| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 214 [Dalších 84 >>]
Líza
27.4.2006 11:40:54
Soudit?
Nesoudila jsem tě a přímo do příspěvku jsem psala, že si uvědomuju, že moje reakce je nepřiměřená (že to je můj vlastní pocit hořkosti) - nicméně, prasátko, opravdu to jsou hraběcí rady, "tak bojujte". Co si jako myslíš, že tady spousty lidí ve zdravotnictví dělají, než že bojují aby se něco zlepšilo, ale je jim to na dvě věci, fakt je toho příliš mnoho, co o tom vím, než abych ti to mohla napsat do příspěvku v diskusi, ani ne do jednoho nebo deseti nebo sta mailů - prostě je vidět, že vůbec nic nevíš o tom, jaká situace ve zdravotnictví je. Ano, samozřejmě je naprosto logické, pokud dochází k zneužívání pohotovosti, zavést nějaké opatření, které by tomu bránilo, například poplatek - jenže v českém zdravotnictví se nedělají logické věci a spousta lidí už na boji proti těm větrným mlýnům nechává svoje vlastní zdraví a psychickou pohodu a k téměř ničemu to není - třeba deset let bojujou o věci, které jsou jinde běžné a které by systému ušetřily spoustu peněz, prospěly by pacientům, zlepšily jejich kvalitu života, ale celých těch deset let to opakovaně někdo znovu a znovu smetá ze stolu, chce nová doplnění a nové údaje, oni je dodají, ale všichni vědí, že to z toho stolu znovu smetou...
Proto jsem reagovala jak jsem reagovala. Protože prostě nevíš, co se děje, a jak moc a s jak malým výsledkem lidi bojujou.

MMCH nemám pocit, že v ČR nejde změnit nic. Kdybych ten pocit měla, tak tu asi nejsem.
cizinka
  • 
27.4.2006 11:38:15
Hanko,
tak proc nepises ty romany o jinakosti systemu a zdravotnicke kultury? Proc nepises ty osvetove brozurky o antikoncepci, coz byla dobra rada od bezradne Lizy? Proc je tak tezko pochopit, ze za namitkami tvych oponentek nestoji afekt (jo jo, my vsichni jsme tak divne afektovani, kdyz si dovolime ozvat o svych pravech), ale docela racionalni uvaha ze tim, ze serves tu divenku, nic nezmenis. Jen ublizis ji a mozna take sobe. Nic neni trvalejsi nez psychicke navyky. Dejme tomu, ze nastane ten politicky zazrak a se zavedou poplatky za pohotovostni sluzby a v cekarnach budou sami tezko nemocni a umirajici. Nezjistis nahodou ze nervat uz neumis?
A prosim te, uz si tak neromantizuj. Hodne z nas tady maji narocne povolani, velkou zodpovednost, nevyspi si take (zrovna tady chodi hodne maminek malych deti, chronicky nevyspana populace, a nektere z nich jeste take pracuje). Ale malo kdo z nas s takovou sebejistotou by tvrdil, ze byt hnusnnym je opravneny postoj.
hanka
  • 
27.4.2006 11:36:16
Romčo, jestli máte asthma, pravidelně užíváte léky, a stejně se Vám čas od času v noci přitíží, je velice logické a správně, že jdete na pohotovost. Pro takové lidi tam jsme. Já mluvila o jiné kategorii "pacientů", ale zdá se, že jen omezený počet zde přítomných dam to chápe.
hanka
  • 
27.4.2006 11:30:21
Blančo, danou mladou ženu jsem nesjela, vypsala jsem jí recept a poslala do pohotovostní lékárny. Bohužel na druhém konci města. V ústavní službě jsem daný život zachraňující lék neměla. Doufám, že jsem tě tímto sdělením potěšila.
hanka
  • 
27.4.2006 11:22:45
Blančo, pracovala jsem v Londýně a v Dubaii, byla to skvělá příležitost, a nemít nemocné rodiče, tak jsem tam pořád. A mohla bych psát srovnávací romány na téma tamní a naše zdravotnictví, anglický, arabský a český pacient...Pokud mluvím o penězích, tak jen proto, že toto povolání se opravdu pro peníze nedělá. Pochopila jste to úplně špatně. Pokud bych opravdu chtěla vydělávat, tak jdu nikam jinam, to máte pravdu. Ale jsem z těch blbců, co je práce uspokojuje. Vy jste se špatně vyspala, viďte? To nic, psychiatr Vám napíše něco na uklidnění. A bude nejspíš moc rád, pokud k němu dorazíte po ordinačních hodinách!
Jindra
  • 
27.4.2006 11:19:54
Uvedomili jste si vubec nekdy, ze kdyz zaplatite nakup podekujete a pozdravite? Kdyz neco vyridite s urednikem podekujete a pozdravite? A kdyz odchzite od doktora tak malokdo vubec zabuci? A pak si jeste stezujete,ze nebyl dost milej? Chcete aby se s vama jednalo jako s lidma,ale jyk se chovate k doktorum? Ty ses tady od toho,abys dalal co chci a byl na me milej a snasel moje nalady a beda ti, jak nebudes prijemnej. Budu si stezovat.
Pak se nedivte,ze se doktori chovaji tak jak se chovaji!!!!
