| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 214 [Dalších 154 >>]
Katka (syn 9 a dcera 5)
  • 
1.5.2006 14:53:54
Milá paní doktorko,

musím říci, že Váš ton který slyším i přes Vaše slova mi bohatě stačí, že patříte mezi ten "druh" kterým se v ordinacích okamžitě vyhýbám. Každý máme svou profesi a každý víme co se od nás očekává. vy jste tady pro nás nééé my pro Vás vy sloužíte nám ne my Vám. Jste za to placení a myslím si že velmi dobře a zvlášt na dětském oddělení kdy k Vám malý pacienti chodí se strachem v očích a když tam potkají takové semetriky, které si nevidí ani na špičku nosu protože oni jsou něco víc než my "obyčejné matky" , je mi z toho zle. Mluvím ze své zkušenosti, nebo spíše zkušeností. Jsem na takové lidi jako jste vy silně alergická a to říkám na plnou pusu. Díky takovým jako jste vy, kdy si myslíte že jsme jen hysterické matky které mají "JEN" strach o své děti my má dćera skončila v roce v nemocnici s těžkou ujmou na zdraví díky kvalitní péči doktoru, kteří mě považovali za hysterickou matku,protože jsem jim 3 týdny říkala že něco není v pořádku, dále kdy holka měla 14 dní těžký zápal plic , syn který ve dvou letech dostal salmonelu a tři roky díky tak chytrým doktorkám jako jste vy i v 9-ti letech má zdravotní problémy protože Vaše kvalitní péče byla něco víc než intuice matky atd atd .....a jediné co jsem od Vás "milých" doktorek slyšela , že JÁ tomu nerozumím tak at "Vás" poslouchám a nakonec nepřišla ani omluva, jen slova no jo jak jsme to mohli vědět.....jednoduše vnímejte strach matek jejich druhou intuici ONI TĚM DĚTEM ROZUMÍ ONI JE ZNAJÍ VY NE VY S NÁMI MÁTE SPOLUPRACOVAT A NE NÁM NEUSTÁLE PODRÁŽET NOHY A DĚLAT Z NÁS MANIAKY KTEŘÍ NIČEMU NEROZUMÍ.Ne paní doktorko takhle to nechodí jsme jen vystrašeni když musíme navštívit doktora možná i nervozní jak dospělí tak dětský pacienti a vy jste od toho aby jste nám pomohli, protože na to jste skládali přísahu narozdíl od nás...Takže laskavě přestaňte své chyby a chování házet na nás pacienty a zametťe si před svým vlastním prahem a běžte s takovýmto přístupem dělat něco jiného, protože na tohle PROSTĚ NEMÁTE!!!!!A přestaňte nás srovnávat my přísahu neskládali a MY TO V POPISU PRÁCE NEMÁME narozdíl od Vás.......!!!!!!!!!!§
Vali + 4/2003 + 4/2006
  • 
1.5.2006 12:53:23
jestli pan ministr Rath prosadí svoje, tak bude zdravotnictví státní a v prčicích, ruka trhu nebude
Romča. 28 let
  • 
1.5.2006 11:22:15
Milá Maceško,

