| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nočníkování - osobní zkušenost :o)

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 177 [Dalších 87 >>]
13.7.2006 8:09:24
Možná bude nejlepší zkusit holčičce upravit pitný režim tak, aby už před spaním moc nepila - takhle jsem to musela udělat já, protože jsme měli stejný problém s mladším synem - před spaním se "nažbrundal" a pak to až do rána nevydržel....... Nakonec bylo poslední pití při večeři (cca 18.30) a potom už nic. Přes den jsem ho do pití vyloženě nutila, když měl večer "hroznou žízeň" dovolila jsem doušek vody.....
12.7.2006 23:02:47
My jsme také plínky neřešili, ale na vánoce se Kátě (tehdy 25 měsíců) hrozně oprudil zadek. Manžel prohlásil, že ji bude během dne dávat na nočník (já neměla sílu, protože Mates měl cca 30-40 uprďánků za den). Celý týden nedělal nic jiného než převlíkal naši dceru - nebili jsme ji, nenadávali - jenom ji převlíkali a říkali k čemu je nočník. Za týden pochopila - s již téměř uzdravenou opruzeninou - a od té doby se počůrala 2x - byla jsem odběhnutá a ona si nedokázala sama stáhnout kalhoty. S bobkem to bylo horší - viděl ajsem, že se ji chce, ale nechtěla na nočník, tak jsme se dohodli, že si příjde pro plínku. A za 2 měsíce už chodila i s bobkem do nočníku.
Teď přemýšlím, že začnu řešit plínky na noc, protože už je zase opruzená a zapařená - přes den se opruzenina vyléčí a ráno je tam zase a vypadá hůře a hůře. Občas se nocí ozve výkřik "rychle čůrat", tak uvidíme ...
U Matesa 10 měsíců to vůbec neřeším, ale když jsem viděla kamarádku jak dává 9 měsíčního synka po spaní v kočárku vyčůrat na travičku, tak jsem nevěřila svým očím. Samozřejmě tento chlapeček neudělá bobana do plínky už od půl roku ...
12.7.2006 22:53:52
Tahle diskuze se mi zrovna náramně hodí,takže zdravím a prosím o radu.Mám dceru skoro tříletou.Přes den je bez plen od 22 měsíců sama od sebe bez učení,nucení a podobně.Nočník zakoupený hysterickou babičkou stál v koupelně a Sára ho jednoho dne donesla,svlíkla se,vyčůrala,vynesla to do záchoda a oblíkla se.Já s stála s pusou dokořán a od té doby plenka nebyla.Noční plenka byla stále,neboť dcera usínala u kojení a ráno byla plenka vždycky mokrá.Později večerní kojení vystřídala flaška s mlíkem,takže o sundání plenky nemohla být řeč.Jenže před třemi měsíci se jí na zadečku udělala jakási vyrážka a noční plenka to vždy zhoršila.Takže nebylo vyhnutí,plenka musela dolů a s ní i pryč večerní flaška.Bylo to v naprosté pohodě a já si opět s pusou dokořán nadávala,že jsem to nezkusila dřív.Ovšem tady je ten problém.Zatím jsem neměla odvahu nechat dcerku spát celou noc bez čůrání.Ať dělám co dělám,tak největší žízeň má večer a vzhledem k tomu,že celkově málo pije, nechci ji večer pití odpírat.Dávám ji vyčůrat když jdu spát.Ani se u toho nevzbudí,ale přece jen vím,že to není to pravé ořechové.Vzhledem k tomu,že jsme měli několik nehod (většinou k ránu) vím,že ji plný močák nevzbudí.Celou noc v kuse mi spí až někdy od dvou a čtvrt roku a já ji teď chudince ruším spaní otravným čůráním.Máte někdo radu jak na to?Nebo prostě jen zkoušet a povlíkat a prát.Řeším to také proto,že si sama z dětství pamatuju ten nepříjemný pocit když jsem se počůrala a pak jsem se při převlíkání vždycky probrala a už nemohla spát.Toho bych ji chtěla ušetřit.Jinak Sára je zářným příkladem toho,že děti se nic učit nemusí,že ke všemu dozrají sami.A okolí ať si trhne nohou.Mám za sebou označení úchylná matka kvůli kojení dvou a půlletého dítěte(prorokovali mi peklo při odstavování takového klacka,haha odstavili jsme ani nevím jak:o)),nepřející matka kvůli odepření šťáviček ve třech měsících a rohlíků v půl roce…..Však to znáte.Všem "osvíceným" maminkám držím palce a díky za případnou radu.
Lenka Nová, tři dospívající dcery
  • 
12.7.2006 17:10:31
Lí ty si objevila Ameriku! Tak aby na tohle člověk přišel, tak musí mít vejšku. achjo...
L+2
  • 
12.7.2006 17:08:30
Mila Rebeko,

