| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Agi a zvěř, aneb Mauglí a jeho parta

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6167 z 67 
Texaska
  • 
19.4.2006 13:39:39
Taky s tebou nemůžu souhlasit. Moje gynekoložka mi řekla, že za svoji praxi se nesetkala s toxoplazmozou u těhotných, které by před tím měly kočku. Naopak, ze ji dostane spíše ta nešťastnice, která s kočkami nikdy předtím nepřišla do styku, a potom v prvním trimestu náhodou pohladí sousedovic micinu.
Jde o to, že toxoplazmozu prodělá 80 % z nás, aniž to poznáme, potom si vytvoříme protilátky a je to na zbytek života v pohodě. Jen je prostě průser nakazit se v těhotenství. A i to se umí diagnostikovat, léčit a v žádném případně není nutné indikovat potrat. O samovolném potratu kvůli kočce jsem nikdy nečetla a to jsem jednu dobu toxoplazmozu doslova studovala.
A taky, holky, dejte bacha na nedostatečně upravené maso a na maso syrové, např. po porcování králíka si dobře umyjte ruce.

Jinak ten článek by nádherný, psaný lehkou ironií. Naprosto se ztotoňuji se všemi jejími postřehy, kočinky už jsou zkrátka takové. Božské a nevyzpytatelné zároveň. A v kombinaci s miminkem se jich určitě nevzdávejte! Je prokázané, že děti, které vyrůstají od malička s kočinkami mají menší pravděpodobnost alergií.
Zkrátka je třeba se objektivně informovat a ignorovat všechny, kteří nás mají za krkavčí matky. Krkavci jsou spíše ti druzí, kteří řeknou "dejte je pryč"!
Hanka
  • 
19.4.2006 12:43:53
Píšeš, že sestra měla zvýšené hodnoty - nepíšeš čeho, ale předpokládám, že protilátek proto toxoplazmóze. To ale nedokazuje, že potratila kvůli toxoplazmóze. "Imunizace" se totiž mimo jiné projevuje zvýšením ochranných protilátek. Nákaza toxoplazmózou by musela být potvrzena přímo v potraceném plodu. Jinak se to s jistotou nedá říct. A příčin potratů je celá řada.
Jinak si myslím, že pozitiva soužití dětí s domácími zvířaty výrazně převažují nad negativy.
Katka, 2 kluci a bříško
  • 
19.4.2006 11:21:03
Ještě před časem bych s tebou asi souhlasila co se toxoplasmosy tyka, dnes ne. Důvodem je víc věcí. Např. článek z Respektu minulého týdne, který uvádí, že toxoplasmosa dle jakéhosi vědeckého výzkumu může způsobovat i vznik duševních poruch (schizofr.). Navíc, co se týká získání imunity asi to není tak stoprocentní, protože přestože se moje sestra i já odmala pohybujeme v prostředí, kde kočky jsou (já jsem měla do minulého týdne kočky dvě a sestra má tři, u našich vždycky byla jedna), tak sestra předloni potratila velmi pravděpodobně kvůli nákaze toxoplasmosou (měla zvýšené hodnoty). Tak to by bylo k té imunizaci.
Druhá věc je, že třeba pro mě záleží hodně na věku dítěte. Pokud je to šestinedělče, kočka fuj. Pokud už se plazí po zemi, tak už je to celkem jedno. A ještě je to určitě i osobní, ani já nemám ráda kočičí chlupy v posteli, protože mám dost citlivou pleť. O alergiích nemluvím, s tím naštěstí u nás problémy nejsou.
Jinak jsem moc ráda, že máme kočku, morče i králíka, protože na dětech vidím, jak je to opravdu vede k péči o někoho.
19.4.2006 10:47:06
Já bych to s tou hygienou u dětí moc nepřeháněl:-) Malá má aspoň příležitost stát se imunní vůči toxoplazmóze a nebude v dospělosti trnout, jestli její vyvíjející se dítě v bříšku není ohroženo tímto parazitem.
Jinak - s těmi kočkami je to stoprocentně pravda. Já jsem se taky domníval, že budeme mít milou, hodnou, přítulnou a krásnou kočičku, která nám splní všechno, co nám na očích vidí.
Každý majitel kočky ví, že je to naivní představa - ano, je milá, krásná....ale její přání plníme my. Pokud se tedy už nenaštvu a nevyhodím ji ven - ale to je velmi zřídka:-)
Krmení je stále otevřenou otázkou. Naše kočka jí pouze čerstvě uvařené maso a nebo Whiskas. Docela mě to těší, že jí aspoň něco (když čekala svá první a poslední koťata, vypadala jako reklama na koncentrační tábor), ale její současná zmlsanost mě občas přivádí k šílenství. Maso v želé nemá ráda, jehněčí jen ochutná, kuřecí musí být ve správné teplotě (kupodivu čím studenější, tím lepší), když jí naložím vrchovatou misku výborného masíčka, tak před ním začne couvat...nakonec se otočí a jde k misce granulí, kterou nechávala týden bez povšimnutí.
Kočky jsou úžasné, ale nikdy je nebudete vlastnit. Možná proto vzniklo pořekadlo, že kočka je falešná - není. Je jenom svá. Mnoho lidí se chová daleko hůř než kočky:-)))
19.4.2006 10:39:45
Cte se to pekne, sloh mas opravdu hezky.

Ja jsem z tech, ktera sice kocku rada pohladi, ale predstava batolete s kocicimi chlupy v puse ve mne vyvolava spise negativni pocity. A i jako navsteva bych se asi citila hodne rozpacite, kdyby mi lezla kocka po taliri... Deti sice take ucime lasce ke zviratum, ale to, o cem pises Ty, uz je podle mne extrem.

Ale kazdy jsme jiny a pokud Vam to vyhovuje, proc ne. Hlavne ze jste zdravi, stastni a v pohode.
19.4.2006 10:14:05
Ahoj Belli,
díky za krásný článek - máš hezký sloh, moc příjemně se to čte :)
Také mám doma kočičky - Čertíka a Kačenku. Jsou to úžasné šelmičky.
Přeji hodně radosti s nimi a hlavně s Agátkou :)
19.4.2006 10:13:52
Bellano, smála jsem se až dokonce. Máš literární talent a dokážu si i živě představit, jak to u vás asi vypadá:-) Přeju hodně štěstí a zdraví celé vaší rodině:-)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6167 z 67 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.