všechny tvé příspěvky mi znovu a znovu dokazují, že jsi báječný člověk na svém místě, se srdcem a zdravým rozumem.
zřejmě jsi to právě ty, která patříš do "mé škatulky" lékařů, kterých si obrovsky vážím a před kterými smekám!
Hodně štěstí!
Šárka, tři děti
  • 
1.5.2006 0:02:09
Nemám příhodu z dětské chirurgie (naštěstí) zatím, ale moje poslední podobná zkušenost je z pardubické porodnice. V lednu 2004 jsem rodila po 15 letech svoje 3.dítě. Když rodíte po tolika letech, bojíte se jako by to bylo poprvé. A já se bála hlavně toho přístupu personálu, protože tím byla naše porodnice široko daleko "vyhlášená". Měla jsem dva dny do termínu a odtekla mi nějak kolem půlnoci voda. Manžel mě odvezl na příjem a jel domů. Sestra na příjmu zavolala sloužící doktorku, která mě začala vyšetřovat. Zaryla do mě dost nešetrně rukou, že jsem se neubránila syknutí bolestí. Spustila na mě, že co dělám, že ona mě jenom vyšetřuje! A že v žádném případě se nejedná o odtok plodové vody. A že mě ráno pustí domů, že mám ještě čas, že to ani není v termínu. Museli byste slyšet ten tón! Dost mě to rozhodilo. Noc jsem přečkala na hekárně. Po "jenomvyšetření" dotyčné p.doktorky mi začaly bolesti a krvácela jsem. Jenom jsem doufala, že mě v tomto stavu snad nepustí domů. Naštěstí ráno nastoupil jiný pan doktor, který mě vyšetřil (daleko ohleduplněji), "pustil" vodu a šlo se rodit. Rodil mě další pan doktor, který byl taky super. Kromě zmíněné doktorky na příjmu byli všichni velmi milí od asistentek přes porodníky až po další personál na lůžkové části.
Bohužel tato "paní doktorka" na příjmu kazí jinak příjemný zážitek a přesto, že jsem ji viděla nejkratší dobu ze všech doktorů, zanechala v mojí mysli (bohužel) nejsilnější vzpomínku.
:-))
  • 
30.4.2006 23:43:51
Já bych se Hanky spíše zeptala, jestli má sex a ocitla se v situaci, kdy jí selhala antiko.
Milá doktorko Hanko, to je sakra akutní případ :-)
Gabina
  • 
30.4.2006 22:42:05
Mate sama deti????? :o)
myslim ze ne
Gabina
  • 
30.4.2006 22:38:09
Mila Hanko chapu vas postoj unavene lekarky a to ze nikdo nei dokonaly a zachovat si pozitivni pristup po celonocni sichte je tezke, ale tohle bych uznala kdyby se tyto situace odehravaly ojedinele. jak jste napsala ze pohotovost je pro pacienty kteri onemocneli jen v dobe, kdy neordinuje jejich prakticky lekar - tak to mi prijde ponekud pritazene za vlasy - jdu na pohotovost v pripade, kdyz to vidim za nutne protoze ja sama snad jsem rozumne schopna posoudit co se deje v mem tele, a pokud se mylim, lekar by to mel se vsi slusnosti poukazat, ale jako pacienta nebo doprovazejici matku sveho ditete apod. me vubec nezajima jaky den ten lekar mel, protoze jsem prece v rukou profesionala...
30.4.2006 22:23:46
Jsem lékařka, a občas taky sloužím víkendy (nejde o LSSP). V naprosté většině případů se mi pacienti omlouvají, že přicházejí na vyšetření o víkendu - tedy když nepočítám ty těžce zraněné. Vždycky jsem z toho byla v rozpacích: vždyť proto tam přece jsem, aby mohli přijít, když to jejich zdravotní stav vyžaduje.
Když jsem si přečetla článek a celou diskuzi, začínám tomu rozumět. Ne snad, že bych doteď žila ve vakuu, jen jsem netušila, že je to až tak hrozné.

Dana
  • 
30.4.2006 22:12:25
No jo, všechno je to o lidech... Kolikrát si říkám, že někteří lékaři by snad ani neměli dělat práci, kterou dělají. Samozřejmě, že každý má někdy špatnou náladu, ale tak jako já v práci při jednání se zákazníky se ke všem chovám slušně, totéž bych očekávala i od ostatních včetně lékařů.
Na pohotovostech mi to občas přijde, že lékaře obtěžujeme. Bohužel. :-(
Jirka
  • 
30.4.2006 22:10:53
Milá Jano,
píši ještě jednou, až po odeslání svého předchozího příspěvku mi došlo, že jste to asi myslela jinak, než jsem pochopil. Asi jste spíš narážela na čas příspěvku Blanky (v pátek dopoledne by nejspíš měla být v práci, i když pravidlo to rozhodně není :-). Omlouvám se za své nepochopení i za svoji reakci (za její začátek).

Hezký máj vám i všem čtenářkám i čtenářům rodiny přeje šťastný tatínek Jirka.


P.S.: Nezávidím doktorům jejich situaci - nemyslím si, že sami mohou jednoduše změnit něco na systému nočních služeb a pohotovostí, natož na celém systému zdravotnictví. Jsem pro zavedení spoluúčasti (aby ubyli ti zbyteční pacienti a lidi si služeb lékařů uměli vážit - když je ěnco zadarmo, tak si toho nikdo neváží). Nechci agitovat, ale každý z nás bude za měsíc při volbách spolurozhodovat (kromě jiného) i o budoucnosti našeho zdravotnictví. Myslete na naše ratolesti a nenechte se nikým nalákat na prostoduché sliby
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 214 [Dalších 154 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.