Klareta |
• |
14.9.2006 0:33:09
Ivo
nemas pravdu. Gratuluji ke zdravym synum, ale asi jsi se jeste nesetkala s opravdu telesne postizenym ditetem. Jinak bys takhle lehkomyslne nemohla mluvit. Souhlasim s tim, ze maminky neni treba nervovat, ale na druhou stranu, jsou to dospele zeny, zodpovedne za zivoty deti. Musi prijmout skutecnost, kdyz je treba ucinit urcita opatreni. Opet zde plati zdravy selsky rozum, ale tez nezavirat oci pred problemem. Ahoj, Klareta |
Klareta |
• |
14.9.2006 0:24:16
Naprosto souhlasim, reklas to jednoduseji a strucneji nez ja!
|
Klareta |
• |
14.9.2006 0:21:01
Ahoj,
jenom jedna vec. Predcasne posazovat dite, protoze je to jak ty rikas prakticke, je hloupost. Je to neprakticke vice nez si myslis. Vis neco o anatomii cloveka? Jsi si vedoma, jak nefyziologicky a jak znacne zatezujes pater sveho ditete predcasnym posazovanim? Jsi si vedoma, jake mu to muze prinest potize? Treba ve dvaceti, kdy tebe ani nenapadne spojovat si to s necim takovym, jako je nucene predcasne posazovani... Samozrejme zalezi na frekvenci takovehoto sezeni, ale kdyz uz si na to dite zvykne, samo se sice treba jeste neposadi, zacne to durazne vyzadovat, pak uz je trosku tezke ho neposadit... Je mi jasne, sama jsem si to zazila, ze na matky se v dnesni dobe vali spousty informaci a jen cast je pouzitelna a spravna. Jak je rozeznat? Je mi jasne, sama jsem si to zazila, ze zdaleka ne vsichni lekari berou svou praci jako poslani... Ktere poslat do kopru a na kterych rady dat? Neni to lehke, presto jsou jiste veci, ktere jsou proste logicke. hezky den Klareta |
Klareta |
• |
14.9.2006 0:03:37
Ahoj,
a o tom to je predevsim. Hodnotit dite jako celek, jak na nas pusobi. Ze jeste nesedi, ale uz umi to a to... je zvidave, klidne, vesele, spokojene... atp. Ale v clanku byla rec hlavne o jasnych signalech: -prohnuti se do luku (hypertonie) -sevrene pesticky i ve vyssim veku kojence (tento reflex musi vyhasnout) -paseni konicku -prepadavani na stranu (az na zada) z polohy na brisku -nedrzeni hlavicky a dalsi. Cocky: tvuj radoby "s nadhledem" komentar mne nadzvedl, protoze bych nerada, aby ukonejsil k vyckavani maminky, ktere maji s ditetem problem. Protoze Vojtovka ma nejvyssi ucinnost, kdyz se zacne co nejdrive po objeveni problemu. Nejlepe do pul roku kojence. Cim pozdeji, tim mensi ucinek. Nemas ani poneti, cim vsim jsou deti v teto oblasti ohrozeny, a kazes tady bludy! |
Klareta |
• |
13.9.2006 23:49:31
Cocky:
Mam nedonosenou dcerku, jen o par tydnu, ale byla hypertonicka. (Hypertonicke a jinak s problemy mohou byt i deti v terminu atp.) Nejde o tabulky, ze si reknu, proc moje dite jeste nesedi, kdyz sousedovic ano. Hm, tak honem s nim cvicit, at to sousedovic decko predezenem. O tom to neni, blbost!!! Je to o tom, jak pomoci detem, ktere by v budoucnu meli vazne problemy s pohybem, chuzi, drzenim tela. S fyzicnem se u kojencu rozviji i psychika, jde to ruku v ruce, takze tady se prida i mentalni zaostavani atd. Neni to o tom, ze nesedi, neleze... Ale projevuje se jinak nez zdrave dite. Neurologove maji specialni chvaty a hmaty na dite, naklani ho, prekuli po podlozce a spoustu dalsich a sleduji reakce. Podle toho poznaji, jestli jsou reakce spravne nebo ne. Podle reakci poznaji, jestli je dite ohrozeno problemy, nebo ne. Vypada to az hrozive, ale diteti to nevadi (dcerka se u toho casto smala), dite to neohrozi a muze to odhalit problem, takze proc ne. Cocky: Doporucila bych Ti si precist neco o Vojtove metode a o psychomotorickem vyvoji kojencu, nez zacnes vynaset takove soudy a zesmesnovat se svou neznalosti! Mama a dcera: Obecne se rika, ze dite se nema do niceho nutit. Kdyz se k tomu dobere samo, obvykle je to spravne a je uz na to pripraveno. Prislo na to prece samo. (posadit se, lezt, postavit se) Velmi hezky popisujes, jak to bylo s pm vyvojem u tve dcerky a ja gratuluju. Vsem hezky den. Klareta |
Kacka |
• |
12.9.2006 0:53:29
Ale marťo, skoliozu může přece mít i po nošení těžké a nevhodné tašky do školy
|
marie |
• |
11.9.2006 14:49:42
Možná mimo mísu, ale přece – pokud někdo cvičíte s dítětem Vojtu, zkuste poprosit rehabku, ať vás taky někdy odcvičí. Já jsem si jednou nechala odblokovat krční páteř, byl pro mne děsný pocit sledovat, jak mé svaly dělají to, co nechci (prý jsem – dle rehabky – velmi dobře výbavná). Mně to pomohlo pochopit, jak se cítily mé děti (cvičili jsme dlouho, nejstarší dcera má malér s páteří a ještě v patnácti "vojtila", pochopitelně jinak než mimina, a mladší dcery měly problém s kyčlema, mimoto jedna z nich byla hypotonická).
|
Luckaaa |
11.9.2006 13:26:22
Jano díky,jsi hodná a zdatná serfařka
na albertově to trochu znám učila jsem se tam ještě na škole bobatha u dospělých. pak mi tam zašantročili diplomku :-) možná od těch dob dělají i dítka |
Jana, 2 děti |
• |
11.9.2006 11:42:16
Lucko, ještě na těch stránkách jsem našla kontakt na jejich lidi přímo v Praze, mají mail, tj. kdybys vážně sháněla někoho jinéhoma RHB, můžeš to zkusit.
http://dictor.net/bobath/article_show.php?article_id=17&category=7 Tzn. Albertov = viděla bych to na VFN. |
Jana, 2 děti |
• |
11.9.2006 11:33:57
Tohle je zajímavý odkaz, jsou tam zkrácené příspěvky z konference a jsou tam de fakto i jména lidí, kteří Bobath koncept dělají a ten Motol je tam taky...
http://dictor.net/bobath/article_show.php?article_id=91&category=32 |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.