| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 214 [Dalších 44 >>]
Milly36
26.4.2006 18:41:53
Lizo,
ja vim, ze lidi pohotovosti zneuzivaji, cekala jsem, ze mi to nekdo napise.
Takovi lide by pak jiny "specialni" pristup zasluhovali;-), ale i tak na ne clovek nemuze byt jako ras. Tady bude chyba nekde jinde - ze by v systemu? Bojujte za jeho zmenu. Pokud se za to "mstite" pacousum, a hodite do stejneho pytle i ty nevinne, tak to rozhodne neni OK.
Nevim, jak to v dnesni dobe v CR funguje, urcite se mnohe zmenilo, ale napada mne - tady v USA k tomu mozna taky dochazi, ale v mnohem mensi mire (kdybych zila v jine zemi, srovnavala bych to s ni, ja vim, jak to chodi zde a ne jinde - to pro vsechny protiamericke stouraly). Pacient si na pohotovosti zaplati spoluucast $50 (to bude v ruznych oblastech jine) a protoze jsou tu pohotovosti nepredstavitelne nabite, ceka i nekolik hodin (jo, to je "akutni" pomoc, co?). Samozrejme "smrtelne" pripady berou prednostne - rozdeluji si pacienty podle zavaznosti, ne podle poradi, v jakem kdo prisel. Tady by si to asi nikdo vubec nedovolil prijit si na pohotovost napsat leky v prve rade.
Co s tim v CR? Jak to zmenit? Obri osveta "lidu"? Zavedla bych nejaky vyssi poplatek - kazdy, kdo muze jit zadarmo ke svemu obvodnimu by si to veeeelice dobre rozmyslel, jestli pujde otravovat na pohotovost kvuli treba tem lekum.

Mela jsem na mysli asi spis ty, kteri nemocni jsou a pohotovost je pro ne tou posledni moznosti.
26.4.2006 18:27:40
Paní Hanko, přidávám se k Jaze: jak má naprosto nepoučený laik poznat, zda patálie, která zpočátku vypadá nevinně, přejde v závažnější potíže kupříkladu hodinku po zavření ordinace praktického lékaře? Ať se jedná o dítě nebo o dospělého! Pochopitelně já se třeba snažím řešit situaci nahlížením na internet, do knih, konzultací s manželem... ALE!!! Dle chytrých knih by se kolikrát člověk dozvěděl, že trpí dvaceti různými nemocemi - ale příznaky, které jsou momentálně akutní, tam třeba vůbec nejsou... Na internetu nejsou uvedeny VŠECHNY symptomy a nemoci, navíc pět let studia VŠ plus celoživotní průběžné vzdělávání lékařů netové informace jaksi nenahradí:-( Manžel je odborník přes počítače - rozpoznat tedy například "normální" bolest břicha dítěte od závažné taky neumí... Co zbývá? Mám si nechat dítě umřít pod rukama? Ksakru, na co tu tedy doktoři jsou, když ne na to, aby zachraňovali lidské životy! --- Jasně, sama se snažím zpravidla pohotovost kontaktovat telefonicky: ale co já vím, jestli náhodou někoho neobtěžuju už jen tím, že musí zvednout sluchátko?:-/
Líza
26.4.2006 18:24:32
Prasátko, musím teda uvést na pravou míru, že skutečně jsou pacienti, a není jich málo, kteří pohotovosti zneužívají. Je jim zatěžko jít ke svému lékaři (kam by se třeba museli předem objednat), a tak přijdou na pohotovost s pocitem, že to jsou normální "prodloužené ordinační hodiny" - že skutečně můžou v pátek o půlnoci přijít a žádat o recept na léky na tři měsíce s odůvodněním, že se jim ke svému dr nechtělo a za dvě hodiny jim letí letadlo na dovolenou a léky jim právě dnes došly... například. Od toho pohotovost fakt není...a to nemluvím o nezanedbatelným počtu opilých, intoxikovaných a agresivních jedinců.
Jen abys měla představu, že ani ten doktor na pohotovosti se nesetkává jen s lidma v akutním stavu, kterým je blbě a potřebujou ošetření.

