| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 214 [Dalších 184 >>]
Hanka,tč zdr.sestra na MD
  • 
4.5.2006 13:52:04
O zneužívání pohotovosti něco vím,před pár lety jsem toho byla účastna.V našem městečku je podnik,kde se pracuje celodenně,na směny.A pokud šel v noci někdo na pohotovost,měl ten člověk právo se firemním vozidlem nechat dovézt domů a měl zaplacenou celou směnu,i pokud odpracoval jen pár hodin.Dovedete si představit,jak to na pohotovosti vypadalo,hlavně v noci?Takových vymyšlených prkotin,jako bolest v krku bez objektivního nálezu,bolavá záda,atd...Bylo toho hodně a pravidelně kolem 2.hodiny noční,to už měli "pracanti" směnu zaplacenou,takže šup šup k doktorovi.Pak jim tuhle výsadu zrušili a ejhle,najednou byl na pohotovosti celkem klid.
Byly i takové rarity,jako o půlnoci přicházivší dědula,který si stěžoval,že mu smrdí nohy,mohla bych psát romány,bylo toho hodně.
Samozřejmě přes den byla pohotovost plně využitá a celkem i právem,ale v noci se fakt někdy děly věci:o (.
Bohužel už u nás pohotovost funguje jen o víkendu a ve svátcích a to jen přes den,samozřejmě na to doplácí "slušní" lidé.Musí volat buď záchranku(která ovšem přijede jen v indikovaných případech),nebo sednout do auta a jet 20 km do nemocnice,kde je pohotovost 24 h denně.
hanka
  • 
4.5.2006 11:44:04
Jitko, a napadlo Vás, kdo bude ústavní pohotovostní službu sloužit, když to lékaři nemocnice po dosáhnutí zákonem stanovených hodin odmítnou? Lékařů je omezený počet, a sloužit se musí 24 hodin denně. A i mezi lékařema jsou matky s dětma, důchodci, nebo nemocní, kteří prostě noční neslouží . Tady je řešením něco jiného - tzv. práce ve směnném provozu. Ale stejně si neumím představit regulérně naplánovanou operaci / t.j. neakutní/ např. ve 20, ve 22, ve 24 hod... a tak dále až do rána...
Karolína z Varů
  • 
4.5.2006 9:48:24
Zastávám stejný názor, když někomu vadí práce s lidmi, ať už je to lékař nebo prodavačka, tak ať to prostě nedělá, a hlavně lékaři se svým vysokoškolským vzděláním mají jistě více šancí na trhu práce, tak ať se na to vykašlou a jdou si sednout do kanceláře, ne? Nebo je snad někdo nutí násilím, aby léčily, když je to nebaví?
3.5.2006 11:43:49
Nikdo lékařům nebere, že jsou unavení, dlouho slouží atd, ale celá diskuze je o tom, že by to pacienti neměli odnášet. Tedy ti pacienti, kteří přijdou se skutečně závažný problémem, ne ti, kterým se nechce jít k obvodnímu lékaři. Opravdu nikdo nechce, aby doktoři žertovali, smáli se na nás hned mezi dveřmi, ale slušné a ohleduplné chování snad očekávat můžeme. Přestaňte se ohánět službami, malým platem atd. a uvědomte si, že slušné chování ještě nikoho nezabilo a slušně se chovat může každý, i když je sebevíc unavený.
Michaela
  • 
3.5.2006 11:41:25
Teď jsme u toho, každý opravdu neví jak dlouho po se může užít tabletka (opravdu nejsou všichni doktoři). Co se týká odpracované doby, tak jsem dělala u skoukromníka a směny byly 24h a pak mělo být dva dny volno, jenže jsme byly jenom dvě takže jsme dělaly 24h a 24h volno. Tak si to spočítejte na měsíc u nepřetržitého provozu a vynásobte 30Kč na hodinu. Samozdřejmě bez jakýchkoli příspěvku za noční nebo neděle. Je to čtyři roky zpátky. No a taky jsem měla na výběr, buď zůstat nebo jít. Takhle to funguje.
Líza
3.5.2006 10:23:21
Ale ne...mluvím o porovnání platu nemocničního tabulkově placeného lékaře s jinými vysokoškoláky (snad kromě učitelů).
Pokud chce normální doktor pracující v nemocnici za tabulkový plat na té výplatní pásce něco mít, sloužit prostě musí. O tom mluvím.
Líza
3.5.2006 10:18:12
Michaelo, to si mají normální lidi vyřídit se svým obvoďákem. POhotovost od toho není.
Michaela
  • 
3.5.2006 10:14:24
No ono to třeba bude tím, že i "normální" lidé mají strach o práci a proto si nemůžou dovolit jít přes týden k doktorovi, nemyslíte? A taky si myslím, že když jste se rozhodovali jaké povolání budete dělat, tak jste k tomu měli asi větší rozhled než ti co si v patnácti vybírali učiliště (každý nemůže na vysokou a není to tím, že by na to neměl buňky). No a když jsme u té dívenky co zneužila pohotovost, tak si myslím že byla více než zodpovědná v daný moment. Nebo by bylo lepší kdyby měla dítě co nechce? Neříkejt mi, že vám se nic podobného nestaslo. Myslím, že máte na výběr a pokud je to taková obět, tak to nedělejt. Znám hodně lékařů co dělají stejně jako vy, a není to lehké to neříkám, ale jsou slušní a taky člověku poradí.
3.5.2006 8:34:24
Lízo, porovnej plat doktorka, uklízečky, dělníka...to je přeceč jasný, že jsme na tom hůř. Všichni jsme na tom hůř.
Tady jde o to, že pokud chtějí přesčasy sloužit, tak se potom na ně nemohou vymlouvat!!!
Líza
3.5.2006 6:05:51
A to ještě kecám, protože podle odpracované doby a doby pohotovosti to vlastně spíš vychází - za dvě služby den náhradního volna...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 214 [Dalších 184 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.