| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 214 [Dalších 64 >>]
Renata
  • 
27.4.2006 7:29:25
Jo chápu... máš mít takovou pojišťovnu, která má lepší pokrytí a placebo efekt funguje... nejsem zdravotník :-))
Iva
  • 
27.4.2006 7:18:08
Milá paní doktorová. I kdyby lékaře budil někdo 20krát za noc podle něj bytečně musí být slušný,protože nepředpokládám,že ten člověk si nenatáhne budík na dvě hodiny ráno a nerozjede se na pohotovost.Alkoholiky a podobné existence jsou vyjímky.Ten článek psala paní ne proto,že by se sa pan doktor neusmíval nebo nebyl vtipný,ale protože se neuměl chovat jako člověk!Myslet se o těch lidech kteří v noci přijdou může co chce,ale chovat se musí tak jak to očekává a požaduje od ostatních.Nic proti Vašemu manželovi ani Vám.
Lenka
  • 
27.4.2006 7:15:19
Ale tady nejde o váhající maminky, které nevědí, co jejich dětem je, ani o lidi, kterým se stav během noci zhorší, ale o lidi, kteří úmyslně vyhledávají pohotovost, protože se jim během dne nechce čekat, nebo taky chodí ožralové apod. Myslím si, že každý člověk má právo být unavený, nešťastný, nemusí mít stále úsměv na tváři, to by byl robot, ale měl by to umět ovládat, alespoň tak, aby byl slušný. Jsou to lékaři, kteří mají léčit a ne se usmívat, mají se chovat slušně, ale nikde v popisu práce úsměv nemají. Pokud zanedbají svoji práci, tak si stěžujte, ale nečekejte od nich chlácholení. Mě dost vadí, že mi málokdy co řeknou, tak se ptám, ale stejně se toho moc nedozvím. Vadí mi,, že mi doktor předloží recept a myslí si, že nemám dostatečnou inteligenci na to, abych pochopila, co mi je. Určitě mají náročnou práci, mají zodpovědnost za lidský život...
Milly36
27.4.2006 2:32:53
Jo a dodatek - tim mnoznym cislem BOJUJTE jsem myslela vseobecne CELY CESKY LID, ne doktory. Navic jsem se az tohoto Tveho prispevku dovedela, ze jsi lekarka.

Milly36
27.4.2006 2:22:15
Lizo, Ty jsi doktorka? To jsem doted jenom tusila. Tva reakce me teda dost prekvapila. Mrzi me to, ale co nadelam.
Premyslim, proc se Ti muj prispevek zda povyseny. A nechapu. Pokud sis to vzala takto, je to Tvuj problem a ne muj. Ja jsem se snazila dodat informace o tom, jak to funguje jinde. A premyslela jsem nad tim, jak zlepsit situaci v CR. Nebyl za tim zadny vysmech, uz vubec ne povysovani se... whatever.

Je fajn, ze ses vyjadrila, mela jsem to tusit, ze to takto nekdo vezme.
Sorry, ale Tvuj pocit, ze v CR neco nejde zmenit, neni moje vina.
Ted mne napadlo - bodej by slo - s lidmi, kteri maji pristup jako Ty. Do par radku lidsky zivot nenacpes. Neznas me. Tak me nesud. Ja bych zase mohla rict, ze z Tveho prispevku cisi zapsklost, urazena jesitnost a mozna trochu zavist.

Mysl je jako padak - funguje jen tehdy, je-li otevrena. Muj zamer byl cisty. Ty si mysli co chces.


Br.
M.
Ee
  • 
27.4.2006 0:08:28
No jasně. To víš, my co mame nějaké tituly, to potřebujeme neustále někde ventilovat a zdůrazňovat. Ani nevíš, co to dá práce stočit téma hovoru právě na ně... A to uspokojení, když člověk může někomu dát vizitku! Lepší než sex! Fakt! A teď, co jsme přišli na tu fintu s doktorama - to je teprve něco!
Laura
  • 
27.4.2006 0:05:35
Chtěla bych se připojit se zážitkem na ORL.Když malá měla necelé tři roky tak jsme se poprvé s ORL pohotovost setkali.Měla neustále rýmu a horečky měla antibiotika a ty nezabrala a k tomu zánět ucha.To jsem ještě nevěděla.Na pohotovosti před námi 2 lidi tak si říkám to tu dlouho nebudeme.A bum když už měla jít nařadu asi po 1a půl hodině přivezly nějakou starou Němku a řekli že musíme ještě počkat a šli jsme na řadu až po další hodině.Co vám budu povídat malá strašně řvala nechtěla se nechat ani ošetřit a to byla vždy vzorná pacientka.A doktor jen řekl maminkou posaďte se a vy sestro ji pořádně držte.Hrozný.Zvládla to já nemohla ani mluvit ale co byl vrchol toho všeho že napsal naší ORL že je nezvladatelná pacientka.Naše ORL malou zná a jen dodala že toto se jí asi už jenom zdá.

