| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 214 [Dalších 54 >>]
Jana
  • 
26.4.2006 22:11:13
Jo, s tou antikoncepci je to opravdu prehnane,ale myslim,ze se to nestava tak casto , ne ? Ale kolikrat clovek,ktery nestudoval medicinu nepzna,jestli je to vazne nebo ne. A pokud se neco zanedba,hlavne pokud se to tyka deti,tak to muze byt opravdu neprijemne. Ja zastavam nazor, ze je lepsi jet k lekari o jednou vic nezli mene. A jestli bych tim nekoho otravovala nebo ne ?? To by mi bylo jedno.Zatim jsem jeste s ditetem na pohotovosti nebyla,ale pokud bych si s necim nebyla jista a mela strach,ze to muze byt neco vazneho,tak bych nevahal a vyrazila bych treba o pulnoci. A ty nocni sluzby a prescasy a prace ve svatky??? Myslim,ze ten,kdo se chce stat doktorem si musi byt vedom,ze to neni prace na 8 hodin a potom odpichnout a padla.
Martina, Dita 8m
  • 
26.4.2006 21:44:15
Ale prosím vás, pisatelky příspěvků nikoho nechtěly upozorňovat na SVUJ titul, ale na to že přístup lékařů se dramaticky změní pokud jste / nejste ing, phd a kdovíco ještě.
Kamarádka rodila v Turnovské porodnici, a když jí v poslední fázi doktor přikázal "paní inženýrko tlačte", prý se přes bolest musela skoro smát a pochopitelně tlačit nemohla ..... no já titul nemám, na úplatky taky ne, tak jsem tam nejela (primář si říká o "dary" - pochopitelně předem).

No a pohotovost - např. v Liberci (je to tedy už asi 5 let) jsme byli o víkendu, kdy si při lyžování manžel vyhodil koleno. No vyhodili nás i z pohotovosti, protože měl pojišťovnu Škoda - že máme jet do Boleslavi (v Liberci jsme bydleli). Navíc tam měli orto v prvním patře bez výtahu (zato oční bylo v přízemí). Jak už jste tu psaly o záchvatech dušnosti, jednou se mi to stalo (poprvé - byla jsem pochopitelně vykulená, nevěděla jsem z čeho to je), manžel se už na mě nemohl dívat a vzal mě na pohotovost, a paní doktorka (po čekání cca hodinu v prázdné čekárně) mě sjela pohledem, bez řečí mi píchla injekci do zadku a když jsem se ptala co to bylo, řekla že vitamín C, ale prý bych byla hysterická kdybych nic nedostala .... chápete to?
26.4.2006 21:27:14
Fakt nechápu, že někdo jde radši na pohotovost než ke svému lékaři (kterého zná a jistě si ho dobře vybíral).

Nejen že se na pohovotovosti setkávám s ne příliš přátelským přístupem (ten by mě až tak netankoval, těch 10 min to vydržím), ale často mívám pocit, že tam mluvím s úplným diletantem a ne s erudovaným lékařem..



