| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočníkování - osobní zkušenost :o)

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 177 [Dalších 97 >>]
*Aida*
13.7.2006 13:13:24
Rebeko,
pises, ze tve deti se uplne prestaly pocuravat ve 24 mesicich. Svou mladsi dceru jsem zacala "ucit" na nocnik ve 26 mesicich, zrovna bylo leto a zrovna ji to "docvaklo". Zkousela jsem i predtim, vzdy nenasilne, ale proste to nechapala. Mozna mam mene chapave dite :o). Nicmene "trenovani" trvalo cca 4 tydny a od te doby je nejen bez plin, ale i bez nehod. A tech nehod bylo fakt hodne malo. Osobne mi to pripada jako cesta mene stresujici pro dite i matku. Naprosto nechapu, proc bych mela pres rok uklizet ruzne nehody. To mi ty pliny snad vyjdou i levneji :o).
Chtela bych Ti jeste napsat, ze muj starsi syn mel pliny pres den do svych skoro 4 let. A to vypada jako dite minimalne o dva roky starsi. Ma proste problem, ale ten na nem videt neni. Mela by ses mozna priste zamyslet, nez zacnes v duchu radit matky mezi line a nevzdelane, protoze nikdy nevis, co za tim je. Nejen s plinama. Syna mi do skolky vzali a jeho nocnikovani jsme resili spolecnymi silami (nezijeme v CR). Dnes je mu 5 let a 3 mesice a v noci ma plinu porad. Nocni pocuravani se tu u deti bez problemu zacne resit po 5 narozeninach a u deti s problemy po 7 roce. Ja to samozrejme resim, zrovna dneska jsme zkusili bez pliny a zase si vyperu povleceni...
Rebeka
  • 
13.7.2006 12:56:25
.hmm..mám děti dvě...nikoho neposuzuji...neříkám,že všechny maminky jejichž děti ve třech letech čůrají celodenně do plínek jsou jen a jen líné. Vědecké poznatky..hmm..taky čtu..posoudím ..a utvořím si názor svůj dle svých zkušeností.Moje děti nikdy netrávily na nočníku dlouhé minuty..a pokud na něm být nechtěli,tak na něm neseděli.Takže závěr je takový...já děti na nočník dávala a s počůráváním přes den ani přez noc nikdy žádný problém nebyl..děti šli ve třech letech do školky a to zkrátka museli mít tenhle problém vyřešený do té míry,že prostě provedli potřebu na WC.Ano je spousta dětí,které se z různých důvodů počůrávají déle....tak ať se tedy počůrávají..neřeším to,nepočůrávání svých dětí jsem taky neřešila..prostě sem je dávala na nočník..ve dvou letech se zkrátka jaksi přirozeně přestali počůrávat..nikdy jsem tomu nepřikládala žádnou důležitost,nikdo to v naší rodině nikdy neprožíval-jen jsem věděla,že ve třech letech je třeba aby šli děti do školky a tak jsem to tak směřovala k cíli...tečka.
L+2
  • 
13.7.2006 12:38:28
Rebeko,

mam jenom pocit, ze delat unahlene zavery na zaklade zkusenosti s jednim ditetem je minimalne trochu posetile. Navic, divat se na ostatni matky jako na nevzdelane ci line je take prazvlastni. Nektere matky proste maji jine priority, nez vysedavat hodiny s ditetem na nocniku od 10ti mesicu. Treba napriklad nechteji dite stresovat, nebo cas vyuzivaji jinym zpusobem. Nehlede na to, ze nocnik mi nepripada jako nejzdravejsi zidlicka a dovedu si predstavit, ze nekterym detem jiste boli zada.

Mimochodem, tuto otazku resi spousta pediatru a je bezne dostupna v literature - pokud vim, nikde neni potvrzeno, ze dite, kteremu je nabidnut nocnik drive, se take drive prestane pomocovat ve srovnani s tim, kdy je diteti nabidnut nocnik prave vcas. (Samozrejme, vylucuji deti, kterym nocnik neni nabidnut vubec, ci vcas).

