| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 214 [Dalších 114 >>]
Marketa
  • 
28.4.2006 6:39:42
Ruka trhu (az bude fungovat) s tema neurvalcema zcela jiste zatoci :o).
Marketa
  • 
28.4.2006 6:32:28
O poplatkach, zmene systemu atd se mluvi uz roky. Bohuzel nikdy k nicemu nedojde. Samotni doktori zmenu asi tezko zaridi. Ja osobne si myslim, ze moc lidi tu zmenu ve skutecnosti ani nechce, ze jim vyhovuje ten stary "dobry" system. Coby pacient jsem mam moznost srovnavat jak ceske tak i jine zdravotnictvi a vim ktere mi vyhovuje. Skoda, ze tuto moznost nema vetsina lidi. Tim nerikam, ze existuje neco jako idealni system, to vubec ne.
K samotnemu pribehu - doktor se choval naprosto neprofesionalne (i kdyz slyseli jsme pouze jednu stranu). Ja bych tedy takove chovani doktora netrpela a rozhodne bych se ozvala. Dokonce si myslim, ze by byla moje povinnost na jeho chovani upozornit jeho nadrizeneho. Jenom tak se muze neco zmenit. Je sice prima mit moznost se pozdeji vypovidat nekde jinde, treba na Rodine, ale co je to platne kdyz ten doktor nikdy nebude na sve nevhodne chovani formalne upozornen, ze jo.
Nora
  • 
27.4.2006 20:10:56
ja jsem byla ve 20 tydnu tehotenstvi, kdyz jsem nabourala na dalnici. Nic moc vazneho, ale pas se me zaryl do bricha a to me bolelo. Manzel me odvezl na pohotovost, kde me nejdrive servala sestra, ze jsem se dovolila vycurat. Byla jsem z te nehody trochu mimo a tak jsem si dosla na zachod. Pak , ze si me urcite nechaji v nemocnici. Doktor se nejdrive zeptal velmi, ale velmi neprijemne co se stalo. Pak me vysetril, celou dobu nic nerikal, udelal ultrazvuk a jeho jedina podotykam jedina veta byla ZIJE TO. To bylo vse. S manzelem jsme byli samozrejme stastny, ale doktor mohl rict trochu vic a jinou formu. Do ruky me vrazil zpravu a vystrcil ze dveri. Zadne doporuceni klidu,kontroly nic. Mit takoveho doktora u porodu tak nevim. Chci jeste rict. Take pracuju a musim byt prijemna na nase zakazniky a kolegy. I kdyz zrovna neni muj den snazim se byt prijemna pro okoli. Jsem preci za tuto praci placena a sama jsem si ji dobrovolne zvolila. Kdyz je doktor otraveny, ze ho pacienti obtezuji tak co tam dela? Jeste musim rict, ze znam spoustu doktoru co jsou fajn, prijemni a ochotni pomoc i mimo sluzbu.


Tereza
  • 
27.4.2006 20:08:21
Prosím vás, to snad nemyslíte vážně - "poslání"? Všichni chodíme do práce především proto, že nás to živí. Ani lékař ani učitel nežije mimo životní realitu. Víte co, zkusme místo nadávání na pitomé doktory všichni dát k dobru, kdy jsme ve svém zaměstnání byli na někoho nepříjemní. Nedělejte ani z doktorů bohy a tím jim neupírejte právo chovat se někdy prostě jako lidi, jako my všichni! Pohotovostní služby jsou prostě tak ze tří čtvrtin zneužívány a lidi už ztratili schopnost rozlišovat, co je problém a co ne.
27.4.2006 19:04:59
Hanko, nezlobte se, ale taky s Vámi nemohu souhlasit.K té dívence, myslím, že pro ní to byl velký problém a starost a sama určitě nejásala radostí, že musí o půlnoci na pohotovost, docela se dovedu vžít do jejích pocitů. Ke všemu pak narazila na Vás...Jen doufám, že jste jí i přes svou špatnou náladu pomoc poskytla.

Já jsem ve zdravotnictví pracovala 9 let a z toho 6 let v Rakousku. Chování lékařů se snad ani nedá srovnat, asi jako nebe a dudy. A nejde o odbornost a vzdělání, řekla bych, že je to na stejné úrovni, ale to chování...
Vždyť přece pacient není prosebník, ale klient a má stejné postavení jako lékař, rozhodně lékař není nic víc než on.

A nečekám od lékaře, že se bude usmívat a jásat, že mě vidí, ale čekám SLUŠNOST!!!
Mirka
  • 
27.4.2006 18:05:22
Mirka,
toto vždy napadne aj mňa. Ako ja, laik, mám rozoznať či je stav "na pohotovosť" alebo "na počkanie do pondelka". Možno by mali poučiť vrátnikov na pohotovosti aby rozlišovali medzi akútnymi a neakútnymi stavmi. Ale zase by to nemohol byť laik, zase by to musel byť lekár.

Ja som ten typ, že si pri chorej dcére radšej 100x vypočujem "načo ste sem prišli" ako 1x "prečo idete tak neskoro". A či tým rozčúlim nejakého lekára na pohotovosti, ktorý by radšej resuscitoval ako ošetroval decko s boľavým hrdlom je mi srdečne jedno.
Mirka
  • 
27.4.2006 17:47:44
U nás sa za návštevu pohotovosti platí 60,-Sk (každý) a už na dverách je napísané že zaplatiť treba na vrátnici a do ordinácie prísť s dokladom o zaplatení inak neošetria. Vláda nepadla, len neviem či je na pohotovosti menej ľudí ako bolo predtým.
27.4.2006 17:47:42
Paní doktorko, patřím mezi zde přítomné nechápající dámy. I nám nechápajícím je jasné, že ne všechni pacienti, kteří navštíví na pohotovost, spadají mezi akutní případy. Ale protože jsem nechápající, vysvětlete mi, prosím, proč by to měli odnášet ti ostatní. Jak je možné, že jedna lékařka na pohotovosti mě pochválí, že je dobře, že jsem je zavolala, když jsem kojící matka a jiná mě sjede, že dřív si takové stavy matky léčily jitrocelovým sirupem? Abych pravdu řekla, ve chvíli, kdy je mi špatně a potřebuji lékařskou pomoc, je mi úplně ukradené, jestli je lékař na pohotovosti nevyspalý, unavený nebo naštvaný, protože přede mnou přišlo na pohotovost x neakutních případů. V takovou chvíli očekávám pomoc a slušné chování, ne otrávený obličej a ironické poznámky. Nikdo tady nepsal, že šel na pohotovost proto, že se mu nechtělo čekat u obvodního lékaře. Psali tu lidé, kteří pomoc potřebovali a ona se jim dostala, ale s divným přístupem, nebo jim nedostala vůbec.
Holubka
27.4.2006 14:15:55
Na pohotovost se snažím raději nejezdit vůbec. Mám dvě děti, takže s návštěvou pohotovosti s dcerou jsme už absolvovali. Dvakrát jsme jeli okolo půl noci a v obou případch jsme byli hospitalizovní s laryngitidou (snad to píšu správně). Nikdy jsme se nesetkali s nepříjmným chováním ani ošetřujících lékařů ani od personálů. Taky mi vadí, když na pohotovost jezdí lidi jako do běžné ordinace s prkotinama. Bohužel je to jen o lidech, jak na straně pacientů, tak na straně doktorů.
Iva
  • 
27.4.2006 14:06:50
Vážený pane Jindro,že vy jste ten doktor z toho Velikonočního pondělí!!!!!!!!!To si teda ta paní Pavlína musela opravdu užít....
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 214 [Dalších 114 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.