| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočníkování - osobní zkušenost :o)

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 177 [Dalších 127 >>]
15.7.2006 19:29:32
Katerino, taky si to říkám :-(
Katerina
  • 
15.7.2006 16:56:11
reknete mi ktere miminko v Cechch necvici Vojtovku.
Luciasek
  • 
15.7.2006 9:30:22
Ahoj,Jani.Naše dcera také chodila už v 15 měsících na nočník a přes den neměla pleny.Ve 20 měsících je neměla ani na noc.Ale když se nám narodila Adelka.Začala se znova počurávat.Tak jsme se vrátily zase k plenám.Někdy se nepočurala týden a pak třeba 2 krát za sebou.Ted je Adelce 8 měsícu a Nikolka se už přestala počuravát(počurávala se hlavně v noci,přes den ne).Tkže se zbytečně nestresuj myslim si že to odezní samo.
14.7.2006 17:24:04
Milado,
musím s tebou souhlasit. Moje děti měly plíny přes den do 2 a 1/2 let, přestože jsem se zpočátku snažila jednat tak, jak mi babičky doporučovaly. Pak jsem ale pochopila marnost svého počínání a nechala to na dětech. Můj mladší syn má 7,5 let a trpí enurézou (nočním pomočováním) doteď. Je to už spíše ojediněle, ale ještě před 2 lety se počurával každou noc. Nepovažuji to za své selhání nebo lenost, ikdyž se mi zpočátku leckdo snažil vnutit. Jsou věci, které prostě nezměníme, nebo ne zcela.
Ml. syna sice do školky vzali, ale o počurávání jsem jim nic neřekla a syna mi vyzvedávala po obědě babička (díky za to, jinak bych nemohla nastoupit do práce). Syn stejně od 2 let po obědě nespal.
V MŠ se ale občas připočural i přes den a jednou si toho učitelka všimla. Naštěstí to byla "ta hodnější" a nedělala z toho aféru. Když jsem šla kolem této školky o pár let později, slyšela jsem totiž jak na šk. zahradě huláká jedna učitelka: "Adélo, ty ses zase pochcala!". To mě dost šokovalo a uvědomila jsem si, jak moc záleží na učitelce!
Milada.
14.7.2006 17:06:22
Rebeko,

mam deti temer stare jako Ty, tj. temer 11 a skoro 6. Presto byl muj syn ve dne v plinach do 2,5 roku a v noci do 3 a 3/4 roku. Nejel pres to vlak a lina fakticky nejsem. Jo, do skolky syna ve 3 letech tehdy nevzali, nebot i na odpoledni spani plinu mel. Dokonce ve 3 a 1/4 roku jsem sla do prace, cely den ho hlidala hlidaci slecna (a opet, lina nebyla ani trochu) a pliny pri spani (po obede) se ji u syna stejne odbourat nepodarilo.
Petra, Dominik 3/04
  • 
14.7.2006 13:49:36
Já taky všude vozim nočník :)
Máš dobrý že ti děti na nočníku sedí. Já to zkoušela občas od synových 1. narozenin, ale měla jsem tu "smůlu" že on nočník i záchod naprosto odmítal a pro něj to opravdu stres byl - měl hysterický záchvaty. Tak jsem to nechala být, jen to občas zkoušela. A párkrát jsem ho nechala běhat jen v tričku a nočník byl připravenej až si jednou malej sedl a vyčůral se. Druhý den už byl přes den bez plen. Takže jak už tu někdo psal, naučil se to sám až když k tomu dozrál ze dne na den
Je to měsíc a nebyla ani žádná nehoda. Chodí si pro plínu když chce kakat (jak jsem psala níž, má s tím problémy a jinak než vkleče muto nejde) a dávám mu jí na spaní protože hodně pije
14.7.2006 13:47:29
Ja jsem zacala ucit svoji dcerku na nocnik, kdyz ji bylo 19mesicu. Hlavne proto, ze mi kazdy rikal, nauc ji to, nez se narodi druhe (byla jsem tehotna a tesne pred porodem.) Pry to trva tyden a je to. Tak jsem se odhodlala. Jedno rano jsme sundali pleny a cely den jsem stravila odchytavanim, posazovanim na nocnik, a oslavovanim kazde kapicky co se odchytila. Vecer si k memu prekvapeni sama sedla a vycurala se. Tim to ale padlo, nebot tu noc se nam narodil Fanousek.
A tak jsem toho nechala, svou trimesicni materskou jsem jela stravit k rodicum a po dvouch mesicich jsme to zkusili znovu, a Tobinka to zvladla suprove behem nekolika dni. Jako by si to pamatovala. Takze jsme se domu vraceli bez plen.
S Frantiskem jsem to nechala az dele, rika se, ze chlapcum to dele trva, tak jsem to nechtela zbytecne tlacit. Kolem dvou let jsme to zacali natukavat, ze uz je velky kluk a at to zkusi do nocnika a ukazovali Tobku jako priklad. Ale moc se nechytal a bez plen jsme byli az kolem 3 let. A slo to tak nejak postupne.

