| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211214 z 214 
26.4.2006 9:04:05
bohužel už jsem zažila hoidně doktorů, kteří jsou naštvaní už jen proto, že slouží klasickou pohotovost natož ješte ve svátek. Fakt, že za to mají příplatky jim zřejmě uniká. Nebo se jim to zdá málo. Mám dva malý kluky a je fakt, že pohotovostí jsme si pár užili. Já preferuji návštěvu s manželem. Nechci, aby působil jako nějaký agresor, ale zastává nazor, že pokud se doktor nechová jak se sluší, musí rodič jasně hájit zájmy dítěte a nic takového si nenechat líbit. A na nějaké poznámky " a stím jezdíte na pohotovost?" je zvlášť alergická a já taky. Myslím ,že pacienti by si takové chování neměli nechat líbit a lékaři by si měli uvědomit, že pacienti jsou ti kdo je živí. Když přijdete do večerky tak na vás prodavačka taky nebude naštvaná, že otravujete večer když ona se chce dívat na televizi.
jindra
  • 
26.4.2006 8:54:12
Doktoři nebývají naštvaní,že musí sloužit Velikonoce nebo jiné svátky ( s vyjimkou Štědrého dne), protože mají mín práce a za dvojnásobný plat. A hysterické matky (tety) zraněných dětí dobře snáší jen málokdo.
26.4.2006 8:49:57
Ahoj Pavlíno,
naprosto Tě chápu. Loni jsem zažila něco podobného sama se sebou.
Ani nebudu psát, co se stalo a jak se to stalo - výsledek byl takový, že mi doktor na pohotovosti zasádroval celou pravou nohu (od zadku až po patu) na 6 týdnů. Ptala jsem se ho, zda neexistuje nějaké jiné řešení, abych nemusela na noze tak dlouho tahat tolik kilo sádry - třeba nějaká ortéza nebo odlehčená sádra - tak řekle rezolutně NE.
Když jsem šla za 3 dny na kontrolu k jinému doktoru než na pohotovosti, tak mi sám nabídl odlehčenou "umělohmotnou sádru" za příplatek 1.300,- Kč a zhodnotil, že 6 týdnů je zbytečně moc a bohatě postačí týdny tři.
(už teď jsem nechápala, proč mi Dr. na pohotovosti řekl něco jiného a v můj neprospěch).
Rozmýšlela jsem se, zda mi těch třináct stovek stojí za ten nepatrně větší komfort na následující 3 týdny.
Rozhodla jsem se, že ano - a nelituji. Pan doktor mi sundal těžkou klasickou sádru, chvíli zíral a pak tiše řekl, že teda neví, co na té pohotovosti vyvádějí, že sádrují lidi na 6 týdnů, když není třeba sádrovat VŮBEC!!!

No asi byl pan doktor na pohotovosti trochu škodolibý, že mi chtěl takto znepříjemnit a stížit konec prázdnin, poslední horké dny a i docházku do zaměstnání.
A asi nemusím říkat, jak dlouho pak trvá obnovit funkci ochablé, šest týdnů zasádrované, nohy :(:(:

Dodnes jsem ráda, že mi nebylo líto těch třinácti stovek (které jsem nakonec neplatila vůbec) a že jsem narazila na rozumného doktora :)
26.4.2006 8:48:18
Pavlíno, naprosto chápu vaše pocity, něco obdobného se mi přihodilo v Plzni před cca 3 měsíci. Jsem kojící matka a nějakým neblahým způsobem jsem nastydla. V pátek večer mi začalo být opravdu nedobře, špatně se mi dýchalo, tak jsem nechala dcerku doma s manželem a dojela jsem si na pohotovost. Příjemná paní doktorka si mě poslechla, řekla, že plíce i průdušky jsou čisté, ať ležím, odpočívám a vzhledem ke kojení mi doporučila pít čaj a maximálně užívat Tantum verde. Jenže v neděli jsem se začala kolem poledního dusit, nemohla jsem se nadýchnout, strašný pocit. Přijela rychlá záchranka, zaléčili mě, dostala jsem kapačky a vzhledem k tomu, že jsem kojila, mě neodvezli do nemocnice. Jenže večer se dušení znovu vrátilo a tentokrát mě odvoz do nemocnice neminul. Sloužila jedna starší a jedna mladší doktorka. Mladší byla celkem slušná, ale ta starší - děs! Napřed mi vynadala, že jsem nepřijela ráno!, pak mi sdělila, že dřív se matky léčily jitrocelovým sirupem a vypotily se, prostě jsem jí očividně děsně obtěžovala. Zrovna tak paní, která přijela s dušností chvíli po mně. Dostala jsem inhalaci, nějaké předpisy na léky a pak jsem přes hodinu čekala na sanitku zpět domů. Léky, které mi paní doktorka napsala, byly absolutně nevhodné pro kojící matku, můj obvodní lékař, který se přijel hned druhý den na mě podívat, se chytal za hlavu a napsal mi jiné. Celou záležitost jsem popsala v e-mailu, který jsem poslala zástupci přednosty oné plicní kliniky. A netrvalo ani týden a dotyčná paní doktorka mi volala na mobil a začala mi vysvětlovat, jak to myslela atd. Ono to opravdu chce nenechat se sebou orat a nenechat si líbit neurvalé a nezdvořilé chování. Je mi celkem jedno, jestli má někdo ososbní problémy a nebo se je unavený nebo cokoli jiného, pacienti by to odnášet neměli. Věra
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211214 z 214 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.