Jaga |
• |
28.11.2006 13:27:44
Motorika a psychika se prý vyvíjejí ruku v ruce (věřím), vztah matky a dítěte se při cvičení prohlubuje(nevěřím, a když, tak mi to připomíná tzv. Stockholmský syndrom:-()
Jinak se o metodu nemám zajímat, pokud mám zdravé dítě, a mám si užívat každého dne. Ráda bych, ale poslali mě cvičit kvůli pasení koníků a teď mám doma hejkala - hučí nebo křičí, nadává. |
Lucie, Jakoubek 4měs |
• |
31.10.2006 8:03:00
no stejně by bylo lepší vyjádření někoho nestraného. dovedu si to stručné vyjádření představit po zkušenostech s radami typu pletete si na sebe bič...,ale jsem spíše zaujatá
právě jsem uložila synka do kočáru a za hodinu vyrážíme na kontrolu cvičení. nějak se mi to nezdá a nevím kde dělám chybu. snažím se co můžu a nějak to nejde. kluk je lepší pak zase hodí ypátečku.posledních 14 dnů je vůbec nesnesitelných nebo mně už dochází magi. má být co nejvíc na zemi,tam se ale vzteká když mu to nejde, a dopomoc také vyvolává nevrlost jak u cvičení. stává se ze mne stroj který tohle vše dělat může podle rad odborníků...pak mě za čas přepadne lítost že takhle to už nejde dál. kluk jenom brečí nebo mručí. já jak bych projevila trochu citu tak se hroutím,také není dne abych si nezabrečela.jsem zvědavá jak veselé dítě z něho bude. dřív se mimo cvičení smál, dnes už to tak není. já se už také nesměji. |
Lucie, Jakoubek 4měs |
• |
30.10.2006 11:56:33
a nemůžete to vyjádření hodit sem? díky l
|
• |
29.10.2006 10:28:15
Pokud Vás to ještě zajímá, mám k tomuto stručné vyjádření Z Vojtovy společnosti.
|
Milada. |
23.9.2006 18:31:23
Pelvane,
my jsme byli taky na Jiznim Meste, ale jak pisu, byli jsme tam sami a platili 500 Kc za jednu navstevu. Pisu jen o sve zkusenosti, nerikam, ze ted to nema jinak, ale pro mne to bylo drahe. To je vsechno, co k tomu mohu dodat, uz jsem vypsala vsechno, co mne k tomu napadlo :-) |
PeIvan |
• |
23.9.2006 16:47:44
Ty publikace jsou 3x "Jsem zde", jak je uvedeno v článcích o dr. Kleplové, není na nich uveden rok vydání, ale asi je dr. Kleplová nemá vždy k dispozici (nevím - asi si průběžně pořizuje nějaké dotisky). Nevím, jak se ta "bodová metoda" liší od Bobathovy metody, není to v té první knize co jsem četl specifikováno. Osobně si myslím, že je to velmi podobné a spíše se může s tou bodovkou jednat od Kleplové o určitý obchodní akt, to považuji za její věc. Každý se živíme jak umíme.
