| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čemu slouží babyboxy?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 102 [Dalších 12 >>]
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
8.9.2006 15:19:16
O těch anamnézách máš pravdu. Můj muž skutečně není z baby boxu ani adoptovaný, ale je z manželství obou rozvedených rodičů z nicht každý měl děti. Jeho mamka holčičku,se kterou můj muž vyrůstal jako s vlastní sestrou a o tom, že to není jeho vlastní sestra mu řekla až jeho babička a někdy ve 14 letech (rodiče o tom nehovořili). Jeho taťka má 2 děti z předchozího manželství, o kterých můj muž nic neví, ani pohlaví a nikdy se neviděli. Od nějakých sousedů jsme se jednou dozvěděli, že jsou ty děti snad nějak "postižené". Na otázku, že bychom to s mužem rádi věděli, nám dodnes nikdo neodpoví, protože se o takových věcech prostě "nemluví". Myslím, že jestli manželův otec má v rodině nějaké vrozené vady, měli bychom o nich vědět a nic nevíme, protože nám to prostě neřeknou. Takže tvrzení, že mínus pro baby boxy je to, že se neví o dětech nic, je blbost.
8.9.2006 15:17:00
Cože?
Chceš říct, že hrozí tlačenice u babyboxů? No to určitě.Navíc nechtěný Poláček je také dítě:)
Eva
  • 
8.9.2006 15:15:09
Představ si, kdyby jsem začaly jezdit třeba ženy z Polska a odkládat tu své děti. Nevím, proč by naše republika měla být sběrným místem pro ostatní státy. To všechno stojí peníze, které jsou potřeba jinde. Za chvíli bychom museli stavět další a další dětské domovy a pak by se Vám to nemuselo líbit, že to platíme ze svých daní.
jutta
  • 
8.9.2006 14:52:57
Tak jsem došla až na konec článku a musím podotknout, že někteří chlapi opravdu myslí něčím jiným než mozkem. Takové hlody,jaké tam uváděl pan Schneiberg, jsou fakt akorát na ránu. Každému normálnímu člověku je přece jasné, že babybox může několika miminkům zachránit život a pokud jich tu bude víc, tak jedině dobře. Je vidět, že je to chlap a nedokáže se vžít do situace zoufalé ženy, která nechce, ale musí odložit své dítě. Jen opravdu psychicky nemocná žena dokáže dítě zabít, ale to už je bohužel riziko, kterému se nedá pořádně zabránit. Rozhodně jsem pro babyboxy, neboť si myslím (na rozdíl od chytráka Schneiberga), že děti v nich odložené mají větší šanci na slušný život a přesto, že není jejich anamnéza známá (od toho máme přece doktory, aby zjistili aspoň základní údaje), tak se dostanou do dobré rodiny. Přece jistý si člověk nemůže být ničím a je jedno, jestli si adoptuji dítě, o němž nevím, jestli má vrozenou nemoc, nebo si adoptuji dítě, jež má od rodičů anamnézu a stejně v deseti letech dostane rakovinu krve. Rozhodně bych kvůli tomu babyboxy nezavrhovala, protože je to humánní způsob, jak odložit dítě.
Rebeka 2 děti
  • 
8.9.2006 14:24:28
...domnívám se,že pravda je někde uprostřed.Baby boxy asi nebudou tak zásadní v boji proti vraždění novorozeňat- nicméně je dobré,aby matky,které mají k odložení svých dětí jakékoli důvody měly i tuto možnost- jednoduchou a zcela anonymní.Nemá smysl polemizovat o tom jaké děti- jakých matek,to mně přijde absurdní a u dětského lékaře zarážející....a kořeny,rodinná anamnéza? Myslím,že na světě existuje spousta lidí do baby boxu neodložených a nemají o svých kořenech a rodinných anamnézách ani ponětí...
bejbina
8.9.2006 14:10:24
Asi tomu moc nerozumím. Myslela jsem, že původně šlo o otázku, zda-li baby-box zabrání vraždám novorozeňat. Pokud porodím dítě, o které z nějakého důvodu nebudu moc pečovat ( představa je to opravdu děsná ), tak je tady asi možnost utajeného porodu, adopce atd. A věřím tomu, že matka, která je schopná svého novorozence zabít musí být skutečně v takovém stavu, že jí bude baby-box ukradený. Nekamenovala bych pana doktora kvůli jeho názorům. Naopak docela se mi líbí. I odkaz na jiné sdružení, které pomáhá matkám v tísni. A ženám, které jsou schopné dítě donosit, než aby šli na interupci jen tleskám. Musí to být pro ně strašně těžké jak osobně, tak v rámci naší společnosti. Dnes už se naštěstí nechodí před interupční komisi, ale určitě naše společnost spíše odsoudí matku, která dá své novorozeně k adopci, než ženu která půjde na interupci.
8.9.2006 14:07:05
Hanko, máš pravdu.
Alice, dvojčata
  • 
8.9.2006 13:49:48
Dámy, co jiného byste čekaly? Je to prostě muž a myslím, že to vystihuje vše. Nikdy neměl mimi v břiše, takže nechápe o co ženám jde. On problém s tím, co se stalo (nechtěné těhotenství) neřeší.
Alice, dvojčata
  • 
8.9.2006 13:46:04
Dámy, co jiného byste čekaly? Je to muž a myslím, že to vystihuje vše. Nikdy neměl mimi v břiše, takže nechápe o co ženám jde. On problém s tím, co se stalo (nechtěné těhotenství) neřeší.
Pudicitia
8.9.2006 13:15:37
no s problematikou to ma lecos spolecneho, a pokud Vam to pripada pokroucene, co rikate rozhovoru s pani Vodickovou? Ten "prekrouceny" neni a o mnohem vypovida.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 102 [Dalších 12 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.