| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chci ven, a sám

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5156 z 56 
25.5.2006 10:43:16
Dnes prisel nas starsi synek (3,5) a rekl, jdu si koupit parky.. naces dostal od manzela penize na krk, malou tasticku a vyrazil.
Nutno podotknout, ze bydlime na malem meste, podle mne spis na vesnici - same r odine domky. Auta kolem nas sice jezdi, ale posledni dobou dost malo, ulice nad nami se opravuje. A obchod mame pres ulici cca 50m, prodavacka nas zna - takze nebyl problem.
Co se tyce chozeni ven, tak nase deti (st + mladsi 1,5roku) NESMI opustit zahradu. A myslim, ze s tim jeste par let vydrzime.
Jina situace je, kdyz jde starsi na kolo - jezdi dost rychle, ale vi, ze ma jet v pravo - tak smi jet dalejko daleko pred nami - ale vzdy urcim misto, kde bude cekat anebo kde se otoci a pojede zpet - vetsinou volim nefrekventovane silnice - treba slepe ulice anebo asfaltku ke koupalisti, ke hristi apod.
Myslim, ze sami ven pujdu se zahajenim skolni dochazky - i kdyz ted si to myslet muzu :-))
25.5.2006 10:40:59
tak já mám dva kluky 3 a skoro 7 let staré , jsme původem z města , ale odstěhovali jsme se do malé vesnice z důvodu klidu a pohody , která tu opravdu je . Staršího jsem začala pouštět ven teprve ted , co začal chodit do školy a nepříjde mi střeštěnej ( zas tolik ) , ale mladší je s náma venku a pod dohledem , protože je to montér v malém provedení a dokáže vymyslet neuvěřitelné věci , asi se taky řadím do okruhu matek hlídaček , ale mám klid a ono to příjde , kdy budu vědět , že můžu pustit malého samého , že je zodpovědný , ale to si chudák ještě chvilenku počká . Obdivuji maminku , co pustí samotné tříleté dítě ven za branku , když mám toho svého tříletého před očima , asi bych ho nepustila ... Tak maminy,pevné nervy s tím osamostatnováním našich dětí :o))))))))))))))))
Bajka, 2 dcery 8 a 3,5 roku
  • 
25.5.2006 10:19:30
Starsi by chtela na kolo - ale kam ji pustit v \praze samotnou? Vloni jsem ji oustila v 15,00 ve vsedni den do parku, na krk jsem ji dala mobil a jela - nakonec mi moje mama strasne vynadala, co jsem to udelala - mobil ji ukjradnou, kolo taky a jeste ji zbijou :-). Je pravdou, ze tyden pote v parku prepadli 16-ti leteho kluka sousedu a mobil a penize mu sebrali cigosi. Takze tudy cesta nevede. Kdyz jedu s ni, mame s sebou mladsi - coz neni zabava pro tu starsi, ktera by uz chtela jezdit rychleji a ne porad cekat na trikolku :-). Navic ja si kolo nevezmu, nebot neustale hrozi situace, ze mladsi z kola sleze a zacne rvat, ze dal nejede.....
Takze vrchol moji odvahy je, ze poustim starsi na nakup do vecerky vedle v ulici - celou dobu visim na okne a pozoruji roh nasi ulice, kdy se objevi. Ve finale mam vztek, nebot dlouho nejde a ja jsem mrva hruzou, kde se co stalo. Ta mensi celou dobu rve, ze chtela jit taky a ze bude hodna a bude vetsi davat ruku. Nema sanci - prechazi se ulice a ja vim, ze pokud u toho nejsem, odmita komukoliv ruku dat. Casto diskutuje i se mnou.
Takze ac bych moc rada dala detem volnost a duveru, zatim se toho v centru Prahy neodvazuju.
Navic je to 3 tydny, co se v parku odhaloval pan s kalhotami u kotniku. Prede mnou sly dve anglicanky a narazily na policistu. Rukama nohama se mu snazily vysvetlit svuj zazitek, tak jsem mu ho sdelila ja a nevypadal, ze by ho to zajimalo. Ani na oo misto nesel, aby pana odradil od vystavovani se. Tudiz mam jasno. Moje deti budou do svatby chodit s maminkou za rucicku a po svtbe se minimalne trikrat denne telefonicky hlasit. :-)
Jitule+2
  • 
25.5.2006 10:15:40
Ahoj,mám dcery 13 a 4 roky.Starší dceru sem ven samotnou nepouštěla cca do šesti a půl,no než šla do školy a i pak jsem pořád hlídkovala u okna kde je, když šla ven.S tou mladší je to jiné.Ne že bych se nebála,to já trnu vždy když holky nejsou doma. Momentálně jsme se přestěhovali,do klidnější části města a mladší si hned našla stejně staré kámošky,tak jsem jí začala pouštět ven,ale pořád koukám u okna kde je,sice manža trochu protestoval,že jí pouštím samotnou,ale už je to ok.A když jezdíme na chalupu,na klidnou vesničku,tak jí stejně jako zakladatelka,ráno vypustim a celý den o ní nevim,teda skoro.
asmara
  • 
25.5.2006 10:08:04
Zřejmě máte štěstí a máte vyjímečně klidné a disciplinované dítě.mě se nemohlo ani zdát o tom,že bych svého dvouletého vypustila někam,třeba jen na zahradu bez dozoru.
Vždy jsem si myslela,že je to bezpečný a uzavřený prostor,ale dítko mě vyvedlo z omylu.
chodila jsem za ním jako bodyguard a zjišťovala,že lze spadnout do bazénu,odkrýt žumpu,otevřít sud s deš´tovou vodou,vylézt na desetimetrový smrk s větvemi až k zemi atd....Přes všechna bezpečnostní opatření jsme ten rok byli třikrát v nemocnici na rentgenu hlavy a jednou s vykloubenou rukou.vždycky,když se zranil jsem stála metr od něj...teprve před rokem,v šesti letech,začal na kole opouštět zahradu,chodí se pravidelně hlásit,ale počet úrazů se moc nezměnil.Takže fakt závidím a máte kliku.
Marie, dcery 4 a 6 let
  • 
25.5.2006 9:41:02
Mám 2 dcery ve věku 4 a 6 let. Samotné je zatím ven nepouštím, i když bydlíme na vesnici. Kousek od našeho domku je totiž hlavní silnice, kde je velký provoz. Bojím se o ně, tak je raději nechávám hrát na našem velkém dvorku s pískovištěm, houpačkou a skluzavkou, kde se mohou dostatečně vyřádit. Starší už bych možná pustila, ale mladší by chtěla taky a tu se obzvlášť bojím pustit samotnou, je to velice živé dítě (dokáže zakoupnout i na rovině, pořád je samá boule a modřina, měla už i otřes mozku). A když se chtějí holky projet na kole, tak jedu s nimi. Nejspíš ještě nějaký čas počkám, než je pustím samotné.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5156 z 56 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.