Po skončení této řady cvičení se pokusím příští rok zkontaktovat na Albertov s těmi, kdo se hlásí k originálnímu Bobathovi a pak budu možná moudřejší. To cvičení je na Jižním Městě u stanice Chodov jednou týdně a protože je nás víc, dá se cena 1000,- Kč za celou sérii vydýchat. Navíc si myslím, že se ty děti navzájem pozitivně stimulují a může to tak být nejen lacinější ale i přínosnější. Takže, s (nepodstatnými) výhradami jsem rád, že jsme dr. Kleplovou v článku časopisu "Děti a my" objevili. |
Milada. |
23.9.2006 11:01:47
Pelvane,
byli jsem u dr. Kleplove se synem 1x, je to asi pred dvema lety. ZADNE pisemne materialy primo k cviceni jsme nedostali, manzel si musel jeji cviceni kreslit, tak jak nam to ukazovala. Rikala, ze maximalne povoli, aby si rodice prinesli video kameru, aby si ta cviceni primo tam natocili. Jediny material, ktery nam dala, byl takovy obecny a to o ni. Tam psala, ze jeji mateda je originalni a ze to NENI Vojta ani Bobath. Za jednu navstevu chtela 500 Kc, coz nam prislo opravdu moc, kdyz chtela caste kontroly. I za navstevu logopedie jsme vzdycky platili mene a my jsme k ni sli pouze kvuli spatne vyslovnosti nekolika hlasek u naseho syna. Ona nam rekla, ze syn ma problem se zadama. Az se mu "uvolnej" zada, ze pak budeme uvolnovat svaly v obliceji (nebo neco v tom smyslu) a tim syn zacne dobre vyslovovat problemove hlasky. No syn se to vsak naucil i bez jejiho cviceni.. Kdyz si tady zadas hledat podle Kleplova, vyjede Ti to napr toto: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=4571713 nebo tohle: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=3988134 Takze tolik moje zkusenost. |
PeIvan |
• |
23.9.2006 8:16:55
Přehlédl jsem ty Janiny kontakty, díky za upozornění. Až v prosinci skončím s Kleplovou (mám to na 3 měsíce zaplacené), tak se na ten Albertov zkusím zkontaktovat.
Ty píšeš, že Kleplové jde o peníze, to je možné. Ale: Poprvé od začátku naší rehabilitační kalvárie mám až od ní (zase za peníze - čert je vem) po skoro 5 letech cvičení nějaké písemné materiály, ve kterých se píše, co se s dítětem má dělat a proč! Pozdě, ale přece. Navíc to ty děti baví, vidí že cvičí soused, tak cvičí také, závodí, jsou pochválené za drobné úspěchy,...Domácí úkoly jsou uskutečnitelné a stimulující. Navíc Kleplová přinutí i ty rodiče si vlést na všechny čtyři a lézt jako vagónek za dítětem, prostě se snížit na jeho úroveň a tím se mu přiblížit a umožnit mu, aby tomu cvičení uvěřilo, že to má nějakou cenu, když to dělá i máma (táta) s ním. A ještě jednu perličku na konec z mého života. Vzal jsem si kdysi ještě za totáče svoji první manželku jako svobodnou matku s ročním dítětem a přivezl jsem ji z moravy. Co ona s tím klukem dělala když ho měla na klíně, to jsem čuměl; a oba se při tom náramně bavili. Teď, když se dívám na ty obrázky Bobathovy metody v knize Kleplové, tak to je přesně ono. Jenže ten můj první vyženěný kluk, co cvičil Bobatha od mala tak, že spolu s mámou dělali cirkusové kousky oba rozesmátí, byl a je zdravý (tedy pohybově, jinak prodělaná puberta a kamarádi mu psychicky dávají zabrat...); a ten můj současný kluk, co tak zdravý není, zmeškal zbytečně léta s Vojtou, po smíchu ani památky, hlavně vzdor a pláč. Na moravě se Bobath cvičil již před 20 lety za komunizmu a tady v čechách to nejde ani teď za kapitalizmu. A to se musím dočíst na těch odkazích z vědeckých konferencí zprávy o tom, jak se metody Vojty a Bobatha navzájem přibližují a podobné voloviny dobré jenom k ospravedlnění a zakonzervování současného stavu, ať už je jakýkoliv. Hlavně nemuset nic měnit, že? |
Amina |
• |
21.9.2006 13:54:00
Ahoj, souhlsím s názorem na vyvolávané porody. Mám bohužel podobnou zkušenost, i když také s dobrým koncem. Jen si teď vyčítám, že jsem si to celé nemusela nechat líbit.
Miminům zdar. |
Milada. |
18.9.2006 21:51:24
Pelvane,
Jana tady davala odkaz i na Motol: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=5113294 - tedy toto: http://dictor.net/bobath/article_show.php?article_id=91&category=32 |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.