| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy jít s kojencem k fyzioterapeutovi

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 163 [Dalších 63 >>]
7.9.2006 22:14:57
My jsme pouzivali s uspechem autosedacku, az si Honzik sam sedl z polohy na ctyrech, zacali jsme ho davat do jidelni sedacky ;o)
Osminka
7.9.2006 21:54:37
Tohle mi Tomík dělal taky, neboj, to se samo spraví. Hlavně ji nepouštěj, když nechce, musí mít důvěru, že ji nepustíš. Sama přijde na to, že to jde i bez tebe.
Bára
  • 
7.9.2006 21:28:38
Omyl, vůbec nejde o "příšernost", protože díky tomu jsem měla šanci cvičit se synem Vojtovu metodu už od jeho 2 měsíců, takže vůbec nebyl postižený nebo zaostalý!! Kdyby žádné srovnávací tabulky nebyly, nikdo by nevěděl, že se můj syn nevyvíjí tak, jak by měl a že něco není v pořádku. Bez toho srovnávání by můj syn měl mnohem pozdější a těžší "nástup" do života než děti, ktgeré žádné problémy nemají!
7.9.2006 20:10:29
Dyslexie je vrozená, Vojtovka na ni nemá vliv.
7.9.2006 20:02:11
Pokud dítě normálním způsobem leze a dokonce chodí za ruku, je jasné, že má potenciál na samostatnou chůzi, takže k ní postupně samo dospěje. Někdo dříve a někomu to trvá delší dobu. Cvičením se proces může urychlit ale není nutné. Já bych tomu nechala volný průběh, hraje roli i povaha dítěte.
  • 
7.9.2006 19:38:23
chodila jsem cvicit s Petruskou, nechtelo se ji lezt, pomohlo to, bylo to s pohode. Ted mam dalsi problem - Anicka uz 2 mesice sama chodi, Peta jen za ruku. Ne ze by neudrzela rovnovahu, ale proste se boji, Jakmile zjisti, ze se nedrzi, jde hned na kolena. Co s tim????
7.9.2006 19:16:24
Myslím, že se to u nás s lékařskou péčí u dětí trošku přehání. Je jasné, že u dětí s jasnou vývojovou poruchou je cvičení na místě, ovšem je fakt, že u lehčí formy se v raném věku hůře rozpoznávají, proto neurolog na cvičení doporučí pro jistotu každého, kdo se mu jen trochu nezdá. Z 1 neurologického vyšetření malého kojence v ambulanci lze jen těžko dělat definitivní závěry, zvláště když dítě zrovna nebylo ve 100% pohodě. U dětí, které mají skutečné předpoklady k nesprávnému vývoji - obvykle jde o děti s nějakými riziky, např. nedonošené, kříšené nebo nějak nemocné - u těch je důležité začít s cvičením co nejdříve, aby si nezafixovaly nesprávné pohybové stereotypy, upravilo se nesprávné svalové napětí - zvýšené nebo snížené, které brání v normálním psychomotorickém vývoji. Dětem, které začaly cvičit "zbytečně", cvičení sice neuškodí, jejich přirozeně pomalejší vývoj se tím může i urychlit, ale je otázka jestli jim a rodičům to za ten stres stojí. V dalším vývoji zdravého dítěte se jeho "normálnost" brzy projeví a je potom na rodičích, cvičitelích a neurologovi, aby toto rozeznali a zvláště pokud to dítě netoleruje, cvičení ukončili. Krom toho existují i jiné metody než Vojta.
7.9.2006 19:02:18
Tak je-li to tento důvod, díky za vysvětlení.
Stejně ale trochu pochybuji.
Olča, dcera 9 měsíců
  • 
7.9.2006 18:56:40
Libiku,
uvedené problémy, kvůli kterých se Vojtovka cvičí, vedou v pozdějším věku např. k dyslexii a dalším a dětmi s těmito problémy se to, myslím, hemží docela dost...
Luckaaa
7.9.2006 18:52:57
já to slyšela od vojtovců,alespíš jako že se to nemá ...proč to mi nikdo neřekl....
a díky za info, já se poptám tady v okolí jestli to tu někdo dělá
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 163 [Dalších 63 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.