| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 214 [Dalších 74 >>]
Renata
  • 
27.4.2006 9:13:28
Blanko ale ta paní doktorka si nestěžovala na málo peněz, jen konstatovala...je velikánský rozdíl mezi příjmy v nemocnicích a soukromých ordinacích o akciových společnostech (např. nemocnice šumpr) ani nemluvě- čistého 13 tis.:-( to asi tak moc není( doktor bez atestace). jo a jsou nemocnice, kde za službu na rychlé dostaneš 17 kč na hodinu. šel by za to dělat dělník? asi ne... nejsem doktor...
Ali
  • 
27.4.2006 9:13:20
Souhlasí s Ivou, tohle mě fakt nadzvedlo. Nevím co si myslíš, nejsi náhodou tak nafrfňaná ty?Myslíš, že mě nebo manžela hrozně baví lítat v noci po pohotovost. Pokud jde o dítě-neznám bratra, je to u mne na prvním místě. A znovu podotýkám, že nejsem žádná matka hysterka. Myslím, že každá normální matka se bojí. Tak se vzpamatuj a zamysly se, co jsi napsala.
27.4.2006 9:06:33
já jsem několik dní po porodu začala mít neskutečné jakoby porodní bolesti. Přicházely , zesilovaly a zase odcházely. Dozvěděla jsem se, že se mi stahuje děloha a je to normální. Zatínala jsem zuby 14 dní. Pak jsme si dovolili jet na pohotovost. teď mě seřvete, že jsem ten pacient, který chodí na pohotovost s tak neakutní věcí. ale neviděla jsem jiné řešení. Doma pětileté dítě a 14ti denní miminko. Manžel se vrací z práce po osmé hodině. V našem malém městě zádný gynekolog není.No jeli jsme, dozvěděla jsem se, že mi nic není, ale mám přijít zítra na ultrazvuk. Manžel si vzal dovolenou (i když nemohl) a jeli jsme, čekali jsme s miminkem přes 2hodiny. sestřička brala pacienty z chodby (asi známé). Manžel se rozčílil a když sestra vyšla do čekárny řekl jí co si o tom myslí. Hned jsem šla do ordinace. Za plentou jsem slyšela jak se doktorka sestry ptá "to je paní od toho nervózního tatínka?" ano to jsem já řekla jsem. Po utz vyšetření jsem se opět dozvěděla, že jsem zdravá a jeli jsme domů. Dalších 14 dní příšerných bolestí (opravdu jsem prvně v životě myslela, že umírám) v noci jsem z bolestí a nevyspání blouznila. poté co jsem v kuchyni upadla v bolestech mě manžel odvezl i přes mé protesty na pohotovost-opět. Diagnóza silný zánět dělohy. ¨
A od té doby mám na lékaře jasný pohled. Každý milý a zodpovědný doktor je pro mě nečekanou bílou vránou.
27.4.2006 8:46:18
no nedá mi to nepřispět...na nářky lékařů na mizerné peníze jsem vážně alergická. Bohužel je spusta takových lékařů (zdůrazňuji že ne všichni), kteří si myslí, že můžou současně splácet vybavení ordinace, leasing na auto, jezdit na dovolené a velmi slušně si žít. Podle mě to nejde. Pokud se Vám opravdu zdá, že ty peníze jsou tak mizerné tak co říct jiného než běžte jinam. Jeďte pracovat do zahraničí (jestli jste ovšem jazykově vybavená) nebo běžte dělat obchodního zástupce s léky. Je to velmi slušně placená práce, nehrozí Vám žádné noční služby ani nešťastné holčiny, které potřebují antikoncepci. Předpokládám, že jste to děvče ošklivě sjela, že si Vás dovolila budit kvůli takové hlouposti.
Znám obchodní zástupce s léky, většinou musejí být lékaři. Jejich hlavní náplní práce je dávat lékařům pozornosti (zahraniční zájezdy,dárky, apod.) za to, že budou předepisovat pacientům jejich léky.

Iva
  • 
27.4.2006 8:19:57
To si Petro asi děláš fakt (ostatní prominou)prdel!Ještě se jim snad budem klanět až k zemi za to dělají svou práci.Myslím,že většina pacientů jde k lékaři kvůli tomu,že ho něho bolí a neví si s tím sám rady.A navíc tan článek byl o slušném chování člověka k člověku!!!!!!!!
Petra ještě podruhé
  • 
27.4.2006 8:11:14
myslím, že je dobré přijít k doktorovi s laskavou tváří, a ne předem naštvaný - oni toho mají moc a nelze po nich očekávat svatou trpělivost, kterou by vlastně pacientům a jejich doprovodu měli věnovat (protože pacienta a jeho doprovod vždy něco trápí, tak reagují třeba hystericky apod.)
Petra
  • 
27.4.2006 8:06:13
to víš, k doktorovi se musí přijít s podtonem "služebníček přijde k majestátu"
Pavla
  • 
27.4.2006 8:05:40
A to podle Vás není akutní záležitost? Pro ni nejspíš ano. Samozřejmě by měla myslet na antikoncepci předem, ale prostě nemyslela a opravdu potřebovala pomoc. A myslíte, že by pro ni byl lepší potrat (jen kvůli tomu, aby nevzbudila lékařku, která je zrovna v práci)?
hanka
  • 
27.4.2006 8:05:14
Děkuju Lízo, že ses mne alespoň trochu zastala. Dělám svojí práci dobře a ráda, ale jsou lidi, co mi jí dokážou naprosto znechutit. Kdysi jsem přísahala, že budu léčit nemocné podle nejlepšího svědomí a vědomí moderních léků, vyšetřovacích metod a postupů.A toho se u nemocných lidí držím. Vyslyším jejich stesky, nářky, bolesti a bolístky... Už ne tak u zdravých, komponovaných, zdravotní péči zneuživajících... Nebudu nijak reagovat na ty předešlé příspěvky, protože jsou napsané v afektu a z nepochopení. Jenom jedna jediná poznámka - pokud celou noc resuscitujete, a nevyspíte se, a pak jdete do své ordinace dál pracovat, máte alespoň dobrý pocit, že jste opravdu lékař a snad jste někomu pomohl zachránit život / o penězích to fakt není, ty jsou tak mizerné/. Ale když probdíte noc na pohotovosti s alkoholikama, rváči, ženskýma z ulice, co jsi opravdu přijdou pro antikoncepci, tak máte pocit zmaru, a naprosté nechutě v tom dál pokračovat. A ještě k maminkám - nejsem dětská lékařka, ale pediatři ke mne občas posílají matky svých pacientů. Hystérie je slabé slovo. Pamatujete na maminku, která před 4-5 lety byla v Motole se svou dcerkou, a aby jí zabezpečila tu nejlepší péči, tak jí do infuzí přidávala roztok s výkaly? Ne, nechtěla dceři ublížit, jen chtěla, aby o ní lékaři pečovali. A pokud si myslíte, že je to ojedinělý případ, tak se pletete
Lenka
  • 
27.4.2006 7:33:24
Ivo chci se zeptat odkud víš, že těch alkoholiků apodobných existencí je minimum? Někdy jsi sloužila noční službu? Nejsem ani lékařka ani jiný zdravotník:-)
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 214 [Dalších 74 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.