Mgrphdrmudrdoc
  • 
26.4.2006 20:57:50
No to je skvele, ze mate titul, ale na Rodine to nikoho nezajima. Pokud jste na to chtely upozornit, tak jste na spatnem miste.
Tina
  • 
26.4.2006 20:41:59
Take si myslim, to, co napsala Jaga. Ja take pracuji ve zdravotnictvi. Jsem zdrav. sestra v jednom akutnim spitale ve Svycarsku.K nam do ambulance chodi i v dobu, kdy prakticky lekar stale jeste ordinuje, take vselico. Napr.pred par dny nam volala matka o pul treti rano, ze jeji rocni syn ma teplotu. Kdyz jsme se ji ptali, jak vysoka teplota je, rekla, ze nevi. Bylo videt, ze komunikace s touto mamou, ktera neovladala jazyk, bude tezka. Prisla na ambulanci a zjistilo se, ze se jednalo jen o jeji dojem, ze dite ma teplotu... teplomer doma totiz vubec nemela... take prichazeji rodice s detmi, ktere jako miminka rvou hodiny a hodiny a rodice si zkratka nevedi rady... pak se citi lip, kdyz dite prohledne lekar a zjisti, ze je vse O.K....nikdo by si zde nedovolil, zlehcovat situaci. Lekari a jiny zdrav. personal jsou tu pro pacienty a ne naopak!!!!
Take se mi uz stalo,ze jsem prisla k nam na ambulanci, kdy jsem byla presvedcena, ze syn ma minimalne silne pohmozdenou nohu, pote, co spadl z kola. Nemohl na ni doslapnout a silene jecel.. nalozila jsem ho do auta a jeli jsme k nam do nemocnice. V ambulanci se mel na nohu postavit! Postavil se a nejen to, utikal sem a tam a ja jsem se citila jak nekdo, komu preskocilo, i kdyz jsem lekare dobre znala...domu jsme odchazeli stastni, ze to nic nebylo.Ale neco takoveho se snad muze stat kazdemu ne? A lekar by si nemel dovolit to zpochybnovat!!!
Lenka
  • 
26.4.2006 20:41:46
Já mám z "dětského" z této nemocnice dvě zkušenosti "na vlastní kůži", pokaždé jsem byla přibližně týden hospitalizovaná (plánované operace), jednou na interně, podruhé na ORL. Jsou to snad nejhorší zážitky, které mám. Zásluhou některých lékařů a sester. Ještě dnes se mi při vzpomínce na to ponížení a bezmoc zvedá žaludek.
26.4.2006 20:05:29
ale ale, paní doktorko, tak k vám bych chtěla přijít do ordinace! Já nejsem lékařka, jsem pouhá pokladní s maturitou, tudíž nemohu poznat závažnost onemocnění. Pokud se mi ve večerních hodinách přitíží, vyhledám jako kojící matka pohotovost. Nečekám, že se na mě doktor bude smát, ale čekám slušné chování. Jako pokladní v soukromé firmě se na zákazníky usmívám a jsem na ně příjemná, i když jsem unavená, mám doma problémy nebo mi není dobře. Kdybych to nedělala, měla bych rychle padáka. A měla byste vidět ty davy lidí, co do naší firmy chodí. Je to opravdu jen o lidech, o jejich schopnosti jednat s ostatními, o schopnosti empatie, o slušném vychování. Znám spoustu vynikajících lékařů, kteří jsou slušní, milí, vždy vše vysvětlí a poradí. Ale znám i doktory, kteří si o pacientech říkají - to je lůza, ti pacienti. Můj otec dělal celý život zubního technika a tohle často doma vyprávěl. Pokud vás pacienti obtěžují, najděte si jinou práci, kde vás obtěžovat nebudou.
Kačka, Honzík 19 měs.
  • 
26.4.2006 18:55:52
Bohužel milá Hanko, prodavačku můžu poslat třeba do dža když je na mě hnusná a už tam nenakupovat,ale uvědomujete si, že když mám třeba zlomenou ruku, tak Vaši pomoc opravdu potřebuji a jsem vám vydaná na milost? Nemůžu se obrátit a říct, tak mi tu ruku spraví jinde.Lidé , kteří chodí za vámi jsou lidé,kteří trpí a cítí bolest, nejdou si koupit housku na krámě!! Jsem pracující maminka, tři dny v týdnu vstávám ve čtyři ráno a vracím se v devět večer, dnes jsem třeba nespala vůbec, protože můj syn je nemocný a kdyby mě napadlo sjet nějakého klienta, tak by mě šéf prostě vyrazil.Taky se mě nikdo neptá kdy chodím spát, ale chce ode mě perfektně odvedenou práci, ochotu a úsměv, protože to k mé profesi patří a já to respektuji. Respektujte i vy svou práci nebo ji nedělejte.
Líza
26.4.2006 18:51:03
Prasátko, věta "bojujte za změnu" je v reáliích českého zdravotnictví tak trpkým vtipem, že mi došly všechny slova. Nemám jak zareagovat.
Zkus si třeba pár hodin sjíždět stránky o současné zdravotnické politice, o ministru Rathovi a jeho "reformě" a možná pochopíš, proč se mi asi tak tisíc slov v hlavě te´d právě dostalo do nenapravitelnýho zaklesnutí, který vychrlit dřív, a tak nevychrlím nic.

Já nejsem z těch, kdo někoho hází do nějakýho pytle. Jen po té snůšce výlevů na téma "všichni chodí na pohotovost až když mají smrt na jazyku" potřebuju uvést věci na pravou míru. Kdo někdy jakoukoli formou pohotovosti sloužil, bude vědět, o čem mluvím. vy ostatní můžete dávat povýšené rady, ať na tom teda my doktoři něco změníme.
Sorry, Prasátko, ta poslední věta je nepřiměřená, vím to, ale fakt se mě tvé doporučení do té míry dotklo, že to musí ven.
Věra.
26.4.2006 18:50:42
Hehe prasatko, 50 dolarů zá návštevu pohotovosti? :DD

I kdyby zkoušeli zavést zde jen poplatek 50 korun, bude řev veliký, převeliký ....padne ministr zdravotnictví..a.t.d..

Pohotovost je skutečně zneužívaná, bolest v krku, teplota....někdy nechut vystát si u obvodního frontu....zneužívá se často, ano.,
U dospělých.....o dětech nyní nemluvím...

U dětí doopravdy nemoc často nastoupí rychle, dramaticky se mění, horečka, dítě zvrací.....nebo řve a rodič nemůže být schopen zjistit o co jde...a co má dělat...musí zajet ho ukázat.....

U těch dospělých je ale zneužívaná často....nejednou jsem měla na noční na interně angínu, která ovšemže mohla u dospělého počkat do druhého dne...poruchy trávení, které pána trápily již čtrnáct dnů, ale nemohl spát, tak si došel v noci....o alkoholu a drogách ani nemluvě....jo jo... je to častější, než by jeden věřil....:o(((
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 214 [Dalších 54 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.