| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočníkování - osobní zkušenost :o)

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 177 [Dalších 117 >>]
Agnes (2 děti)
  • 
14.7.2006 9:22:38
Tak už ji prosím vás nechte žít. Napsala jen svůj názor. Mimochodem mám totožný. Také jsem dcerku začala vysazovat kolem 10. měsíce a v 18. měsících byla bez plen v noci i přes den. Na doma jsme měli látkové (z finančních důvodů a také aby jí to vadilo). Posazovala jsem ji po probuzení a pak tak různě, jak jsem to odhadla. Žádné tlaky - když nechtěla, tak nechtěla. Stalo se to přirozenou součástí jejího života (jako je ostatně vykonávání potřeby na určené místo součástí života nás všech) a nebyl problém. Nebrala jsem to jako stres a myslím, že Anetka taky ne. S Vítkem postupuju stejně. Teď v těch vedrech mi po bytě leze nahý. Když si všimnu, že začíná tlačit, je to jasné. Když se probudí, jednoduše ho posadím a mám zaručený 100% úspěch. Pak už se třeba zase netrefím, taky ho neposazuju každou hodinu nebo nedejbože častěji. Prostě jen, když vím, že se to povede. Jinak je to do plín (látkových) nebo prostě utřu loužičku. Když jdeme do města nebo cestujeme, tak to neřeším vůbec. Anetce jsem v pozdějším věku pak vozila s sebou nočníček (do travičky nechtěla čůrat ;-)) a náhradní oblečení pro případ nehody.
&
14.7.2006 8:46:46
Rebeko,


Ty jsi psala, co te napada, kdyz potkas 3 lete dite s plinou, to ze je syn nemocny, na nem neni videt, a take to nehodlam kazdymu kdo se ne nej blbe podiva, ze nosi pliny, vypravet. Ikdyz me takove pohledy samozrejme mrzi. Na druhou stranu synova procurana plina mi udela radost, jako malo co:o}}}
&
14.7.2006 8:36:38
Aido,

