| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 214 [Dalších 34 >>]
Kičína, Sona Richard Hanka
26.4.2006 16:25:20
Tak přesně s Vámi bych se chtěla na pohotovosti setkat. Mohu se zeptat, kde sloužíte? Abych věděla, že této se mám vyhnout obloukem. Proč tedy děláte práci, která Vám evidentně vadí? Když už musím na pohotovost, je to proto, že se asi cítím velmi zle nebo se mi něco stalo. A u té dívenky si myslím, že je pořád lepší se holt nechat vzbudit než jí donutit jít na potrat. Mládí je hloupé, tak proč nepoužít trochu schovívavosti - od toho tam také jste, ne? Hlavně máte pomáhat lidem, tak jsem aspoň profesi doktorů pochopila já.
Doktory mám ve všeobecné úctě, ale Váš příspěvek mě nadzvedl za židle.
Kičína, Sona Richard Hanka
26.4.2006 16:24:32
Tak přesně s Vámi bych se chtěla na pohotovosti setkat. Mohu se zeptat, kde sloužíte? Abych věděla, že této se mám vyhnout obloukem. Proč tedy děláte práci, která Vám evidentně vadí? Když už musím na pohotovost, je to proto, že se asi cítím velmi zle nebo se mi něco stalo. A u té dívenky si myslím, že je pořád lepší se holt nechat vzbudit než jí donutit jít na potrat. Mládí je hloupé, tak proč nepoužít trochu schovívavosti - od toho tam také jste, ne? Hlavně máte pomáhat lidem, tak jsem aspoň profesi doktorů pochopila já.
Doktory mám ve všeobecné úctě, ale Váš příspěvek mě nadzvedl za židle.
cizinka
  • 
26.4.2006 16:08:24
Hanko, ja bych chtela ti zdelit v podstate totez co Marketa. Nevim jak te napadlo, ze pacienti po tebe ocekavaji usmev. Jestli chces vedet ceho presne ocekavaji, tak si precti jeste jednou prava pacientu. Jiste uz si je cetla, ale zrejme nenapadlo te, ze jsou to pravidla pro uskutecneni v praxi, ne kus papiru. Stoji tam neco o citlivym pristupu, respektu k dustojnosti, pravu na informace o zdravotnim stavu a postupech pece.
Neporovnavej si s prodavackou ani pruvodcim. Klienti take maji prava, ale nejsou to tytez prava jako prava pacientu. Ja take nechapu, jak to je mozny, ze doposud narazim na neprijemnou kadernici(ka), prodavacku(e) ci cisnici(ka), ale jejich chovani mne tak moc nedotkne jako spatna prace tvych kolegu. Proste nenecham zpropitne a hledam si jinny podnik.
Chapu ze te stve naduzivani zdravotnich sluzeb ale zkus to zformulovat jako problem politicky. Neni v popisu tvoji praci prevychovavat lidi, kteri legalne cerpaji prostredky na sluzby, na ktere nemaji ani bohatsi zeme nez CR. Pis o tom, mluv o tom, stavkuj kvuli tomu, ale neber pacienty jako rukojmi a nemsti se na pacienta proto, ze je hlupi volic, ktery ovsem za podminky tvoji praci trochu muze. Ale jdes zrejme blbou cestou, jak mu to ukazat.
Petra (1 dcera)
  • 
26.4.2006 15:43:39
Hanko, tak to nemáte dělat. Já trvám na tom, že lidi se k sobě mají chovat hezky a slušně a pro lékaři a sestry to platí dvojnásob, už z toho důvodu, že člověk je navštíví jen v případě nemoci nebo úrazu, tedy v době, kdy je vystresovaný, bojí se, neví, co ho čeká, co mu je atd. a tedy potřebuje uklidnění a vlídné zacházení.
A ještě jedna poznámka k hysterickým matkám. Nedávno se moje roční dcera praštila doma do pusy, všude plno krve, řvala jak tur, netušila jsem, odkud to teče, nenechala mě do té pusy podívat a hysterická jsem byla. No a co? Podle mě je to normální reakce každé matky, nejsem lékař, netuším, nakolik je to vážné nebo není, mám zkrátka o svoje dítě strach. To je podle mě přirozená, normální reakce. Nenormální reakce je být v pohodě.
petr
  • 
26.4.2006 15:33:33
Míň práce ? Dvojnásobný plat ? A to Vám nakukal kdopak :-)
Markéta, syn 4 r.
  • 
26.4.2006 15:20:28
Vážená paní doktorko, určitě nejde se na každého v jakékoli situaci usmívat. V příspěvcích v diskusi ale snad ani většinou nejde o úsměv, ale o velmi hulvátské jednání ve vztahu k pacientům či jejich rodičům. Myslím si ( a každý lékař to velmi dobře ví), že je MOC velký rozdíl mezi tím, jestli je na vás hnusná prodavačka nebo lékař. Od prodavačky prostě odejdete, budete na ní hnusná taky nebo cokoli - protože ji nepotřebujete. Lékaře potřebujete, třeba k tomu určitému už nikdy nepůjdete, ale teď, zrovna v tenhle okamžik na výběr nemáte. Sama se považuji za velmi ráznou a nebojácnou, ale když jsem skončila v nemocnici s mimoděložním těhotenstvím,a jednání některých lékařů bylo skutečně hnusné, neměla jsem energii jim odporovat. Bylo mi prostě zle, psychicky jsem byla úplně na dně, takže tam se mnou mohli jednat ( a taky jednali) jako s kusem hadru. Později jsem si stěžovala, ale v okamžiku příchodu do nemocnice a při následujících vyšetřeních jsem na to fakt neměla.

