. a vam do budoucna stale stejny optimismus a veselou mysl. A cele rodince hodne stesti.
Blanče
9.4.2006 22:19:29
Nejsem na Rodince dlouho, s prosbami o knížku souhlasím. Vaše článečky jsou báječné a pohladí na dušičce. Pokud by na vás byl jen souhlas s uveřejněním, korektury a samozřejmě dohodnutý honorář, nebyla byste ochotná vyslyšet prosby ostatních a knížečku vydat? Já náhodou jedno vydavatelství vlastním - sice zatím vydáváme v režii zkušenějších, ale jsem schopná vás ušetřit veškerých formalit, pokud je problém v nich. Pokud v něčem jiném, omlouvám se. Michalce vše nejlepší a vám všem taky.
9.4.2006 22:07:09
Jak si Michalka rozumí se sourozenci?
Navenek se může zdát, že vlastně moc ne. Nejraději je sama, jejich světu příliš nerozumí...ale přesto má hluboký zájem o to jim porozumět. Je to vidět v jejích kresbách. Třeba když Helča prožívala trable se svou první láskou, Michalka malovala samé obrázky uplakaných holčiček s telefonem (mobilem) u hlavy, ze kterého se linila přeškrtnutá srdíčka.
A jak berou oni ji?
Jednou jsem jí vysvětlovala, že život začíná, probíhá a končí. Ona se vyděsila: Kdo se o mě bude starat, až umřete?
Dřív než jsem dokázala zformulovat srozumitelnou odpověď, zareagoval Danek: Máš přece nás, Míšo. Vždycky se o tebe bude mít kdo starat. A když tady už nebudeme my, budou tady naše děti. Nemusíš se bát.

Lorina
  • 
9.4.2006 21:41:46
Milá Maceško,

upřímně musím říct, že Tvoje články čtu na "rodině" úplně nejraději. Dýchá z toho takové kouzlo a pohoda, což mi vždycky dodá optimismu a dobré nálady.PO lavině článků zaměřených jen na jedno téma je to zase něco tak krásně napsaného a prožitého,že se to čte úplně samo.
Strašně bych si přála,abych dokázala různé stresové situace řešit s takovým nadhledem jako ty.Hodně štěstí a radosti s dětmi.Lorina
9.4.2006 20:36:10
za vaše slova, za pochopení a povzbuzení, a za všechna přáníčka k Michalčiným narozeninám. Pejsek od Channah se Míše moc líbil, je opravdu kouzelnej.

Co se týká obrázků - Šípkovou jsme Michalce vyrvali dřív než ji stihla znehodnotit:-) Ona totiž nemaluje proto, aby namalovala obraz nebo aby to bylo hezké, ona prostě maluje to, co ji zrovna zaujalo...Takže většina obrázků je zmačkaná, potrhaná, počmáraná, klidně si na nich rozepisuje tužku nebo počítá příklady. Ale už jsem tu našla další dva vcelku plnohodnotné obrázky, tak ještě nějaké shromáždím a zveřejním. Manžel už několikrát uvažoval o tom, že její obrázky někam pošle, ale zatím jsme to neudělali. Povzbuzující je, co jsem se dočetla v jedné knize: "Zdá se, že pro úspěch ve vědě nebo umění je alespoň trocha autismu nezbytná. Nevyhnutelným předpokladem úspěchu je totiž schopnost, aby se jedinec dokázal oprostit od každodenního světa a ryze praktických úkonů a pohlédl na svět kolem sebe jinýma, originálníma očima Jinak neobjeví dosud nevyšlapané cesty a jeho schopnosti se neuplatní." (T. Attwood, 2005)

Kejklířko,rozumím - ještě Zuzka...píšu si :-)
Pokud chceš víc tatínkovského pohledu, v březnovém čísle časopisu Kamínky pro rodinu vyšel rozhovor s naší rodinou, a jsou tam i Vladovy názory a odpovědi.
Maka77
9.4.2006 20:10:54
Milá Maceško,
před pěti lety jsem o autismu psala diplomku a tak trochu, ale opravdu jen trochu, tuším oč jde. V rámci diplomky jsem se setkávala s autistickými dětmi a jejich rodiči. I když všichni rodiče své děti určitě milovali, nikdo z nich mi neřekl o těch krásných zvláštnostech, o kterých se zmiňujete vy. Spíše viděli problémy s snažili se je řešit a měnit! Moc vás obdivuji, jak dokážete vidět a respektovat odlišnosti svého dítěte - možná že v tom je ta cesta života s autistou. Přeji hodně štěstí a sil.
9.4.2006 14:54:10
Přečetla jsem si ten super článek a zapátrala v paměti. 5 dětí - kluci (jako rytíři, kteří se zapomněli v tomto století), Helenka (její boj se sebevědomím je mi tak blízký), Míša (než ji stihnete zachytit mezi prsty, už ji vítr zavál někam dál), ale ještě chybí ...Přečetla jsem zpátky všechny tvoje příspěvky, Maceško.Zuzka!!!Pevně věřím, že příští článek bude právě o Zuzce. Určitě má i ona v sobě něco, čím je jedinečná a čím se nám vryje do paměti.
A konečně mi došlo, proč tak všichni obdivujeme tvoje články. Četla jsem je před půl rokem a vycítila z nich lásku a snad se i poučila. Dnes jsem je přečetla znovu a přišly mi neméně zajímavé a poučné. Zjistila jsem, že jsem tentokrát přečetla mezi řádky zase nové informace.Na tu tvou knihu (o které prý nechceš ani slyšet) stejně jednou dojde.Bude pro nás všechny úžasná právě proto, že si v ní najde každý ten svůj kousek zrcadla.

Pro matky jsou jejich děti na prvním místě všech žebříčků a hodnot. Je zřejmé, že tvé články jsou o dětech. Přesto - co hlava rodiny? Možná si přál tvůj manžel zůstat v anonymitě. I jeho úhel pohledu by však byl neméně poučný.

No, docela jsem tě zaúkolovala. To jsem původně opravdu neměla v plánu, šlo mi to nějak samo...
Míše přejeme báječné narozeniny a všem Vám nadále originální život.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 90 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.