Dadule,Natule (15.měs.) |
• |
8.9.2006 13:13:56
Psala jsem,že chodila za ruce a ne sama.Víš co znamená předčasně učit?!To,že to dítě nutíš dělat a ukazuješ jak to má dělat,Ale my jsme jí nenutili,když nás chytla za ruce a chtěla chodit,tak nevidim důvod s ní nechodit (jinak řvala a nedala se ničim utišit).A pak to neni nucený pro dítě.Příště si to pořádně přečti.
|
Luckaaa |
8.9.2006 12:17:03
tak v náruči nebo na velkém polštáři ,jde o to aby měl hlavičku výš než zadeček ale neseděl a nikam se nehroutil
pokud dítě leze, ale jestě nesedí a umí vzpřímený klek tak v něm,pokud ho neumí tak si dítě dáme v kleku na jedno stehno - sedíme bokem ke stolu,tak na to dál. druhou nohu máme opřenou nad kotníkem a koleno té dál od stolu tělíčko dítěte je podpíráno vnitřní hranou naší skrčené nohy.ta se může opírat o stůl.dítě není zcela vertikálně! je to nutné nacvičit,ale jde to |
8.9.2006 11:53:32
Lenko, a jak podle rehabilitační pracovnice dítě krmit, pokud autosedačku nevlastníš? :-)
|
Lenka |
• |
8.9.2006 11:52:17
podle rehabilitační pracovnice se má krmit v autosedačce (jen krmit). Podle mě je to také nejlepší způsob, bylo to skvělé (ovšem je nutno mít obložené dítě plenami :-)).
|
Markéta, syn 4 r. |
• |
8.9.2006 10:06:00
Zajímalo by mě, co je tak teoretického a extrémního na tom, že dítě nebude sedět dokud se neposadí samo a nebudu ho cpát do chodítka? Prostě ho neposadím a do chodítka ho nenarvu. Proč je to v reálu mimo? |
Luckaaa |
8.9.2006 10:00:49
Mirko promiň trochu jsem přimotala i odpověď pro Žabu
|
Luckaaa |
8.9.2006 9:59:34
jé já jsem Ti odpověděla v odpovědi MirceM,promiň nějak jsem si Vás dala dohromady
|
Luckaaa |
8.9.2006 9:54:42
ahoj, já vím, ty tabulky jsou trnem v oku mnoha maminkám .hlavně to časové rozmezí. jak píšeš pokud dítě dělá věci ve správném sledu, nepřeskakuje žádnou dovednost atp.jde jen svým tempem ,je dobré ho sledovat, ale jinak mu jen poskytnou vhodné podmínky aby na vše přišel sám, pokud ale něco přeskočí nebo si vytvoří svůj vlastní způsob jak docílit změny polohy (třeba děti se také dovedou otočit tím, že provedou záklon,prohnou se do luku a vlastně přepadnou na záda tedy nejde o otočení ale přepadnutí)je to přinejmenším varující
chtěla bych napsat že čím jsou děti menší tím je přesnější časové udání té jaké dovednosti(pasení koníčků 3měs. u pomalejších zač. 4měs, ale pakbych už zpozorněla pokud lítá a nedovedese opřít o lokte)a naopak na to kdy začnou lézt máme už větší toleranci na to kdy začít samostatně chodit od 12 do 16 měs (a slyšela jsem i tolerantnějších 18 měs) já vím že každý jsme individualita, ale chyba není v tabulkách (ty jsou způměrované, dávají nám šanci se trochu orientovat),ale v tom jak k nim přistupujeme, a nutno dodat ,že nenjen maminky, ale i někteří lékaři ahoj jo pokud synek má tendenci používat záklon můžete skusit cvičení se zaměřením na správné pohybové stereotipy jako prevenci vadného držení těla,které by se mohlo později projevit (a to třeba až v dospělosti) jde o běžnou léčebnou tělesnou výchovu,třeba i cvičení na míčích,kdy Vás terapeutka poučí kdy a jak co provádět,na co si dát pozor atp. ahoj |
Luckaaa |
8.9.2006 9:32:10
ahoj Klaro, ne každý musí být atlet toje jasné
jen chci napsat že je omyl si myslet že čím víc se zóna mačká tím líp, proto to nemusí bolet.důležité je dodržet správné výchozí postavení či nastavení tělíčka a pak to jde i samo ani se nemusí držet reflexní zóny, ale s nima přichází reakce dříve a cvičení je efektivnější (asi nebudeme u kojence čekat že vydrží ležet v reflexní poloze tak dlouho dokud nepřijde žádaná reakce) skuste se sama položit do nějaké reflexní polohy pokud si ji ještě pamatujete (nemusíte je tojen návrh)nejlépe d plazení a vnímejte své tělo, musíme ovšem počítat s tím,že někdo je více vnímavější nikdo nikoli a také musíte vědět co máte čekat,ale to asi víte,když jste cvičili zdravím |
Luckaaa |
8.9.2006 9:18:14
ahoj Dani,tak gratuluji to je super že jste to tak zvládli
na mé dcerce je také vidět že přece jen bude mít slony k vadnému držení těla,ale protože jsem doma samá rhb pomůcka(balanční plochy....má svůj balón 30ˇ) doufám že to ohlídme :-) až trochu vyrostou a poberou rozum,pochopí že o trápení nejde a můžete ev. vojtit dál si to představ : dítě ti leží na zádech,nikam neutíká, ty mu stimuluješ hrudní zónu a udržuješ hlavu ve správném postavení jen mírným tlakem za ouškem.....to samé při plazení,nastavíš si ho a jen držíš reflexní zónu/y .dá se pak také cvičit jen z polohy. dítě pak dělé pohyb tak jak se má jasně že je možnost i jiných terapeutických postupů já si myslím že by nebylo špatné kdyby třeba rehabky jednou ukázaly vojtění na mamince,aby ona sama pocítila,že nic nikde nebolí |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.