A ted zpetne myslim, ze kazde dite, tam jednou dospeje. V Anglii, kde bydlime, se s timto nikdo nerozciluje, a trilety deti v plenach jsou tu celkem normalni jev.
Clovek tu zahledne i 4lety deti s dudlikem!!! Ale to uz si myslim je celkem ostuda ;)
14.7.2006 11:21:38
Já pořád čtu, jak dětem vadí morkré hadrové pleny - fakt takové děti jsou? U mojí prostřední jsem musela jednou v noci dát hadrové pleny (došly mi papírovky a byla jsem doma sama s infekčně nemocnými dětmi - v té době už byla přes den bez plen a já předem netušila, že veškeré noční papírovky zlikvidujeme během dne průjmem) a vůůůůůbec jí nevadilo, že v noci spí celá zráchaná - plena mokrá, pyžamo pokré, postel mokrá (logicky - neměla jsem vhodné nepropustné kalhotky) a v tom si dítě spokojeně chrupkalo.

A nejmladší (11 m) sice mokré látkové pleny nenávidí, ale stejně tak nenávidí suché látkové pleny, papírové pleny, nočník... oproti tomu nevadí mu počůrané oblečení... ;o)

Ad učení na nočník - holky si nočník objevili v roce a třičvrtě a naučily se na něj během týdne. Na to, abych za nimi osm-deset měsíců běhala s nočníčkem v naději, že "něco" zachytím, na to jsem fakt líná a hlavně nevidím v tom efekt Ostatně - moji rodiče to dělali mojí nejstarší. Jakmile u nich byla sama beze mne (v té době asi třikrát možná čtyřikrát), tak ji "nenásilně" vysazovali na nočník (protože já to nedělám, i když bych už dávno měla a chudák dítě). Výsledkem bylo, že ta mrška malá si to pamatovala a v době, kdy už normálně chodila na nočník, na záchod, na travičku, se mnou, s tátou, s tchyní, s cizím člověk... tak U NAŠICH se zásadně počůrávala a odmítala na nočník nebo na záchod sednout :o/ Nevím, co se v době "učení" u našich dělo, ale vím, že moje máma není žádný Herodes, takže jí věřím, že holce nijak neubližovali. U mladší holky i u kluka už je nápady vysazovat na nočníkem nějak přešly a radši si počkali, než dozrají (teda holka, kluk ještě na nočník nechodí)

S.+++

Rebeka
  • 
14.7.2006 9:43:13
....děkuji,děkuji,děkuji :-)
Rebeka
  • 
14.7.2006 9:41:09
...nedělala bych z toho drama Lízo,jestli vypadám v tvých očích netolerantní mrzí mne to -hezký den Rebeka.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 177 [Dalších 127 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.