take mam pocit, ze nejakym zpusobem michate - lenost, pohodlnost a vzdelani s vyvojem ditete. Je moc hezke a zasluzne, ze vase ditko chodilo od 10ti mesicu na nocnik. Ale, zase mohu z vlastni zkusenosti rici, ze jste mozna mela stesti, ze bylo suche tak brzy. Ja mam dve, jedno bylo suche od 2 let , v noci a pres den (upozornuji, ze jsem se vubec neobtezovala ji davat na nocnik drive, nez kdyz jsem videla, ze je na to zrala - jelikoz jsem se v odborne literature vzdelala, ze delat to drive je zbytecne). Druhe ditko se pocurava dodnes - teda pres noc. Ma totiz fyziologicke problemy, se kterymi ja proste neudelam nic, i kdyby sedela na nocniku od sveho narozeni. 10-15% detske populace trpi nocnim pomocovanim jeste po 5tem roce zivota. Necetla jsem zadne vedecke pojednani o tom, ze by to bylo zpusobeno nevzelanosti, lenosti ci pohodlnosti rodicu.
12.7.2006 16:28:49
Mila anonymna Rebeko. Preco citim povysenecky styl z tvojich riadkov? Citujem: „To se musí milé maminky vstát a dát dítko na nočník :-). A možná v tom je ten zádrhel..lenost :-). ... Pro mne prostě nepochopitelné a někde se asi stala chyba......A upřímně -vidím li 2-3 leté dítě s plenkou zkrátka první myšlenka je spíše to,že má asi velmi pohodlnou a bohatou než vzdělanou maminku :-).“

Mozno je zadrhel v tebe – neschopnost pochopit, ze ina maminka moze mat ine priority, ako sadat dieta v 10 mesiacoch na nocnik. Mozno je leniva a pohodlna, ale mozno jej dieta nie je na nocnik este zrele a mozno su pre nu prioritnejsie ine otazky ako mat dieta v 2 rokoch bez plienky. Ak mam byt uprimna ja, tak ked pocujem maminku s nazormi ako mas ty, pomyslim si: „Aha, dalsia mama, ktora robi s nocnika prestiz.“
Okrem toho, ze plienky su drahe, nevidim ziadny iny rozumny dovod. A ak som bohata, tak mi to moze byt jedno. Ono je fakt pravda, co pises: „Každé dítko se dříve nebo později počůrávat přestane.“ A je fuk, ci bolo bez plienky v 1,5 roku alebo v 3 rokoch.
&
12.7.2006 16:19:18
"A upřímně -vidím li 2-3 leté dítě s plenkou zkrátka první myšlenka je spíše to,že má asi velmi pohodlnou a bohatou než vzdělanou maminku :-)"

Rebeko, taky dite muze mit urologicke problemy {jako to moje}, ucit na nocnik ho zacnu jaro 2007 tomu bude 2.5, ale jinak jsem samozrejme taky pohodlna a hlavne bohata :o}}}

12.7.2006 13:50:28
Mám dvouletého syna, velmi živého a tvrdohlavého. Na nočník jsme si poprvé sedli v roce a půl, ale bez úspěchu a s řevem. Tak jsem to zkusila za tři měsíce znovu. Výsledek stejný, dnes mu budou dva roky cca 14 dnů zkoušíme nočník. Týden chodil přes den bez problému, ale najednounastal zlom a nočník nechceme, přinese mi plenu a řekne, že chce ee tam jako to dělá miminko, má totiž dva měsíce starou sestřičku, a nočník uklízí na záchod. Jak ho tam posadím vstává a pokud bych ho tam měla udržet, tak pouze násilím. Plně souhlasím s názorem, dítě nenutit a čekat. A finančí situace ....? Záleží na tom čemu člověk dává přednost, já se raději uskromním, než abych syna stresovala. Lenost ....? Nevím, nevím ale v tom to asi také nebude. Takže autorko díky za tvůj názor.... Nevím proč se z plen dělá taková záležitost, jako ostatně ze všeho. Moje dítě chodí, tvoje ještě ne? Myslím, že každé dítě začne vykonávat potřebu tam kam má, jako začalo sedět a chodit.
Rebeka 2 děti 11a5 let
  • 
12.7.2006 11:59:51
..úplně souhlasím-každá maminka si myslím pozná/ta která to poznat chce/co v tomhle směru je a není pro její dítě vhodné.
Já nočníček zakoupila v okamžiku,kdy mé dítko spolehlivě sedělo teda cca V 10ti měsících. Na nočníček chodilo vždy po ráno,než šlo spát a po vyspání..kakat v denní době,kdy to bylo obvyklé..to každá maminka tak nějak vypozoruje.Většinou se zadařilo,někdy ne..významně jsem to neřešila.Pomočování v noci jsem neřešila vůbec - jednoho dne/asi tak kolem 20 měsíce byla zkrátka plínka suchá a tak tomu bylo už vždy/.Fakt je,že předpokladem suché plínky v noci je v noci zkrátka nepít. Samo sebou,že jsem děti netrápila žízní - když se vzbudily kvůli pití - zároveň zazněl dotaz zdali nechtějí čůrat/obvykle nechtěly/-a ráno? To se musí milé maminky vstát a dát dítko na nočník :-). A možná v tom je ten zádrhel..lenost :-). Kamarádce ,které synek před spaním i v pěti letech vypil lahev mléka-jinak prý neusnul se pomočoval v noci do 6 let-měl na noc plínku? Pro mne prostě nepochopitelné a někde se asi stala chyba...Každé dítko se dříve nebo později počůrávat přestane. Spíše je to o těch financích-plenky jsou skutečně dost drahé.A upřímně -vidím li 2-3 leté dítě s plenkou zkrátka první myšlenka je spíše to,že má asi velmi pohodlnou a bohatou než vzdělanou maminku :-).Závěrem - nočníček ano,ale bez stresu a nenásilně a myslím,že do dvou let je většina dětí úplně bez plenek.
heli
  • 
11.7.2006 21:26:27
tři jí bude za sedm týdnů a do školky nepůjde, zůstane ještě rok v jeslích
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 177 [Dalších 87 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.