¨Rebeka 2 děti
  • 
13.7.2006 12:11:02
..souhlasím...a pokud jde o to vstávání v noci a čůrání...holčička by mněla být kompletně probuzená,aby čůrala vědomně-jinak spíš jde o nácvik čůrání ve spánku což chcete spíše odstranit.Pokud jste měla v dětství stejný problém spíš jde u dcerky zkrádka o dispozici..určitě to brzo zvládnete :-)
Rebeka
  • 
13.7.2006 12:02:40
..já souhlasím..nepíši,že se mé děti nepočůrávali v 10 ti měsících, ale že od 10 ti měsíců jsem je dávala na nočník.Prostě ráno a než šli večer spát tak se vyčůraly na nočník.Počůrávat se přestaly kolem 24 měsíců...chápu,že každé dítě je jiné...že některé děti nočníček odmítají..zdravotní důvod tak to je snad jasné..já přeci nikoho nenapadám..to byla jen má zkušenost..Jen si mylím/a potvrdilo se mi to/-když jsem nabídla nočníček dětem dříve byl pro ně atraktivní--pro 2 leté dítě z pochopitelných důvodů již atraktivní není..a nebo jsem měla jak ty říkáš štěstí..
Rebeko
  • 
13.7.2006 11:54:41
...já s tebou ale souhlasím...nbylo pro mne otázkou prestiže že je mé dítě bez plen-prostě jsem chtěla aby bez plen bylo jak jen to bude možné-halvně z finančního hlediska,také jsem nastupovala ve 3 letech dětí do práce a kdyby se m ve 3 letech běžně počůrávaly,byl by to problém. Kdyby mé děti nebyly zralé na nočník samo sebou bych je nenutila a chápu,že některé děti nočník odmítají..mé děti ne,dokonce na nočník chodily rády...byl to jen můj názor..nic víc
13.7.2006 11:14:40
Díky za rady a podporu.Co se týče pitného režimu,tak jsem ráda,že vůbec něco vypije natož abych si ještě vymýšlela kdy a kolik toho bude pít:o))Včera zrovna přes den pila dost,takže jsem ji hodinu před spaním už nic nedala (jen doušek vody,protože kručela,že má žížu) a přes to mi po třech hodinách spánku načůrala půl nočníku.A to před usnutím čůrala několikrát.A k večeři neměla nic „tekutého“.Tak nevím,asi na to ještě nemá močák.Problém s pitím by mi vyřešili minerálky.Toho by vypila litry.Jenže se jí je ve větším množství bojím dávat.Kupuju na radu doktorky jen ty nejkvalitnější,jemně perlivé,nechám je úplně vyprachat.Dr. mi sice řekla,že v tomto horku jsou minerálky velmi vhodné,ale stejně z toho nemám dobrý pocit.Co pijí vaše děti?Přeju krásný letní den.
Eva, kluci 2 a 5, holčička 27 tt
  • 
13.7.2006 10:30:54
Taky jsem kojila staršího dva a půl roku odstavení úplně v pohodě, mladšího jsem přestala kojit před týdnem ve dvou letech a taky v pohodě. Připadá mi ve všem rychlejší než starší jenom s plenkou to bylo asi o měsíc později. Noční plenku oba odstavili tak, že usnuli večer v autě, doma už se nevzbudili, tak jsem je jenom uložila ke spaní bez plenky a ráno bylo sucho. Jenom nevím, jestli to projde vždy, protože malý je vymyslo a má svůj názor a někdy prostě tvrdí, že chce plenku. Snad to dobře dopadne.
Rebeka
  • 
13.7.2006 10:22:13
...pokud je dítě nemocné..má urologický problém..tak je to samo sebou o něčem jiném...jen jsem napsala svou zkušenost se svými dětmi..a svůj pohled na věc..
Rebeka
  • 
13.7.2006 10:19:52
..samo sebou že začne chodit na záchod jako začlo sedět a chodit...to ani nepopírám..to byla jen má zkušenost s mými dětmi...věřím, že co dítě to originál-jedno je na tohle šikomné,druhé ne..nechci dělat ze plen záležitost..zkrátka, já chtěla aby mé děti byli bez plen co nejdříve a myslím, že se mi to podařilo bez stresů a děsů.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 177 [Dalších 97 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.