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
27.4.2006 11:11:26
Doktoři jsou taky jenom lidi, taky jenom vysokoškoláci. A to znamená, že někteří jsou fakt dobří a školu dělali zodpovědně, jiní ji ale sotva prolezli. My jsme na vysoké u zkoušek vždycky říkali Každá dobrá je výborná. nepochybuju o tom, že stejně to funguje na medicíně. Ale co potom chudáci pacienti. Když je učitel o kapitolu před žákama, nebo si stavař nechá od někoho udělat rys, tak se až tak moc neděje, ale když se doktor učí na pacientovi, dělá to protože rodiče chtěli mít doktora, to je pak neštěstí.
Nevím, možná mají u přijímaček psychotesty, jestli ne, tak by je asi mít měli, ale člověk se změní i za těch 6 let studia. A etika je zkouška důležitá stejně jako anatomie, ale myslím, že hodně podceněná. Možná by pomohla úprava studia.
A nebo se jen doktoři snaží být nad věcí, aby pak doma nepřemýšleli o práci. Ale aspoň v práci by o práci přemýšlet měli.
A co se týká titulů, já ho nepoužívám, pokud nemusím, a myslím si, že doktor, který je dobrý, nepotřebuje, aby ho někdo uctíval proto, že ten titul má. Kdo není dobrý, potřebuje se asi ujišťovay, že o něm všichni ví, že titul má. Neplatí to jen pro doktory, ale pro všechny otitulované.

Veronika
ha.jana
27.4.2006 10:25:58
Tak to mě pobavilo, oni toho chudáci mají dost, tak tam musíme přijít s úsměvem a ještě jim k tomu doma upečeme bábovku, ne :-)) ??
Chápu, že mají kolikrát nelehkou službu, lidi můžou být nepříjemní / na druhou stranu když je vám špatně nebo vás něco fakt hodně bolí, tak asi úsměvem rozhazovat nebudete /. Podle mě je lékař stejně jako učitel POSLÁNÍ a musí počítat s tím, že ne všichni pacienti budou milí /i když někdy jsou asi opravdu přehnaně hysteričtí /. Každý si své povolání vybírá sám a musí počítat s klady i zápory.
A já osobně jsem se na pohotovosti pro dospělé setkala s šíleným přístupem (měla jsem velké popáleniny od oleje - díky vlastní blbosti, uznávám a poznámky MUDR. :ženská, copak neumíte vařit, vás bych za ženu nechtěl - ne odlehčeně ale smrtelně vážně, kamarádka na pohotovosti gynekologie v motole, kde jí doktor vyhnal se slovy co ho tam obtěžuje, že chtěl jít na oběd a že jí nic není - strávila pak docela dlouhou dobu doma se zánětem dělohy, a i přístup na dětském ORL v Motole, kde jsem byla se svým
6 TÝDENNÍM SYNEM a sestry na mě halekaly, ať si to dítě laskavě uklidním, když plakal hlady, protože jsem ho nemohla kvůli narkoze 11 hodin kojit a byl zvyklý pít každé 2 hodiny/.
Je to určitě o lidech, ale MUDr. je člověk ke kterému jít s problémem musíte a důvěřujete mu a oni by se podle toho měli chovat. I když já teda doktorům nevěřím absolutně :-).
Romča. 28let
  • 
27.4.2006 9:44:08
Milá paní Hanko,
souhlasím s vámi v tom, že je těžko soudit jiné zaměstnání, pokud ho dobře neznáme. Na druhou stranu, laici prostě takové znalosti jako lékaři nemají a mít nemohou a je to tak v pořádku. Pokud by tomu bylo naopak, nechodíme k vám, lékařům... Já osobně se snažím také pohotovosti nevyužívat často a velmi mě zlobí ti, co ji zneužívají, vždyť v té době mohou být někde mnohem potřebnější. Jenže.... jsem astmatik, a tak se mi opravdu občas stane, že tu pomoc využít musím, byť velmi nerada. Já taky chodím do své práce, kde nemohu ukazovat obchdoním partnerům, že mi zrovna v noci celou noc brečelo dítě a já jsem nevyspalá, mám toho jeěště hodně před sebou a oni mě otravují atd... Souhlasím s názorem, že pokud služby vnímají lékaři na tolik negativně, nemají v té profesi co dělat. Je to specifická profese a ikdyž jsou jen lidé, je to poslání, oni slíbili a zavázali se k něčemu, co potom prostě musí plnit. Jinak se samozřejmě přimlouvám, za zlepšení jejich podmínek na práci, mnohdy i finančních, to ano.
Ale je to v lidech, jsou lékaři, kteří slouží mnoho hodin nonstop a i přesto jsou nejen lékaři, ale především lidmi... Těch já si neskutečně vážím a před nimi se skláním až k zemi...Ti ostatní ... nevím, nevím, ale jsou placeni z kapes nás všech a nejsme tu my pro ně, ale oni pro nás....
Hezký den a co nejméně návštěv lékařů a pevné dzravíčko všem!
27.4.2006 9:26:06
hanka psala :"o penězích to fakt není ty jsou mizerné" , ale myslím, že o penězích to je
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 214 [Dalších 84 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.