Poněkud nechápu váš komentář, že nemáte ráda, když se někdo obouvá do vaší profese a přitom jí nerozumí - příspěvky tady nejsou o technických aspektech, ale o chování lékařů - a snad každý člověk dokáže zhodnotit, jestli mu jednání druhé strany vyhovuje nebo ne.

Na pohotovost určitě chodí lidé, kteří tam nemají co dělat. A je problém jim slušně sdělit, že tam nepatří a poslat je pryč, a k ostatním se chovat slušně?
Zuzana a Anežka
  • 
26.4.2006 15:18:09
Se zaujetím jsem si přečetla tento článek i komentáře a nedá mi to nepřidat můj zážitek. Ten můj asi nejhorší je z roku 2000 a dodnes můžu přesně říct, jak vše probíhalo a co mi kdo řekl. jeden den jsem si udělala těhotenský test, druhý jsem ho zopakovala a večer jsem začala krvácet. Šli jsme na pohotovost, kterou jsme měli kousek, hned mi volali sanitku a vezli do Vinohradské nemocnice. Už se sestra na příjmu byla hrozná, já samozřejmě vynervovaná /manžel taky/ a ona spustila, jestli je to tak hrozné, že mě musela vézt sanitka, pak přišel Dr., kterému jsem řekla, že dle testu jsem těhotná, on mě prohlédl, řekl, že to je jen nějaký zánět a abych se oblékla. Nic na utření mi nedali, krvácela jsem hodně, takže krev byla všude. nechali si mě tam, neměla jsem s sebou samozřejmě nic, naštěstí na pokoji byla moc hodná slečna, která mi půjčila svoje kalhotky, abych nemusela být do druhého dne v tom zakrváceném oblečení. Šla jsem požádat sestru o vložku. Dávala mi tu děstnou vatu v síťce, jak kdyby mi dávala nevím co se slovy, že doufá, že mi zítra něco donese někdo. Byl to pátek večer, celý víkend se nic nedělo, cpali do mě antibiotika atd. a až v pondělí vzali krev a zjistili, že těhotná jsem ... No mohla bych psát dál a dál, strávila jsem v tomto zařízení týden a byl to týden hrůzy a už by mě tam nikdo nedostal. Bohužel vše dopadlo špatně, o miminko jsme přišli, stejně jako o další za dva roky (kdy jsem skončila se stejným problémem u Apolináře také v pátek večer, ale hned jednali, v sobotu mi udělali kyretáž a v neděli jsem šla domů), ale teď máme krásnou a zdravou skoro desetiměsíční holčičku. Ale tyhle zážitky si pamatuju dodnes a pamatovat budu. Všem přeju co nejméně návštěv u doktorů a když už to musí být, ať jsou milí - není to bohužel stále pravidlo a já jsem z těch, kteří se neumí moc ozvat a tiše trpí.
Ali
  • 
26.4.2006 15:17:08
Milá paní doktorko, tohle teda vyznělo dosti arogantně, ale bohužel jste si tuhle profesi vybrala a každý má možnost volby. Navíc dospělí člověk se se špatným přístupem vyrovná lépe než to dítě, to je snad pochopitelné a proto i přístup by měl být lepší.Několikrát už padlo, že všichni lékaři nejsou stejní, takže nevím, proč jste tak vztahovačná, vždyť to vůbec není narážka na Vás. Ale jedno je jisté, každý ať je povoláním čímkoliv by se měl umět ovládat v jakékoli situaci. Já si to z hlediska své profese též nemůžu dovolit a nikdo se mě také neptá, třebas je už večer, zda jsem či ne unavená a s úsměvem musím dokončit kontrakt se zákazníkem. Takže takové chování neomlouvám.
26.4.2006 15:13:00
Já mám několik nedobrých zkušeností,ale nic tak hrozného. Jen zamračené doktory atd. Ale většinou "kápneme" na skvělé,milé doktory,vysvětlují,usmějí se,uklidní a kdo je arogantní a protivný,je sestra.
Omlouvám se všem milým sestrám :-)))
26.4.2006 15:09:43
Hanko jsem v šoku z vašeho vyprávění. Zánět středního ucha a mohlo by mít takové následky!!! Já jsem měla jako dítě mnoho zánětů a poslední ve 20letech,tak to není jen věc dětí a je to fakt bolestivé.
A dcerce GRATULUJI k přijetí! Je to šikulka. Třeba jednou bude primářka na ušním :-))
[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 214 [Dalších 34 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.