| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě jako svědek intimností

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 89 [Dalších 9 >>]
máma předškoláka
  • 
22.5.2006 14:57:32
A nepřipadá ti, že by dítě mohlo mít trauma víc z toho, že ho učitelka při odpoledním odpočinku přijde přede všemi pokárat a nechá ho přejít se staženými kalhotami od pyžamka na "učitelskou válendu", kde bude pod dohledem????
Toto se totiž děje... :-(
Haluška
22.5.2006 14:45:55
Souhlasím se Sovou, taky nechápu ty rozhořčené výpady. Rozdílnosti pohlaví děti znají z domova už dávno před tím, než jdou do školky, tak proč by to měly až ve školce začít zkoumat? Když se z toho stane hromadná zábava, tak to spíš svědčí o tom, že se učitelka dětem příliš nevěnuje.
Taky se může snadno stát, že se takhle slabší dítě stane obětí "her", ze kterých pak může mít slušné trauma. Ne všechny děti jsou tak otrlé, a to už ve věku kolem šesti let může být problém (sama jsem takový problém měla v první třídě).
Co se týče masturbace, na to jsou opravdu rozdílné názory, jsou rodiny, kde rodičům nevadí, když si jejich dítka "hrajou" na veřejnosti a ještě na to téma před ostatními vtipkují. Ale myslím, že titíž rodiče by to sami na veřejnosti nedělali. Osobně si myslím, že na masturbaci nic moc přínosného není, a když se ze sebezkoumání stane nutkavé jednání, není to v pořádku. Děti často masturbací "řeší" nesoulad v rodině, nudu apod. Myslím, že ani v dnešní době, kdy je masturbace populární, by žádný dětský psycholog netleskal v případě, kdy malá dcerka, jejíž matka je posedlá úklidovou mánií, nedostatek matčina zájmu řeší masturbací.
Ale to jsem se dostala k trochu jinému tématu, než o čem se píše v článku.
Lenka
  • 
22.5.2006 14:32:11
Já bych jenom dodala, že potřeba "samoobslužného ukájení" není vázaná jen na nedostatek jiných podnětů tohoto druhu. Přijde mi naprosto normální, když masturbuji i přesto, že nejsem dlouhodobě oddělená od svého manžela... Považuji masturbaci za přirozenou součást uspokojivého sexuálního vztahu s partnerem.
Sova
  • 
22.5.2006 14:19:35
Dobrý den,
Pokud je článek pro učitelky v MŠ, jak zmínila Marie, pak jsem z některých ´ostrých´ výpadů na rozpacích. Nejsem puritánka, v sauně bývám nahatá, ale dvojice, co po sobě ´lezou v parku´ mi naopak dobře nedělají. Pokud ´to maminka s tatínkem dělají´, chceme u toho být spolu sami. Až si malá začne hrát ´sama se sebou´ budu se snažit jí vysvětlit, že je to tak osobní, že se to na veřejnosti nedělá. Stejně tak muckání s někým blízkým. Soukromí a ohledy k ostatním.

Vezměte si takovou absurditu. Když si hrajou s vaším požehnáním ve školce ´ukaž mi svoje a já ti ukážu svoje´ je to neškodné, totéž o pět let později už zpanikaříme a jak bych malým dětem vysvětlila nebezpečnost úchyláka, který jim taky jenom ´ukazuje svoje´, prostě nevím.

Pro mě školka je veřejný prostor. Prakticky to určitě jednoduché není, ale chtěla bych, aby ve školce malá získala zkušenosti o chování ve společnosti a tam to učitelčino ´omezení masturbace při odpoledním spánku :-)´ vítám. Navíc jsou tam různé děti, z různých prostředí, různých společenských norem.

Na absurdním příkladu, doma si můžeme chodit nahatí, ale ve školce ne. Jsou tam i děti, jejichž rodiče to vidí jinak. Tak proč to nerespektovat?



veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
22.5.2006 13:49:52
Na koupališti nikomu není divné, když pobíhají různé děti nahé. Když se zahlídnou ve školce na záchodě, je to rozdíl?
Děti se můžou bavit o tom, jaké má kdo hračky, kdo nosí brýle, kdo má delší vlasy, ale na pohlavní orgány nesmí ani pomyslet? Děti si hrou přivykají na svět. A přece jim nemůžeme zakázat hru, jen jim doporučit, aby si "hráli" sami.
Veronika
Markéta, syn 4 r.
  • 
22.5.2006 13:34:06
To se nedělá V PŘÍTOMNOSTI JINÝCH LIDÍ, mělo být zřejmě napsáno v článku.
Líza
22.5.2006 13:33:57
No ono se to nedělá na veřejnosti - to snad (doufám) mělo být ve skutečnosti smyslem toho sdělení, ale to, co vypadlo, je dost podstatné. Pokud budem dětem říkat, že se to vůbec nedělá, jsme zpátky sto let za opicema.
22.5.2006 13:26:27
Když jsem byla malá, tak se před námi ( já a bratr ) rodiče zamykali v koupelně, když se šli koupat, nikdy se před námi nesvlékali... Když jsme jeli do bazénu a mamka se přede mnou svlékla, tak jsem nevěděla kam s očima,cítila jsem se trapně. Nikdy se mnou nemluvila o intimnostech, vše jsem se dozvěděla od kamarádek..I teď v dospělosti mi dělá problém s ní o tom mluvit, stydím se. Teď mám dvě holčičky, neschováváme se před nima, když se koupu, tak mi 3 letá Adélka myje záda, ví že kluci mají pindíka a že táta ho má většího než její kamarád...Intimní chvilky s manželem si užíváme když spinkají, nebo jsou u babičky -to je jasné.
marie
  • 
22.5.2006 13:10:36
tak v první řadě je ten článek ne pro maminy, ale pro učitelky ve školce. a musím se přiznat, že když jsem učila ve školce a při poledním spaní se děti oddávaly onanii tak, že to viděla a slyšela celá ložnice, tak jsem se snažila, aby se zabývaly něčím jiným a hlavně aby přitom nebyly vidět a slyšet. po pravdě, pokud učíte ve školce a sedíte vedle lehátka, na kterém si holčička strká prsty do vagíny, a někdo vás uvidí, tak nevím nevím, co si o vás pomyslí.
a myslím, že není fér vytrhávat věty z kontextu - já tohle číslo časopisu mám doma a i když se se vším v tomhle článku neidentifikuji, nemyslím si, že si paní Kramulová zaslouží takovou děsnou kritiku.
a k sexu v bytě, kde je bdělé dítě - to fakt asi záleží na vás a na dítěti, já bych se snad ani nebála toho, že mne uvidí, jako že když se mu něco stane, tak nebudu schopna mu pomoci, a hlavně mne broukající dítko "zchladí", prostě to nejde.
Ee
  • 
22.5.2006 13:03:33
Jééé, to je krásné! Škoda, že se se mnou v dětství/pubertě takhle nikdo nebavil o sexu a věcech souvisejících... Závidím Vašim dcerám. S kým jiným by to měl člověk probrat než s rodiči? (Musím říct, že Bravo, Dívka a vrstevníci nejsou úplně vhodným zdrojem informací.)

Docela by mne zajímaly některé rady jak "TO" dětem v různých věkových obdobích podat, aby člověk neztratil důvěru, nepřehnal to apod. Např. známá je lékařka a její otevřenost mi přijde až extrémní. Nedivila bych se, kdyby jednou dostala nápad předvést dětem sex na živo... :-)
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 89 [Dalších 9 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.