| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě jako svědek intimností

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 89 [Dalších 49 >>]
23.5.2006 12:18:15
Taky jsem nepochopila, proč se to nedělá? Jen je třeba dítěti vysvětlit, že to patří do soukromí. Rozhodně si nemyslím, že je masturbace projevem pohlavního zneužívání. To je opravdu předpotopní názor.
23.5.2006 12:17:07
Martin, myslím si, že to je dosť subjektívny názor, že čo spoločnosť toleruje či netoleruje. Alebo máš nejaký relevantný výskum o tolerancii k jednotlivých prejavom ľudského správania sa?

Ja osobne v tom nevidím veľký rozdiel (ale tiež je to len môj dosť subjektívny dojem). Z médií sa to na nás valí zo všetkých strán. Pornopriemysel a erotická literatúra- to je jeden obrovský biznis. To isté, čo sa týka bulváru, reklamy, žurnalistiky, videohier, násilných filmov... Rozdiel je len v drobných administratívnych obmedzeniach-čo je deťom a mládeži do učitého veku neprístupné, čo sa nesmie vysielať do určitej hodiny a podobne. Je to tak trochu začarovaný kruh- konzumáciou týchto vecí sa učíme otupievať, už nám to ani nepripadá divné či zvrátené. A média ponúkajú potom čoraz viac drastickejšie zábery, aby zaujali - jedna obyčajná vražda či nehoda už nikoho nezaujme. Ani holý zadok. Musí toho byť viac.

Určitým vplyvom a informáciám len ťažko zabránime, aby sa dostali až k nám a naším deťom. Masírovanie hláv je silné, ťažko je mu odolávať. A deti sú k tomuto zvlášť vnímavé i zraniteľné. Vravíš, že spoločnosť toleruje veľa násilia. No, je to možné, ale v prípade jednotlivých ľudí - ako kto. Bohužial mám pocit, že latka tolerancie je nastavená podľa tých silnejších a agresívnejších a tých, čo z toho chcú mať čo najlepší biznis. A tí ostatní sa snažia selektovať, čo budú pozerať a počúvať oni a ich deti.
Anka_5+7
  • 
23.5.2006 12:14:05
někde jsem četla, že právě tabuizování sexu, zakazování masturbace a podobně v dětství způsobuje, že žena těsně před orgasmem myslí na věci, které se sexem vůbec nesouvisí, jakoby měla výčitky svědomí za to, co dělá...tak aspoň ty myšlenky utečou...:))
Anka_5+7
  • 
23.5.2006 12:08:58
dík za Tvůj názor, vyjádřila jsi to, co bych vyjádřila já podobně...ještě bych přidala, že některé věci mají pro mě v soukromí mnohem silnější zážitek než na veřejnosti, např. sex a nemyslím si, že by to bylo způsobeno společenskými konvencemi a zvyklostmi, mohu se na to líp sostředit a víc z toho získat...podobně je to i povídání si s mými dětmi o jejich a našim nejnitěrnějších myšlenkách nebo i to vyprazdňování...:))
Lenka C.
  • 
23.5.2006 12:06:36
Já vím, že u mne to je závist.
A pevně doufám a věřím, že tak jak tam stojí dnes oni, tam budu stát já - i když mi bude třeba 50 let.
Haluška
23.5.2006 11:14:13
Martine, obávám se, že se trochu mýlíš - film, jakmile se v něm objeví nahota, není hned nepřístupný. Kromě toho v mnohých televizních seriálech, na které se děti dívají, je toho vidět hodně. Myslím si, že problém je někde jinde, a totiž v nastavených hodnotách. Jak veřejné vystavování sexu a nahoty, tak násilí, můžou napáchat velké škody, každá z těchto věcí pak trochu jiným způsobem. Obojí však otupuje. Sex tak, jak je prezentovaný v komerčních filmech, otupuje citlivost k intimním věcem, zbytečně je vulgarizuje, vytváří vzorce, které si pak neseme s sebou do života. Je ochuzen o svou skutečnou hodnotu, kterou má jedině v intimním a láskyplném vztahu, každá ukázka sexu mimo takový vztah je jeho zneužití. Myslím si, že nikdo z nás si nepřeje, aby naše děti byly promiskuitní, aby braly tyto věci na lehkou váhu a aby jim v životě chyběl opravdový vztah.
Nicméně je zajímavé, že obě věci, jak sex na nesprávném místě, tak násilí, patří odedávna do života společnosti a filmy apod. vlastně jenom odrážejí něco, co v nás jaksi stejně tak jako tak vězí. I když cítíme, že na tom není něco v pořádku, přesto si patrně neumíme pomoci a předáváme chybné vzorce z generace na generaci.
Martin (21 let)
  • 
23.5.2006 10:39:11
Ano, presne tak! Sam sebe se casto ptam, jak je mozne, ze spolecnost toleruje akcni filmy plne svalovcu, kteri si vystrileji mozky, filmy plne nasili, sprostych slov apod. Ale jakmile se v televizi ci kine objevi nahota, hned je problem a film je pro deti nepripustny. Je to v poradku? Ja myslim, ze rozhodne ne. Radsi sve dite necham koukat na film, kde se dva lide miluji nebo kde jsou nazi, nez na pitomost, kde po sobe lidi strilej...stejne tak za naprostou samozrejmost pokladam nahotu,sex a masturbaci, ale to je mozna tim, ze jsem mladsi a mel jsem jiz k dispozici vsechny materialy. Deti nemam, ale uz ted vim, ze tuto oblast (cili sex a vse kolem nej) nechci v zadnem pripade podcenit.
23.5.2006 10:28:59
No ja neviem, ja by som to ani nedelila tak, že správne veci a nesprávne veci a súkromné a verejné veci, t.j. to správne patrí na verejnosť a to nesprávne do súkromia. Nevidím v tom rozpor, ak deti nabádame k tomu aby určité veci nerobili na verejnosti. Dôvodom prečo to majú robiť osamote nie je predsa to, že robia nesprávnu vec, ale to že to patrí do súkromia. Keď už sme pri tom, aj dobre sa vysr....ť je správna a potrebná vec ;-)))) a predsa to nezvykneme od určitého veku robiť na verejnosti.

