| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Problémy s výslovností

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 90 [Dalších 20 >>]
21.7.2006 19:12:02
Mému synovi je šest a chodili jsme na logopedii dva roky. Když už uměl "r", tak paní logopedka mu radila - stejně jako "r", ale jazýček dej víc nahoru a pořádně "profouknout" - tj. aby to bylo takové řekněme razantnější, opravdu profouknuté přes zoubky. Těžko takhle vysvětlit, ale držím palce, aby se Vám brzo zadařilo.
21.7.2006 19:07:00
Ijko, u nás to bylo přesně totéž. Šla jsem se synem k logopedce, když mu byly necelé čtyři roky a ta nás hned pochválila jak je fajn, že jsme přišli včas. Jak mi tenkrát říkala - hlásky "t" a "d" jsou pro děti prý jedny z nejsnadnějších (nebo lépe řečeno - měly by být). A taky mi vysvětlila, že když se to doteď nenaučil sám, tak už na to těžko přijde bez pomoci. Chodili jsme k paní logopedce každých čtrnáct dnů a protože byla spousta času (dva roky před školou), tak všechno probíhalo v naprostém klídku a v pohodě. Do nějakých dvou - tří měsíců zvládl "t", krátce na to "d" (prostě už věděl jak na to), pak jsme začali trénovat "l" a jakmile se naučil i to, zbývalo jen "r" a "ř". V září půjde syn do první třídy a už jen pilujeme a zdokonalujeme. Když slyším mnohé jeho vrstevníky, tak se tetelím blahem, jak jsme na tom dobře a jak jsme to hezky zvládli.

Takže moje rada, pokud o ni stojíš - zbytečně bych to neodkládala. Jen se ale připrav na to, že návštěvy logopedie samozřejmě samy o sobě nestačí. Paní logopedka nám krásně vysvětlila, jak na to a co a jak trénovat - a chce to opravdu každodenní poctivý trénink doma. Když potom ale vidíš za čas ty výsledky, tak si řekneš, že to za to určitě stálo.

Přeju hodně štěstí.
Milada.
21.7.2006 16:25:05
Ja jsem nenasla, kolik let je nejmladsimu od Xantipy, ale na zaklade toho, co jsem mela se synem (logopedie temer 6 let) jsem dceru vzala prvne k logopedce jiz ve veku 2,5 roku. Logopedka na ni koukla, rekla, ze je jeste cas. Pak jsem s ni prisla znova tusim za rok - to jsme se pak domluvily, ze zacne chodit na logo normalne od 4 let

ve veku 5 let a 3 mesice jsem u dcery logopedii ukoncila - to uz umela uplne vsechno
siska
  • 
21.7.2006 16:22:03
Xantipo,měli jsme perfektní logopedku a mám i známou ,která to dělá...písmeno t místo k je velmi dlouhodobá záležitost a je to hodně náročné.Doporučuju Ti nic neodkládat a navštívit dle "dobrých referencí"nějakou tu logopedku.Jinak jak to tady čtu,tak někteří logopedi si z toho asi fakt dělají kšeft.Zkus se zeptat v okolí,kdo ke komu chodí a jak je s ním spokojen.
Lída+2
21.7.2006 14:27:12
No jenže, já v tomto věku(2,5let) už měla vyšetřen sluch, protože to je první co požadují. Návštěvu ORL a kontrolu sluchu. KDyž dítě blbě slyší, tak nebude dobře mluvit a neupraví se to.....
21.7.2006 14:14:56
V tomto věku bych ještě o logopedovi neuvažovala, pokud jde jen o zaměňování písmen.
Jinak jsi mi připomněla, že toto dělal můj starší syn, tatínkovi říkal KAKINET (místo TATÍNEK) :o)
A ve stejném věku. Myslím, že toto přejde. Tak jako to přešlo u nás.
21.7.2006 14:14:42
V tomto věku bych ještě o logopedovi neuvažovala, pokud jde jen o zaměňování písmen.
Jinak jsi mi připomněla, že toto dělal můj starší syn, tatínkovi říkal KAKINET (místo TATÍNEK) :o)
A ve stejném věku. Myslím, že toto přejde. Tak jako to přešlo u nás.
Lída+2
21.7.2006 14:14:41
XAntipo. TAk já chodila na logopedii se starším synem 4roky od jeho 2,5let. On měl šílenou patlavost a neřekl dobře ani máma a táta. A nikdo mu bez slovníku nerozuměl.
Být tebou vezmu synka a nakráčím do místní PPP a poprosím o konzultaci s místní logopedkou. TA ti poradí co stím a ukáže v zrcadle.
Jinak nikdy jsme nic na LOgo neplatila.

S mladším jsme byla asi 5x protože se nám záhadně vypařilo písmenko"L". Právě v PPP a byli tam na něj moc milý a řekla, bych, že to maj líp zmáknutý jak v nemosnici a na poliklinice kam jsme chodila stím starším.
Jinak já měla ve školce staršího zařazenýho v logo třídě: kde se jim věnovali úči a mluvili s nima ráno hned jak postupně přicházeli. Před svačinkou. KDyž pršelo znova před obědem. KAždý týden v notýsku napsáno a po mě se chtělo znova vše se synem večer přeříkat. A co 14 dní konzultace 30 minutová s rodiči a dítětem ve školce.
21.7.2006 14:00:46
Můj téměř tříletý syn místo t vyslovuje k (kakínek) a místo d říká g (gomů). také nevysloví hlásku l. Mám podezření, jstli to není způsobeno dlouhodobým používáním dudlíku (byl závislák). Co si o tom myslíte? Je to případ pro logopeda?
Milada.
21.7.2006 13:56:05
Dano,

jen chci upozornit, ze today uz druhy odklad ze skoly nikdo diteti neda. Muze za to madam Buzkova a jeji novy skolsky zakon.

A MMCH 2 roky odkladu kvuli vyslovnosti? Byla to POUZE vyslovnost? Nebylo to jeste neco jineho??

Muj syn OSD mel, na logo jsem s nim chodila od jeho 4 a 1/4 roku do letosniho unora (to mu bylo asi 10 let a mesic). Jeste ted ho obcas musim opravit. Jenze k tomu mel dalsi problemy s motorikou ruky apod. (to jsme chodili na grafomotoricke cviceni), dal ma celkem veaznou poruchu imunity apod., takze tam byl ten rok odkladu potreba. Ale mit DVA odklady pouze kvuli spatne vyslovnosti - tak to bych tedy jako matka rozhodne nedovolila.

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 90 [Dalších 20 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.