| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Agi a zvěř, aneb Mauglí a jeho parta

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 67 [Dalších 27 >>]
Toranoko
  • 
20.4.2006 13:55:40
Kocka neni hnus, kocka je zvire.
Korálka+Jonatan 09/2006
20.4.2006 13:51:57
Tak a teď už vím jak na to (tedy alespoň doufám :-)

naše kočky - první díl
naše kočky - druhý díl
Korálka+Jonatan 09/2006
20.4.2006 13:33:55
tak to se tedy omlouvám, myslela jsem, že odkaz na web-stránky se tu vkládá stejně jako na emiminu, ale očividně tedy ne.
sorry..........
Korálka+Jonatan 09/2006
20.4.2006 13:32:02
Teda článek je úplně dokonalý, vše o kočkách můžu podepsat, a vzhledem k tomu, že jsem v 19.týdnu těhotenství, brzy asi "podepíšu" i to ostatní. Navíc autorka je opravdu prvotřídní spisovatelka, fakt.
Co se týká toxoplazmozy rozebírané dále v diskusi, byla jsem (jako neinformovaná) na začátku těhotenství z ní dost vystrašená, a když jsem v těhotenské poradně chtěla nechat na toxo udělat test (hradím si sama: 200.-), tak doktor se tomu sám divil a že prej co šílím, když mám "bytové" kočky co nechodí vůbec ven. Teď už mám informace naštudované a jsem úplně klidná. Takže hlavně se nenechte vystrašit, dokud si o čemkoli sami něco nezjistíte z odbornějších zdrojů.
A jinak tedy reaguji taky na odkaz na stránky dvou kočiček, které jsou ale úplně naprosto stejné jako naše. Byla jsem z toho úplně paf, vypadá to, jakoby si nače číči někdo tajně půjčoval k sobě domů a tam je fotil.
No schválně zkuste sami porovnat na [url]http://filazuz.rajce.net/kocky1[/url] a [url]http://filazuza.rajce.net/kocky2[/url]
Zuzka
  • 
20.4.2006 12:58:57
Článek mě docela pobavil, ale. To že by se mi kočka válela ve věcech a hračkách pro miminko! je vážně síla. To by ta kočka určitě letěla smykem. Sice se něco psalo i hygieně, ale stejně je to hnus :-(((((((((((((
LENKA+K+K
20.4.2006 11:49:22
Naprosto souhlasím, spojení Toxoplasmosy a koček je už opravdu jako hon na čarodejnice. Nákaza toxoplasomozy od kočky je opravdu velmi vyjímečná, nejčastěji se lidé nakazí ze špatně upraveného masa nebo ze syrového.
Taky máme doma víc koček (momentálně 4) ;o)) a k tomu dvě holky (skoro pět a jeden rok) a soužítí dětí a koček bylo vždycky bezproblémové.
Článek je napsaný hezky a vtipně, ALE třeba u nás kočky mají své "hranice". Jsou naučené, že nesmí na stůl, tj. nejí s námi z jednoho talíře, nesmí ani na kuchyňskou linku, neškrábou sedačku ani nedevastují kytky atd.
Záleží vždycky na to, co komu vadí, ale věřte, že i kočky se dají alespoň trošku vychovat ;o))
Dáša + Jířa (3) + 4 kočky
  • 
20.4.2006 9:08:16
Ahoj! Belano, tvůj článek mě ohromně potěšil. Za prvé jsem se hrozně nasmála, protože to je přesně to samé,co u nás. Máme taky čtyři kočičáky, k tomu ještě 2 osmáky degu, akvárko rybiček a kdyby mě manžel už nezarazil, tak bych ještě přitáhla křečka a ptáčka :) Výsledek je ten, že máme naprosto zdravé dítě bez jakéhokoliv náznaku alergie, s výtečným vztahem ke zvířatům. Každé ráno je sám všechny krmí, kontroluje, jestli dostaly vše co mají. Přesně jak píšeš, tak se na ně smál ze všeho nejvíc, když byl miminko...
Myslím si, že pokud dítě už od rodičů není zatíženo dědičně alergií, tak mu kočičárny v bytě jen prospějí :))
Jinak k té toxoplazmóze - pokud je známo, tak většina holek jí projde (bez příznaků) ještě v dětství, obvzlášť takové holky, které běhají venku mezi zvířaty, kočkami. Pokud má někdo kočky doma, není zrovna moc častý jev, že by toxoplazmozu neprodělal. A pokud ano, stačí trocha hygieny - je totiž přenosná jen z hovínek - takže dámy, pokud ji nechcete chytit, tak ty hovínka neolizujte a mejte si ruce :D Protože mnohem větší šanci ji máte chytit ze syrového masa nebo neomyté zeleniny.
20.4.2006 9:02:24
Bellano, moc pěkně napsáno... my jsme rodina psí a ne kočičí, ale jinak je to obdobné (počty psů 1 - 9 - jak kdy :o))))
Pro děti je to neljlepší výchova k zodpovědnosti, obětavosti (pes se musí venčit i když je venku -30 a majitel si naměří 39.5). Děti se ale poučí i o různých "faktech života". Byly s námi pesice krýt, asistovaly u potodu, sledovaly kojení i krmení, odstraňování bobků i prodej štěňat.... A dokonce jsme po 1/2 roce s nimi jezdili naše "děti" kontrolovat, jak se jim v "adoptivních" rodinách daří....
Já tvrdím "chudák dítě v rodině, kde není žádné zvíře"!

Tak ahoj a vaší Agi "Mňau" (to aby mi rozuměla :o))))

S.
Jana
  • 
20.4.2006 7:51:22
Nádherný článek!
Mám doma dva takové zvířecí raubíře (dva kočičí kluky) a až přijde na svět ten lidský tvoreček, asi to u nás bude vypadat podobně:oP Mám se zřejmě na co těšit. Hahahahaha...děkuji za pobavení (no, jsem z toho i trošku naměkko). Přeji hodně zdaru a zdravého "boje" s tou "demoliční" veselou partou;o)))))))))).
Texaska
  • 
20.4.2006 7:40:55
Samozřejmě že Katko vím, že máš kočku. Taky ten článek vůbec nebyl namířen proti Tobě. S tvým článkem souviselo pouze to, že jsem neslyšela o potratu, který by nějakým způsobem vyvolala kočka. Tím zbytkem mého článku apeluji na ty všechny rozumbrady, kteří o toxo nic neví, přesně jak píšeš "jedna paní povídala", a snaží se z nás udělat ony krkavčí matky, kterým je lhostejné, zda bude poškozen plod v bříšku. Jeden takový rozumbrada je např. můj tchán, který zareagoval na zprávu o mém těhotenství větou: "Ale kočky dáte pryč!" A já místo, abych si užila chvilku štěstí, tak jsem mu po padesátý vysvětlovala, že to s tou toxoplazmozou není vůbec tak, jak někde slyšel.
Jestli jsi se s někým takovým ve svém životě nepotkala, tak jsi šťastný člověk. Já osobně ale začínám být na ony babské řeči už alergická.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 67 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.