Necítim sa byť nejakou puritánkou, ale súkromie je predsa pre človeka nevyhnutná vec. Či už ide o to najhlbšie súkromie-naše vnútorné intímne myšlienky, spomienky, potom vzťah k partnerovi, deťom, až po to širšie súkromie-vzťah s ostatnou rodinou, priateľmi...

Až príliš sa nám média pchajú do súkromia, nie je problém vidieť nahé telá, všade počúvame príbehy ľudí, ktorí sa nerozpakujú rozprávať o svojich najimtímnejších veciach, chorobách, úchýlkách a "zvykli" sme si na to, že naše telo nie je vždy našou intímnou záležitosťou (viď. také prehliadky u lekára) o intímnom pôrode môžu ženy často iba snívať...

Ja chápem, že v určitých prípadoch je to nevyhnutné, načo sa však dobrovoľne zbavovať aj toho zvyšku súkromia čo ešte máme.Tiež mi nerobí problém chodiť pred deťmi nahá a snažím sa im pravdivo a čestne odpovedať na všetky veci, čo ich zaujímajú, vrátane tých o sexualite. Ale takisto sa snažím, aby si vedeli chrániť svoje súkromie a by vedeli, že na to majú právo.
23.5.2006 9:16:47
Možná že ty mé rozpaky jsou taky ve skutečnosti závist -nevím:-)
Lenka C.
  • 
23.5.2006 9:02:37
Mne osobně tedy pohled na líbající se dvojici do rozpaků nepřivádí. Vyvolává ve mne pocit závisti, že já už nikomu za takovéhle políbení nestojím.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 89 [Dalších 49 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.