| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čemu slouží babyboxy?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 102 [Dalších 72 >>]
Líza
11.9.2006 11:52:56
Báro, prakticky žádná žena neví předem, že bude mít laktační psychózu. Je prostě docela v pohodě těhotná a porodí a pak bum. Velmi často bum až ve chvíli, kdy ji právě propustili z porodnice domů a nemá žádnou podporu zdravotníků. Jak to prosím tě souvisí s utajenými porody? :-o
ewica
  • 
11.9.2006 11:15:54
Tyto možnosti u nás existují, sama osobně znám dva případy, kdy kojeňák v Kyjově hospitalizoval matku dva měsíce před porodem za minimální příspěvek na stravné, aby mohla těhotenství utajit a porodit. V šesti týnech podepsala souhlas s adopcí a děti šly okamžitě do rodiny za bezpečných podmínek. Tj. sledovaná gravidita, porod v porodnici, následná péče pro matku i dítě a adoptivní rodiče prověření státem. A taky znám případ, kdy měla matka v nouzi měsíc před porodem možnost tam pobýt a po rozhovorech s psycholožkou a sociální pracovnicí se dnes dobře stará o svou šikovnou holčičku.
11.9.2006 10:54:51
No, u nás sa práve dosť šíri reklama cez televíziu, v zmysle "dajme dieťaťu šancu na život" a potom ukázali bábetko a hniezdo záchrany, u nás to bolo pri otváraní týchto "baby boxov" dosť medializované, takže mamičky vedia, že táto možnosť existuje.

Myslím, že uchýlenie sa do kláštora je dočasná možnosť, podobne ako u kamarátky alebo u známych. Obávam sa, že ak raz vloží matka dieťa do Hniezda záchrany, tak je presvedčená o tom, že svoje dieťa proste nechce, ale nie je to dôvod hodiť ho do kontajnera... Bol u nás prípad, kedy sa našlo dieťatko po pôrode v Hniezde záchrany, po pár dňoch si preňho matka prišla a myslím že o mesiac-dva tam to dieťatko bolo znova, v tom istom hniezde, personál ho nespoznal, ale tuším to "vykoumali" novinári podľa fotiek...
Hanka
  • 
11.9.2006 10:00:30
Evo chtělo by to trochu proporcionality.

Vidím to tak, že pro spoustu dětí je to velká šance a že náš stát ponese náklady za jiný stát, co to je proti životu dítěte a jeho šanci prožít štastné ďětství v rodině ? Jsou tu vytunelované banky, korupce při státních zakázakách, vše v miliardách, tak o co jde, když v babyboxu snad skončí í dítě cizinky a náš stát se o něj "postará". Najde náhradní rodinu a v horším případě, dítěti zajistí ústavní výchovu. Ty částky nejsou v porovnání s výše uvedeným nijak závratné i když věřím, že řadě lidí by to mohlo vadit, že náš stát v ústavu vychovává zdrav. nebo mentálne postižené dítě vitenamské národnosti (a zřejmě i občanství).
Uznávám, že by mohlo být problémem, pokud by začala existovat nějaké "odkládací turistika", ale to se zatím vůbec neděje.
Blanka 2 děti (3letý Paja, 14měsíční Filípek)
  • 
11.9.2006 9:47:00
Já jsem ráda že tady už boxy jsou je to lepší dát miminko do b.b.než aby ho utýraly nebo nedej bože zabili.Kolikrát se otom že matka zabila své narozené miminko a a nenešli ji.Takhle má možnost dát mimnku alespon domov.
11.9.2006 9:44:42
Teda Milado, zahltila jsi mě odkazy :-)))). Tak postupně, ano to dítko z Karlína bude asi to, které si pamatuji jako poslední případ. K diskuzi o baby-boxech - poslední příspěvek je z května, tato diskuze je přeci jen živější. A k panu dr. Rákosovi a utajeným porodům v Aši - volám sláva a díky panu doktorovi. Toto mi totiž přijde jako opravdová pomoc a záchrana novorozenců ohrožených vlastními matkami. Jednak ta dítka mají možnost, že se jejich maminky, budou-li v dobré péči umoudří, jednak jim nehrozí nejen vražda, ale třeba i zbytečná smrt v důsledku zanedbaného porodu. A navíc, kdo ví, třeba ty vražedkyně vlastních novorozeňat nejsou vždycky lidské zrůdy, ale jednají tak v důsledku např. laktační psychozy a stresu z utajeného porodu a tomu baby-boxy nezabrání, ale utajený porod třeba právě v Aši ano. Tak jen doufejme, že si z toho vezmou příklad i další porodnice a tato možnost bude dostupnější.
Milada.
11.9.2006 9:25:55
Baro,

tohle bude zrejme tohle dite, co myslis: http://www.novinky.cz/krimi/v-kontejneru-v-praze-lezelo-telicko-novorozence_89194_ie89h.html

Milada.
11.9.2006 9:23:18
O tech ctyrech maminkach se pise zde: http://www.rozhlas.cz/plzen/publicistika/_zprava/31926

Cituji:
Ženy, které přijedou do Aše jsou rozhodnuty, že odsud pojedou samy. Už čtyři maminky ale svůj názor změnily.

Milada.
11.9.2006 9:19:40
No v Asi se taky ujimaji tehotnych uz kdyz jsou tehotne, ze :-)) a jak pisi v tech clancich tak 4 maminky uz odlozeni ditete taky prehodnotily
Milada.
11.9.2006 9:18:44
No v Asi se taky ujimaji tehotnych uz kdyz jsou tehotne, ze :-))
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 102 [Dalších 72 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.