No stavet kvuli tomu zachod nahore, kdyz to vetsinou asi ani nejde :o{{{{
Líza
14.7.2006 8:20:04
Rebeko, já tedy rozdíl nevidím. On je rozdíl mít pocit, že někdo je... a dívat se na někoho jako na... ? To je na mě asi příliš sofistikované. Spíš se mi zdá, že kličkuješ, protože nechceš vypadat netolerantní, ale už se stalo.
Rebeka
  • 
14.7.2006 7:16:01
.hmm..nenapsala jsem,že se na matky dětí s plínama dívám jako na nevzdělané a líné..ale..když vidím 2-3 leté děti s plínkou mám spíše pocit že jsou líné než vzdělané-slyšíš ten rozdíl?
Jinak to vážně neřeším..je to můj pocit a na ten mám myslím si právo jako mají právo jiné maminky mít pocit že je pro jejich děti dobré se pomočovat.
A teď prosím úúúúúúplný závěr. Mám děti,které plenkám odrostly už před nějakou dobou /11 a 5 let/...a zkrátka zastávám řekněme tradiční stanovisko obvyklé v našich zeměpisných šířkách. Mám známé v zahraničí- vím,že tam to ve školkách neřeší,vemou i děti s plínkama..u nás ale ne /možná někde ve městech je to jiné/.Moje děti žádný problém s chozením na nočníček neměly a rozhodně si nemyslím že jsou nějaké výjimečné.Troufám si říci že nejsem ani hloupá ani nevzdělaná. Z rad odborníků co se výchovy dětí týká beru si to co považuji za dobré a pro mé děti prospěšné. Přeji všem maminkám,ať jejich děti prospívají,ať jsou zdravé a veselé s plínkama nebo bez :-).
14.7.2006 6:38:50
Taky nas nechavaly klidnymi poznamky rodiny "ty v jejim veku..." a dceru jsme nevysadili na nocnik az do zhruba roka a pul, kdy podle nazoru odborniku dozrava nervovy system a uz se to muze podarit. Nejsem absolutne zastancem behanim za ditetem a neustaleho ptani "nechce se ti curat?", ani vysazovani na nocnik kazdeho pul hodiny. Proste jsme loni v lete dceri sebrali plinku a zkusili to. chvili to trvalo, ale pak uz si sama zacala rikat. Na podzim vsak z nejakeho duvodu zacala stavkovat, pocuravat se a pri pohledu na zachod/nocnik dostavala pomalu hystericke zachvaty. Do niceho jsem ji nenutila a nasadila jsem zpatky pleny s tim, ze se nic nedeje a zkusime to znovu zase az dalsi leto. A tak to taky bylo - v kvetnu si nahle sama od sebe i s plinkou zacala rikat, ze chce na zachod a po par dnech suchych plen sly tyto pryc a uz se nevratily. Ani na cestovani v aute;-), jen na noc. Takze jsme ted, temer ve trech letech, pres den bez plinek;-) Podotykam, ze dcera je naprosto normalni, chytre a vnimave dite;-)
14.7.2006 1:20:59
Hanko, tos měla docela štěstí. Řadě dětí je to i v látkových plenách úplně jedno, že jsou mokré. Jako můj nejstarší syn - ten se na nočník naučil ve dvou a čtvrt, dřív nechápal, co se po něm chce, ale pak to šlo rychle.
13.7.2006 22:44:16
Díky moc za rady a názory.Asi to bude opravdu tak,že na celonoční spaní bez čůraní ještě není zralá.Nebýt té ošklivé vyrážky tak by mě ani nenapadlo ji tu noční plenku vzít.Po zahojení jsem ji dokonce zkusila plenku vrátit jednak proto,že jsme zrovna pobývali v cizím prostředí a taky proto,že jak psala Rebeka bojím se návyku na noční čůrání.Jenže ona tu plenku už za žádnou cenu nechce.Takže se budu co nejvíc snažit upravit to pití a prodlužovat intervaly kdy ji dám po usnutí vyčůrat.Teď ji dávám tak po čtyřech hodinách a pak do rána bez problémů vydrží.Nehodu jsme měli jen dvakrát nad ránem a to hned ze začátku.Snad tak vytrénujeme močák a konečně se Sára vyspí celou noc bez rušení.Ještě jednou díky a nočníkům zdar:o))
stajda syn 14měs
  • 
13.7.2006 22:43:11
Jsem ráda, že jsem četla Tvůj článek. Tomáškovi se na nočník taky vůbec nechce. Někdy má období, že tam chvíli vydrží, ale vyčůrá se do něj jen vyjímečně. Uklízím pak celý byt a na něj zbytečně zvyšuju hlas. Kamarádka se chlubí jak jí malej pěkně čůrá do nočníčku - taky 14 měsíců...Nočník schovám do skříně aspoň na pár měsíců a pak se uvidí
Hanka
  • 
13.7.2006 20:14:27
Mám již dospělého syna a v jeho mládí ještě nebyli moc k dostání jednorázové pleny. Byl od mala zvyklý být ihned přebalen a v 7 měsícich mu to samotnému vadilo, že má něco jako látkovou plenu mezi nohama a při chůzi mu to překáželo, tak jsme ho pár krát zkusili na nočník a pak hodně chválili a v létě běhával nahatý a najednou jsme zjistili, že tu plenu již nepotřebujeme na bobečky a asi za 3 měsíce již ani na čůrání. Nočník měl v dosahu a vždy si ho přinesl když potřeboval. Je fakt ,že někdy jsme to již nestihli, ale ve 14 měsících jsme již nevědeli co je to prát pleny. Byl spokojený a nemyslím, že ho to nějak stresovalo. Prostě byl rád v suchu. Dnes je to horší, protože děti v těch jednorázových plenkách si ani neuvědomí, že jsou mokré, tak proč by měli používat nočník. Myslím si, že látkové pleny měli něco dosebe.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 177 [Dalších 117 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.