Pokud jde o neurvalost na některých pohotovostech, tak jsem ji zažila i na vlastní kůži. Nemám co dodat :-(
alzběta, 1synek, 1 dcerka
  • 
26.4.2006 18:18:02
Tak to o tom čekání na ortopediích, to se teda povedlo. Chodíme na ortopedii do dětské nemocnice v Brně se synem a dcerou už 4 roky na pravidelné kontroly. Na chování personálu si nemůžu stěžovat, paní doktorka je vlídná, ale NIKDY jsme nečekali kratší dobu než je hodina a půl, asi dvakrát to bylo přes 2 hodiny. Dospělí to zvládne, ale umíte si představit, co to dělá s tříletým děckem. Podotýkám, že jsme vždy objednaní.
Alžběta
26.4.2006 18:14:57
Ozvat se slušně někomu, kdo se k nám chová neurvale, ještě není hysterie.
Líza
26.4.2006 18:12:41
Hanko, no ona to je celkem akutní záležitost, zvlášť když ještě relativně nedávno musela požít postkoitální antikoncepci do hodiny po souloži, aby si mohla být jistá - a tato informace mezi lidma předpokládám přetrvává - takže z jejího pohledu to akutní je a jestli se ti to nelíbí, tak udělej informační kampaň o tom, jak se dneska používá Postinor...
Zuzana
  • 
26.4.2006 17:01:27
Hanko,
jak bych se asi měla tvářit, když jsem ve službě? Prostě jako na dalšího pacienta, který něco potřebuje.
A když už jste tak vtipná, nedá mi to. Máte na pohotovosti davy a přitom vás příchozí budí o půlnoci? Dost divné, ne? Ach jo, i mezi kolegy takoví nafoukanci:-(
26.4.2006 16:49:09
Teda lidi, je to fakt hrůza co tady někteří popisujete. O tom jak můžou doktoři zapůsobit na psychiku pacienta a hlavně rodiče neuváženými poznámkami bych mohla psát celé články.
Když jsem rodila svého druhého syna, tak jsem na příjmu musela samozdřejmě sdělit, že jsem epileptik. Lékař, který mě přijímal se mě druhý den na vizitě po porodu dost neurvale zeptal, jestli vše proběhlo bez záchvatu. Doslova se mě zeptal, jestli jsem se netřepala a neměla pěnu u pusy. Asi mu to přišlo vtipné. Já jsem byla ráda, že vše bylo ok, tak jsem to nekomentovala. No a podobných nepříjemností mám kvanta. Ale proti tomu, co tady někteří z vás popisovali je to úplná "havaj".

Jen jsem chtěla všem říct, ať se nestydí a když už o všem píšou, tak s plným jménem a na plné pecky. Ať i ostatní vědí, kteří doktoři to jsou. Udělejte jim "reklamu". Samozdřejmě to také platí v opačném případě.

Co mi na doktorech a hlavně sestrách v neposlední řadě vadí, je taky ta jejich blahosklonnost a "božský komplex". Člověk si pak není jistý kdo slouží komu.
Milly36
26.4.2006 16:37:11
Kazdopadne je to o lidech na obou stranach. Trocha vstricnosti a pochopeni u vsech zucastnenych a kazdy zjihne.
Podle toho, co tu pani doktorko pisete vyvozuju, ze si zrejme myslite, ze Ti pacienti si nastavi budik a se skodolibym usmevem jdou na pohotovost aby Vas schvalne vzbudili.
Kde je nejaka empatie????
Vetsina lidi chodi na pohotovost az kdyz jsou v koncich. Pro Vas to jsou mozna z odborneho hlediska prkotiny, ale pro ty lidi NE!

Kazda prace ma prece sve klady i zapory. Vy jste o tom nevedela? Vy jste na medicinu nesla s tim, ze chcete pomahat nemocnym lidem? Mozna jen mate syndrom "vyhoreni", z prepracovanosti a podobne a casem se to nekam vytratilo.
To se stava. Nejste sama.

Milly36
26.4.2006 16:26:54
Jindro, priznej se, ze Ty jsi doktor/ka? Jake hystericke matky/tety? Nevis, o cem mluvis, asi nemas deti.
Ja jsem zrovna byvaly zdravotnik, ale dkoazu se vzit do lidi, kteri o tele nevi trebas nic a povazuji to za lekarovu povinnost mu to vysvetlit. Ale - proc by se obtezovali, co? Oni prece maji diplom.
Grrrr. Takovy pristup by nadzdvihl i mne.
M.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 214 [Dalších 44 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.