| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč Adámka maminka nechce?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 111 [Dalších 81 >>]
eva
  • 
21.9.2006 12:18:28
Když jste se vyjádřila o dětech jako o chásce, (které já jako chásku nevidím, ale pro mne to jsou děti na kterých se podepsali hlavně rodiče) a že používate jejich jazyk, tak jsem se nemohla vyjádřit jinak v poslední větě než jsem se vyjádřila. Až budete příště více specifičtějsí, budu volit jiná slova. Nicméně jako pedagog, kterých si rodiče váží, by jste se o dětech jako o chásce neměla nikdy vyjadřovat. Pro vás to jsou děti. Tečka.
Běta
  • 
21.9.2006 8:30:14
Nevím, z čeho usuzujete na nevhodnost mého chování a máte / s prominutím tu drzost/ varovat mě před stížnostmi rodičů. Celá léta s nimi vycházím velice dobře.V tom ,že nechápete, co myslím dětským jazykem vidím, že s dětmi asi příliš nemluvíte nebo máte kolem sebe netypický vzorek ddětí. Myslím, že vaše kategorické soudy jsou mimo jakoukoliv diskusi, takže si ji odpustím. Přeji vám všechno dobré a trochu pedagogické pokory.
21.9.2006 7:56:12
Když to čtu, zní to naprosto strašně. Jsem ráda, že jsem ten dokument neviděla. Nechápu, jestli takové chování mělo dětem pomoci?Jaký byl smysl a poslání toho dokumentu?
eva
  • 
21.9.2006 2:30:24
Určité procento našeho chování je poděděno, ale zbytek je nám vštěpen výchovou našimi rodiči. V dospělosti nás pak také ovlivnuje společnost. Dnešní drsná cházka, jak se vyjadřujete, je z velké části plodem našeho chování za zavřenými dveřmi, a definitivně si nemyslím, že diskutující mají zkreslené představy o dnešních dětech. Vždytˇ jsou všude okolo nás a také o nich diskutujeme vehementně na rodina.cz - jak bychom si mohli chování dnešní mládeže nevšimnout.
Nemám ponětí, co myslíte pod pojmem: "Myslím, že se dětem dá spousta dobrých věcí nanést jejich jazykem...", ale definitivně bych na vašem místě volila vhodné slova, aby jste neskončila bez práce, až si pár rodičů půjde stěžovat na nevhodnost vašeho chování.
eva
  • 
21.9.2006 1:56:28
Diskuse nebyla o tom, jestli hovoříme s dětmi zdrobněle a jestli s nimi máme doma legraci. Diskuse byla o tom, jestli je na místě, nebo-li vhodné, používání negativních výchovných metod. Podle tebe to není žádný výchovný přestupek.

Moji větu, že já bych s 18ti letým dítětem hovořila jako s dospělou osobou = věcně, stručně a srozumitelně, jsi překroutila na "studenou" každodenní konverzaci. Dobře víš, že se jednalo o věcné, stručné a srozumitelné poučení dítěte, aby nezapomínalo na slůvko děkuji, prosím apod. Nikdy jsem se nevyjádřila, že jako rodiče máme takto hovořit s našimi dětmi neustále.
(Mimochodem bych ani nedoporučovala takto hovořit s prodavačkami, či lékaři v ordinaci, pokud by neudělali nějaké profesionální faux-pas.)
Běta
  • 
20.9.2006 23:24:04
Naprosto souhlasím, že pokud máme s dětmi vztah, kde nechybí humor, rozhodně je nepoškodí "bzučení mouchy". Naopak mám zkušenost ze své profese / vychovateka ve ŠD /, že děti na vás schovívavě hledí, když je krmíte "kouzelným slůvkem". Myslím, že se dětem dá spousta dobrých věcí nanést jejich jazykem. A nemyslím pochopitelně vulgarismy. Tady mám trošku pocit, že některé diskutující mají zkreslené představy o dnešních dětech. Nejsou to většinou křehké květinky, ale někdy dost drsná cházka. Určitě bych ale vynechala "nechci tě, nemám tě ráda". A myslím, že děti se mají mazlit, objímat a žužlat každý den a pořád.A muchlám si i své dospělé dcery.
20.9.2006 22:34:43
No ona tedy osmnáctiletá slečna doopravdy poprosit už nezapomíná, já myslela, že to na ni nezanechalo žádné negativní následky...
Jinak já mluvím jako s dospělou nejen s tou osmnáctiletou, ale i s tou devítiletou..... Asi jsem nikdy nemluvila s dětmi nějak specificky a takový to "Už jsme se pěkně napapinakali a teď se vyčuránkujeme a půjdeme hajinkat" jsem nepoužívala nikdy. Není to prostě můj styl....
Bavím se s nimi jako s dospělými (i s těmi se často navzájem špičkujeme)... A doma do sebe v legraci rejpeme a máme (přesto? právě proto?) velice dobré vztahy. Není večer (přes den se málo kdy scházíme), abychom se společně něčemu nesmáli a myslím si, že většinou nemívají rodiny s pubochy (7 pád od slova puboši :-))) ) doma tak otevřené vztahy. Takže my si prostě nestěžujeme.... Ani my rodiče, ani děti...
Ale možná že namám pravdu a moje děti se budou ke svým dětem chovat špatně, ale to dnes fakt netuším.... Dělám v nejlepší víře to, co si myslím, že je správné a prozatím mi náš vztah, který s dětmi máme, dává za pravdu.
Hovořit s někým tak, jak ty píšeš, věcně, stručně a srozumitelně je zajisté správné, ale řekla bych dost "studené". Takže věcně, stručně a srozumitelně mluvím v obchodě k prodavačce nebo v ordinaci k lékaři, ale s dětmi si - i při běžné komunikaci - více slovně hrajeme....
S.
Kohnova
  • 
20.9.2006 22:12:46
Netrap se kvuli tomu, nerekla jsi nic strasneho a navic jsi to jeste okamzite napravila. Podle mne ani matka nemusi byt neustale dokonala. Myslim, ze jsi na sebe hodne prisna. Deti zkouseji nasi trpelivost a myslim, ze je dobre, kdyz zjisti, ze neco proste nejde. A taky umi vycitit, ze to "prehnaly" a taky umi odpoustet. Tak se netrap.
Kohnova
  • 
20.9.2006 21:25:03
Ten pribeh je z knizky Nas Adamek, autorka je zena, jmeno nevim, ale kdyby to nekoho zajimalo, muzu to najit, tu knizku mame doma. Jsou v ni ilustrace od Heleny Zmatlikove a i jine lahudky typu jak je Adamek bit, jak se nenarodil, ale proste jen tak objevil a tatinek hajny, kdyz prisel z lesa, se strasne divil, srdceryvny pribeh o skritkovi Poradnickovi, co v noci musi uklizet hracky po vsech detech, co si je neuklidi samy, a place pri tom... Pamatuju si tu knizku velmi dobre, matka mi ji cetla a casto ji argumentovala. Profesi je detska psycholozka. Pamatuju si z detsvi vetu: "Kdyz budes (nebudes) tohle delat, nikdo te nebude mit rad." a podobne. Nechapu to dodnes uplne, jak mi to mohla delat.
b+h
  • 
20.9.2006 17:49:06
No to muze byt taky spravna odpoved. Zalezi, jestli se vejce vari vsechny dohromady, nebo kazde zvlast. Mozna v tomto pripade ucitelka chtela, aby je zaci "uvarili" kazde zvlast...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 111 [Dalších 81 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.