| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Velikonoční pondělí na pohotovosti

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 214 [Dalších 124 >>]
Markéta, syn 4 r.
  • 
28.4.2006 12:20:21
Mám tchána inženýra - jediný vysokoškolák z 12 sourozenců, je mu už přes sedmdesát. Moc špatně spolu vycházíme, jako jediná žena v rodině se od něj nenechám buzerovat a urážet, takže často dochází ke konfliktům. Úplně mě dostal, když při jedné výměně názorů povídá: "Tak bychom se snad mohli dohodnout, když oba máme titul, ne?"

Jiný příběh - konflikt se sousedem, taky pán okolo sedmdesáti. Debata se vystupňovala tak daleko, že mi začal předhazovat, že jsem arogantní, vztahovačná, povýšená atd. (stejná historka jako s dědečkem, nestrpěla jsem jeho buzerace). A překvapivě přišlo: "Čekal bych, že se dohodneme snáze, když máme oba vysokou školu." Ale přišlo ještě něco lepšího. Řekl mi: " Já vám budu demonstrovat, jak jste povýšená. Já vás oslovuji paní inženýrko, vy mě pane Nováku." Můj komentář, že mi klidně může říkat Markéto, že si na titul nepotrpím, a že mi na oslovování příjmením nepřijde nic strašného, vyšel naprázdno.

