| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočníkování - osobní zkušenost :o)

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 177 [Dalších 157 >>]
Martina , Martínek 22 měsíců
  • 
18.3.2007 23:29:23
Opravdu moc děkuji za tento článek. Mě ani tak nevadí blbě se tvářící matky na plynku našeho Marťasa jako to že ta "blbá" tchyně pořád provokuje . Prý mu dávám špatné navyky do budoucna.Vážně by mě zajímalo v čem mu tak bude vadit, že ještě nechodí na nočník. Asi bude mít v budoucnu menší plat kvůli tomu nebo nevím. Co já už si vyslechla!!!! A to je tu každičkej výkend. Bože prosím ochraňuj nás od tchyní a blbě se tvářících matek......
Beruška9
31.7.2006 12:56:30
Lí má skvělý spisovatelský a také na prvním místě mateřský talent, taky ještě jednou díky za článek. Jsem ta citovaná kamarádka :-)! Můj syn se právě ve 26,5 měsících sám během 2 dnů rozhodl chodit na nočník. Myslím, že jsme ušetřili spoustu času bez drilování o nočníku a v tomto čase jsme se věnovali jiným a hezčím objevitelským aktivitám. Maminky nočníkům zdar a myslete na to, jak je svět krásný a co všechno jiného můžeme dětem nabídnout!
Beruška9
31.7.2006 12:56:15
Lí má skvělý spisovatelský a také na prvním místě mateřský talent, taky ještě jednou díky za článek. Jsem ta citovaná kamarádka :-)! Můj syn se právě ve 26,5 měsících sám během 2 dnů rozhodl chodit na nočník. Myslím, že jsme ušetřili spoustu času bez drilování o nočníku a v tomto čase jsme se věnovali jiným a hezčím objevitelským aktivitám. Maminky nočníkům zdar a myslete na to, jak je svět krásný a co všechno jiného můžeme dětem nabídnout!
margot 2 děti
  • 
26.7.2006 13:47:54
Ahoj.
Můj syn chodil hodně často na záchod i přes den a tak jsme navštívili doktora. Měřili jsme mu jeden den příjem tekutin, výdej tekutin. Pan doktor se na tabulku podíval a prohlásil, že má malou kapacitu močového měchýře. Od svých 4 let bere 1/2 ditropanu na noc. Musím říct, že teď pokud večer hodně nepije vydrží už celou noc. Jinak to, že se v noci neprobudí a spí v počuraném bylo u nás normální do 6 let.
ivaru
  • 
25.7.2006 10:52:43
...jsem moc ráda, že jsi tento článek zveřejnila a velice moc s tebou souhlasím a budu se toho držet až ...mám 3měsíčního dominička!
krásný den,
iva
25.7.2006 7:24:39
S tím vyšetřením bych počkala ještě nejmíň rok. Nejde o nic příjemného. Můj ml. syn se počurával v noci (každou noc)do 5,5 let. Pak nám pomohly návštěvy psycholožky, zavedení enuret. kalendáře, malé odměny za každou suchou noc. Těch bylo víc a víc a a nyní (7,5let)už se vlastně několik měsíců nepočůral, ale někdy chodíme večer budit(když před spaním moc pije).
Držím pěsti, ať je to opravdu jen pozdějším vyzráváním, a ne nějakou fyz. příčinou i u Vás!!! :-)
  • 
24.7.2006 21:15:47
Ahojky, jsem moc vděčná, že si můžu přečíst něco ohledně nočního počůrávání. Naší šmudle budou pomalu 4,5roku a v noci bojujeme stále s plenkou.Už jsem omezila pití po 17 hod., ale v tomhle vedru je to hrůza. Přes den kočka moc pít nechce a nejvíc napilno má k večeru a to už se s ní o pití přetahuju.Před spaním vyčůrat, okolo 10 večer zas a ráno mokro. Je pravda, že co se omezilo pití po 17hod. tak má tak 1x načůráno,ale má.Prostě se nevzbudí, spí jak mezek.Snažila jsem si natahovat budíka ještě třeba na třetí ráno, ale malá o tom vůbec nevěděla, nedala se vzbudit.A já ráno byla k nepoužití.Čas jsem zkoušela bez plenky, ale neustále jsem převlékala a prala( ani se nevzbudila, že leží v mokru ji nevadilo ), tak ji má zpátky.Doktorka nás chce poslav v září na vyšetření, tak uvidíme.Prosím napiště nějakou radu, zkušenost - budu moc vděčná.Člověku se tak nějaK uleví, když vidím, že nejsme sami. Dík Radka
24.7.2006 8:37:47
Ahoj všem maminám,
jen chci říci, že s tímto příspěvkem plně souhlasím!!!! Mám dvojčátka a na nočník jsme začali chodit nedávno tj. tak ve 2 a čtvrt toce. A musím říct že je to lepší, děti to chápou a sami pěkně příjdou a vyčůrají se - prostě pohoda a hlavně v kludu. Zkoušeli jsme to i v roce ale viděla jsem,že je to nemožné - holky si s tím jen hrály a braly to jako novou hračku, tak jsem je schovala a vytáhla až teď.