A dodám jeden čerstvější z minulého měsíce.Mé kamošky holčina 8měsíců měla úraz a na hlavičce boule a kamarádce se boule nezdála že je nějaká vodnatá.Šla na pohotovost a tam jí doktorka řekla že má prasklou lebku ať přijde za dva dny na kontrolu.Já byla úplně v šoku.Šla na kontrolu a znovu za dva dny zase kontrola .Jenže malá dostala 40horečky tak jí volala co má teda dělat a po telefonu se jí ptala co s malou je tak jí to řekla a odpověď byla tak přijďte za týden.Strašný šla k jinýmu doktorovi a tam jí uklidnili že má malá k tomu vyrózu a hlavička že bude v pořádku že si jí tam radši nechají.Píši to zkráceně vše dopadlo dobře ale nevim jak vy ale toto mě dostalo do kolen.Naštěstí měla aspoň tu možnost zajít ještě k jinému doktorovi který ji uklidnil.Strašný měsíc.
Já jen doufám že bude líp.
marťanka
  • 
26.4.2006 22:42:52
Bez ohledu na množství práce a ohodnocení tato služba je k dispozici a její kvalita by tomu měla odpovídat.Co se týče dětí jsme opravdový "pohotovostní" typ .Věřte, že nepodstupujeme tyto noční "výlety" s žádnou rozkoší. Arogance se kterou se setkáváme byla již popsána, tak jen perličku, pan primář se dívá našemu dítku do ouška a říká "Tak mám to píchnout nebo ne?" Snažila jsem se to přejít mlčením, ale sestřička na mě " Tak odpovězte panu doktorovi"
Iva
  • 
26.4.2006 22:26:30
Na úvod musím zdůraznit,že si lékařů i sestřiček velmi vážím a obdivuji je za to co musí znát a jak rychle kolikrát musí reagovat na stav pacienta.Vzhledem k tomu,že je nás doma pět máme zážitků dost.Začnu u sebe.Byla jsem na vyšetření,kde se zjišťuje průchodnost cév a to tak,že se v tříslech udělá malý řez a vede se tudy sonda.Lékař vypsal do průvodky pravou nohu místo levé.A protože se před zákrokem podávají nějaké léky bylo mě úplně jedno ,která noha je pravá a která levá.Ale aspoň byl pan doktor slušný a přišel se omluvit.Nějaký rok na to měla dcera úraz na kole.V nemocnici rtg.diagnóza naštíplá čéška.Dostala sádrovou dlahu od zadku až po kotník.Za týden na kontrole při rtg.nám řekli,že tam nic není,že je možné,že byl špatný snímek a mohlo se to tak jevit a máme jít domů.Další perlička byla ,když měl syn úraz na horách na bobech.V nemocnici na rtg.nebylo nic ,tak nás poslal pan doktor domů,že se máme hlásit v místě bydliště za týden na kontrolu.Synovi bylo asi 10let a pořád ho v zádech dost bolelo a nemohl se zhýbnout,ale do školy chodil.Vždyť se říká,že naraženina bolí víc než zlomenina.Jaký byl náš údiv,když jsmem našla ve schránce koresp.lístek ,že se máme dostavit okamžitě do nemocnice na kontrolu.A ejhle naštípnutý obratel a posunutá ploténka.....Tolik o lékařích.A sestřičky jsou milé,ale taky ty co ,když je naštvete,tak i z odběru a obyčejné injekce dokáží udělat peklo.Stačí to vzít z ledničky nebo to rychle píchnout,že???????????
Jana, manžel doktor
  • 
26.4.2006 22:14:34
Chápu rozhořčení všech, kterých se někdy dotklo jednání zdravotníků. Zkuste se prosím ale podívat na věc i z druhé strany. Manžel je taky doktor, své povolání si vybral, těší ho, má radost, když může lidem pomoct. Přesto ho to někdy zmáhá. jeho víkendová služba vypadá tak, že jde v v pátek nebo v sobotu ráno do práce a přijde v pondělí večer. Když ho pak třikrát čtyřikrát někdo vzbudí a to se opakuje dvě noci za sebou, je už unavený. Minimálně z poloviny jsou to ovšem záležitosti neakutní, lidi se často nechtějí zdržovat v u svého praktického lékaře a jdou raději na pohotovost. Nemusíte se mnou souhlasit, ale já to vidím trochu jinak.
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 214 [Dalších 64 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.