Romča. 28let
  • 
28.4.2006 12:02:03
ještě jednou se musím připojit. Ano, jsou to lidi, ovšem ne JENOM, ale TAKY. A právě proto se i oni musí vžít do pocitu, který má pacient, když se na ně obrací, vždyť i oni jsou někdy pacienty. Většina lidí lékařům absolutně důvěřuje, obrací se na ně v nesnázích, bolestech s obrovskou vírou a nadějí, že jsou to právě oni, kdo mají tu schopnost pomoci.
Lékaři, važte si té jejich důvěry a neberte jim jí, oni si vás nejprve váží a uznávají vás, až potom, na základě špatných zkušeností, teprve kritizují a odsuzují...
Agáta, 28 let, zatím bezdětná
  • 
28.4.2006 11:57:33
je to namáhavé, to věřím, zneužívá se pohotovost, i to je pravda. Ale mě, jako pacienta, který toto řešení využije párkrát za život, to, nezlob te se, ale vůbec nezajímá. Mám právo na slušné chování a bezchybnou péči...
Zažila jsem nedávno, když manželovi vyletěly teploty o víkendu během dvou hodin na 40,8m že doktor vztekle prohodil, "že teď zrovna mi přivezli pizzu, bude to jako psí čumák ".... No nevím, co na to říct...
Ale s tímhle asi budete se mnou souhlasit.
Romča. 28let
  • 
28.4.2006 11:44:11
posílám 100% souhlas. Mám několik zkušeností, kdy jsem se bála k lékaři ne kvůli němu samotnému, ale kvůli arogantní, zlé, hloupé sestře. A bojím se, že bude hůř, protože když se dovídám, ajké jsou požadavky na příjmutí dětí na střední zdravotní školu, a koho tam berou, běhá mi mráz po zádech....
Ale naštěstí mám i dobré zkušenosti s naprosto andělskými sestřičkami. Většinou mám tu zkušenost, že kde je fajn doktor, je i pohodová sestra - holt své k svému....
Romča. 28let
  • 
28.4.2006 11:22:29
milá Hanko,
souhlasím s VerouK. Opravdu většina rozumných odsoudí lidi, kteří pohotovost zneužívají, to je jasné. Já jsem nepřesně vyjádřila jednu věc, můj příspěvek se nevztahoval JEN na pohotovosti, ale i na klasické ambulance, kde se to bohužel děje často. Byla jsem velmi nemocné dítě a ideální to není ani teď. Mám z doktorů přes častý kontakt s nimi (nebo právě proto)v dětství úplnou fobii, snažím se je nevyhledávat, když už někam jdu, je to akutní, ale stává se mi, že se mnou jednají zle, opovržlivě, často zesměšňujícím způsobem. Možná řeknete - stěžujte si. Ano, udělala jsem to, ale žiju na malinkém městě a nechtějte vidět tu řetězovou reakci. A co mě přesvědčilo, že je to vše jen v lidech? Začala jsem jezdit 60 km do Plzně, kde mám úžasného plicního odborníka MUDr. Milana Teřla, který, ikdyž je po službávh v nemocnici a má toho moc, jsem pro něj ne alergické, středně těžké astma č. xy, ale já, člověk a lidská bytost. A to jsou ti lidé, před kterými smekám, volám po penězích pro ně, lepších podmínkách.... Ti ostatní....opravdu si myslím, že nemají na svých místech co dělat.
Pokud sama jste taková, jak popisuji, smekám rovněž!
Gábina syn 5 let
  • 
28.4.2006 10:05:00
Za dvojnásobý plat a málo práce.... sloužím za 90 Kč hrubého na hodinu, úsudek ať si udělá každý sám.
Katka ( syn 7)
  • 
28.4.2006 9:05:54
chtěla bych popsat i mé zkušenosti s pohotovostí a pány doktory a jsou dobré i zlé. Tak teď ty dobré před pěti lety si náš tehdy 2 letý syn rozrazil oční víčko. Byla sobota a tak jsme vyrazili na pohotovost, zde byla velice příjemná paní doktorka malého prohlédla a protože to rána byla v blízkosti oka poslala nás na oční pohotovost do Jihlavy. Zde složil pan doktor Jirka a mohu mu moc poděkovat za jeho přístup nejen že malý přestal brečet ale dokonce se i začal smát protože pan doktor si s ním tak báječně povídal že zapoměl že to bolí s naší pomocí malému víčko zašil a ještě syn dostal velký obrázek že je statečný jak indián ( více takových doktorů)
A druhá ovšen ta nepříjemná zkušenost je v noční pohotovosti a je moje byla jsem 5 týdnů těhotná ve večerních hodinách mě začali strašně bolet záda, no záda vlastně to byla ledvinová kolika, opravdu nejsem žádná hysterka a myslím si že vydržím opravdu hodně ale když už se to nedalo vydržet s manžel rozhodl že zajedem na pohotovost. Na pohotovosti byl pan doktor a na neštěstí se zrovna hrál olympijský zápas ČR-Rusko, pan doktor na mě spustil ženská jedna Vás trochu bolí záda a vy hned letíte na na pohotovost to to nemůžete vydržet, kdyžjsem panu doktorovi řekla že si myslím že je ledvinová kolika a že jsem 5 týdnů těhotná , dost hrubým způsobem mě upozornil že sy nemám vymýšlet že jsou to záda a mám se víc hýbat a že my teda něco píchne. Dostala jsem injekci a ještě v čekárně když jsme odjížděli jsme slyšeli jak pan doktor říká vzpomene si když zrovna hrajem hokej. Podotýkám že opravdu když pak šla k mému panu doktorovi tak to byli ledviny a kamínek v nich. Holt jsem si vybrala špatnou dobu možná kdyby jsme neprohrávali tak byl pan doktor usměvaví. Můj názor proto je že je to opavdu v lidech .
28.4.2006 8:11:45
NIKDY jsem nebyla v práci nepříjemná na klienta.
bibina
  • 
28.4.2006 7:47:56
Před 10 lety jsme do Brna jeli s podezřením na slepák. Synovi bylo 9, zvracel, nemohl se ani narovnat a chodit, no bylo mu zle. Pan doktor nás nejdřív sprdl, že syn se nenechá vyšetřit ( vrazil mu bez varování prst do konečníku ). Pan doktor to asi dělá normálně, ale syn to nečekal a vlastně nikdo z nás. Pak synovi začal vyčítat, že se nacpal třešněma ( u nás tou dobou teprve odkvétaly ) a chtěl nás poslat domů. Prý to přejde samo až se kluk vyprdí. Byl pátek poledne a prý když to nepřejde, máme se v pondělí ukázat. Já jsem se bránila s tím, že bydlíme hodinu cesty od Brna, je víkend a naše dětská doktorka si je tím slepákem skoro jistá. Zesměšnil nás obě a skoro mě obvinil, že se chci syna na víkend zbavit. Celou dobu jsem přitom držela v náručí měsíčního kojence, takže o nějakém užívání volna nemohla být ani řeč. Syna si tam nakonec nechali, on plakal a já taky. Večer jsem mu mohla po šesté zavolat, takže jsem hned v šest žhavila telefon. Sestřička mi syna k telefonu nedala, mám prý být klidná. Syn je na ARU, je po operaci, ale už není v ohrožení života. Ráno prý budou vědět víc. Takže v poledne jsem byla hysterka, kluk háklivka a během pár hodin mi málem umřel. A děkovat za jeho život můžu jen tehdejšímu primáři. Měl na synově pokoji svou neteř a zašel se na ni před odchodem domů ještě mrknout. Tam si všiml mého uplakaného kloučka, sáhl mu na břicho a už to svištělo......Br, husí kůži mám ještě teď.
Ale abych byla spravedlivá, loni jsme totéž absolvovali s tehdejším kojencem a připadala jsem si jako v jiném světě. Na ambulanci trochu bručoun doktor, ale vysvětil vše co syna čeká, i to rektální vyšetření provedl s citem. Záleží na člověku.
Marketa
  • 
28.4.2006 6:51:05
Tak tohe me zajima taky. Uz proto, ze sama Hanka je doktorka bych chtela vedet jak se cela situace doresila. Doufam, ze to jen tak nevysumelo a ze ta spatna diagnoza mela nejakou dohru.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 214 [Dalších 124 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.