Ale tyky jsem si vyslechla tchýni,že už v roce by měly chodit na nočník atd.....tak jsme ho pořídily ale jak tu psala jedna mamina-jen aby nebyly kecy.
  • 
24.7.2006 0:29:40
Výborné a úžasné!Naprosto s vámi souhlasím.
Mám syna 17 let a druhého ve věku 2 a půl roku. To, co jsem zažívala se starším, se absolutně liší od toho druhého. První syn se naučil chodit na nočník velmi brzy, ale do tří let "breptal". Můj druhý syn od jednoho roku mluví naprosto srozumitelně, ale prostě nechodí na nočník a to, protože nechce. Důrazně mi vysvětlí, že chce chodit kakat do plínek a jen tak někdy mi oznámí, že chce čůrat. Samozřejmě to vítám a okamžitě letím pro nočník nebo pro stoličku k WC. Povede se - pochválím. Mám naprosto stejný názor. Každé dítě prostě investuje energii do něčeho jiného. Některé brzo mluví, některé chodí na nočník. Podle mého názoru nemá cenu děti do něčeho nutit (samozřejmě ani já se tomu nevyhnu, protože občas mám pocit, že mě prostě musí poslechnout a tak potom "nutím"), ale některé věci prostě přijdou později a je úplně jedno, že nějaká maminka v sousedství hlídá vývoj našeho drobečka. Vzhledem k věkovému rozdílu svých dětí jsem nad tohle celkem povznesena, pokud je dítě zdravé, tak nehledám problém v tom, že nechodí na nočník. Pokud se směje, umí si hrát (i když jeho hry mi občas berou nervy, protože z hraček uznává pouze kladivo, hřebíky, malování po zdi a podobné šílenosti), tak je určitě spokojené.
Daniela
23.7.2006 22:09:39
Ježišmarjá, co je to zas za náboženství? Filozofie o podělaných plenách coby základu šťastného a harmonického vývoje dětí? Před dvaceti a patnácti lety jsem bez násilí odchytávala cca od devíti měsíců, protože bylo evidentní, že přímý styk s močí na bavlněné pleně děcku nesvědčí, nehledě k tomu, že promočené dítě v zimě značně změnšovalo akční rádius matky, dalo se dojít maximálně do samoobskluhy, aby dítě nenastydlo.
Teď mám batole a samozřejmě, že nevysazuji, protože není nutno, vzhledem k jednorázovkám, co jsou stále suché.(i když někdy jsou trochu těžší:)))
Já chci pouze podotknout, že i tehdy byly matky normální, pouze zohledňovaly všechny aspekty situace, kdy se dítě počůrá a matky nenormální, co to přeháněly. Je to stejné celé věky a nejde jenom o plíny. Včera jsem potkala maminu, co venčila kojence a měla na tmavém kočáře nánožník i se zdviženým krytem, jelikož se domnívala, že tím vyrobí miminu stín..Před dvaceti lety extrémky soutěžily, která bude mít nejčernější(nejzdravější) dítě, pak přišla osvěta a tahle kočka si halt někde přečetla o zhoubném vlivu slunečních paprsků(možná tady:)) No snad to dítě neuvařila.:)

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 177 [Dalších 157 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.