11.7.2006 21:11:16
jo,to nám taky dělal,máme redukci na wc a chodil na záchod,z toho nesleze sám a pak už to šlo i na nočník.
ale teď mi pro změnu utíká,když má kakat.. na záchod už čůrá vestoje. |
Nadine |
• |
11.7.2006 20:29:26
Naprosto souhlasím s názorem, že se děti nemají na nočník nutit. A podle mého by se s nočníkem mělo začínat až tak okolo druhého roku dítěte / pokud k tomu samo dospěje, tak klidně i dříve/ ale myslím si, že naše společnost ještě není na toto připravená. Mám dvouletého chlapečka, který ze zdravotních důvodů musí pleny nosit a asi ještě dlouho bude muset. A ty pohoršené pohledy lidí a některých maminek, které o nás nic neví.Řeči typu " takový velký kluák a má plínu, to náš malý už chodil v roce na nočník.
|
• |
11.7.2006 20:29:17
Dobrý den ,nedalo mi to a chtěla bych odpovědět na tento článek.Rozhodně mám jiný názor na učení človíčka na nočník,ale to neznamená že jiné postoje a názory zavrhuji. Moje dcera, myslím že vcelku průměrné neprůměrně aktivní, chodila na noční od 9 měsíce. Pravdou je určitá "domluva" byla použita,ale nemyslím že se jednalo o malé domácí násilí. Pravdou je ,že asi od 16 měsíců je 100% bez plenek a to i v noci a i v době nemoci.Mě osobně se moc "americké" vychovávání nelíbí a to naše se mi osvětčilo. Důležité je udělat nějaký ten vlastní kompromis s ohledem na schopnost dítěte. Možná jsem jen měla štěstí a Eliška byla v tomto směru šikovná,ale jsem ráda že moje přeaktivní dítko netrávilo další léto v plenách ,což se samozřejmě odrazilo i na penězích-nemá cenu si nalhávat že tato položka je zanedbatelná. A závěrem. Myslím že nemá žádné trauma,klidně spí a nekoktá a přibližně od 2,5 si chodí i noci sama na záchod aniž by ktomu potřebovala mou asistenci. Takže milé maminky přeji nám Všem ať vždy najdeme tu správnou zlatou cestu pro naše poklady.Monika
|
• |
11.7.2006 18:24:56
Naše babička zase říká rezignovaně: dnes se dělá všechno jinak. Občas je překvapená, občas přímo zaskočená.. Druhá babička taková není. Mít dvě přesvědčené jen o své pravdě, to by nebylo spravedlivé:-).
Eva |
šárka (14 let + bříško) |
• |
11.7.2006 16:14:36
Denní pleny jsme odložili v 18 měsících - celkem bez problému (občasné nehody trvaly ještě dlouuuuho - zabrán do hry, nestíhal) S nočníma plínama jsem si nevěděla rady - až jednou - nutno dodat, že ještě nefungovaly supermarkety a flašky byly ze skla (takovej pravěk to byl :o)) V pátek večer upadla poslední flaška na zem a synátor se nemohl dostatečně nalejt. navíc byl státní svátek a zavřeno do úterý. A od tý doby nebyly plíny potřeba. Byly nám 2a1/4. Cesty k cíli jsou různé.
|
• |
11.7.2006 15:43:39
Kámošce dcera nelezla ani v roce. Už se obávali postižení.
Pak za ní holčička jednou přišla do kuchyně:-) Eva |
• |
11.7.2006 15:41:51
Rozhodně nečekám, že Lucinka bude svoje vyměšování ovládat dříve než v roce a půl!:-)) A taky se obávám tlaku okolí, jak tu píše většina. Už jsem si to užila s kojením a s dudlíkem. Kojím totiž klidně i po hodině a dudel nechce (proč když má mě..).
Manžel si tento moc pěkný článek taky přečetl, takže budeme tchýni čelit společně. Ale určitě ví, že se něco děje:-) Eva |
11.7.2006 15:39:26
Název je přesný, autorka se jmenuje Judit Newmanová. Já jsem ji měla půjčenou normálně z knihovny v Ostravě, ale myslím, že jde koupit i na netu, stačí třeba zadat na vyhledávači na seznamu. Doporučuji, moc jsem se u ní nasmála.
|
• |
11.7.2006 15:36:53
Myslím, že do školky dítě s plenama nevezmou. Eva
|
11.7.2006 14:20:58
Žinčo,
díky za názor, jsem ráda, že nejsem sama co si tohle myslí. Velmi by mě zajímala ta knížka. Je možné zjistit přesněji název a autorku? Třeba na netu? Díky. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.