| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč Adámka maminka nechce?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 111 [Dalších 71 >>]
b+h
  • 
20.9.2006 17:35:54
moc hezky jsi to napravila....
eva
  • 
20.9.2006 17:24:08
Já bych vaše neortodoxní metody nenazývala neortodoxními, ale spíše babičkovskými. Tvoje 18ti letá dcera možná rozdýchá tvoje impertinentní vyjadřování, ale tím ji vlastně učíš, jak se chovat k okolí. Tvým příkladným chováním ji již od malička vlastně říkáš, že je naprosto v pořádku hovořit s lidmi stylem, kterým s ní hovoříš. Ukazuješ jí, že to bude v naprostém pořádku hovořit takto k jejím dětem. Přitom autorka članku poukayuje, že toto je zcela nemístné v současné vyspělosti našeho státu. Nevím, ale já bych s 18ti letým dítětem hovořila jako s dospělou osobou = věcně, stručně a srozumitelně. Ale přirovnávat ji impertinentním tonem k mouše?...hmmmm
lada+2
  • 
20.9.2006 16:49:03
článek dítě nepoškodí, ale domácí prostředí s podobnou situací ano. Jestli dítě přijde domů po přečtení příhody s otázkou MAMINKO MILUJEŠ MNĚ? Tak už to může být znamením, že naše výchovné metody nemusí být nejvhodnější, protože mu tam hlodá v hlavě malej červíček. Ale toho si my obyčejně nevšimneme.
dasa. syn 8
  • 
20.9.2006 15:40:11
Já si tedto příběh také pamatuji ze školy, a to jsem do první třídy chodila na konci šedesátých let. Mně ale nebezpečný pro dítě nepřijde. Dítěti by opavdu asi nikdy maminka neměla říci: "Já tě nechci", ale to přece neříkám já svému dítěti, ale nějaká cizí maminka cizímu Adámkovi. Takže ten příběh není návod, jak vychovávat děti. Má to být poučný článek pro malé čtenáře, o jeho kvalitě lze diskutovat ale psychický vývoj dítěte nehrozí.
20.9.2006 10:53:33
Evi - jak si můžu myslet? No prostě proto, že já - stejně jako ty - si můžu myslet, co chci..... Právo něco si myslet mi nikdo nemůže upřít.
Ala to je trochu hraní si se slovíšky....

Ono je to trochu o tom, jak člověk co řeklne... tón, způsob mluvy, mluva těla, intonace je mnohdy důležitější než obsah slov... (na to tady na netu narážíme dost často, že?). Takže řeči o tom, že "Tady nějak není slyšet...." moje děti SKUTEČNĚ nebraly, že je připodobňuji k mouše....
Starší dcera má už 18 a o lecčems si povídáme. A i když s ní mlátí puberta, tak VÍ - MÁ JISTOTU, že je naše milovaná dcera, že i když je občas na zabití, tak TADY JE DOMA a MY JI MÁME RÁDI. Takže si myslím, že naše někdy neortodoxní výchovné metody ji nijak nepoškodily....

MMCH - poznámku o kouzelném slůvku používáme také :-
))) a používali jsme zvláště, když byly holky menší, starší už bez potíží "rozdýchají" impertinence o "špatné slyšitelnosti".....

Simča
Lenka
  • 
20.9.2006 7:32:06
Vážení pisatelé, také jsem tento článeček o neposlušném Adámkovi četla a dnes ho čtu svým dvěma dětem 3+5 roků. Nevidím na něm nic ostudného, zlého, ubližujícího. Naopak musím pochválit ty své bystré děti, které hned po prvním čtení pochopily, co jim vlastně usnadní vstup do života - ono slovo PROSÍM. Vysvětlila jsem jim, že když od druhého něco chceme- ať již koláček nebo třeba hračku, tak zkrátka je moc hezké říct ono kouzelné a magické slůvko PROSÍM. A kupodivu moje děti pochopily, slovo prosím používají zcela běžně, tento článek je nijak nepoškodil, neublížil jim ani jim nesebral sebevědomí. I já když jsem v 1. třídě četla tento článek, nikdo mi k tomu nemusel dávat obsáhlou instruktáž a věděla jsem, že se po Adámkovi chce Prosím. Myslím, že se tím děti učí respektovat druhé, úcta k hodnotám a ohleduplnost. Moje děti nejsou nijak ublížené nebo zakřiknuté, naopak mají zdravé sebevědomí a na svůj věk jsou opravdu šikovné. Nedělá jim potíž vyjadřovat se v kolektivu dětí, ale i před dospělými.
sasha
  • 
20.9.2006 3:27:42
na tebe to nezapusobilo, ale na jine dite muze... nejsou vsechny deti silne osobnosti. Jen se podivej kolem sebe, kolik zen je tyrano v manzelstvi a kolik deti s nimi a nechaji se, a toto muze byt jedno ze seminek, ktere vzklicili v jejich mozku jako kvetinka, co se jmenuje Nejsem Dobra Osoba....
b+h
  • 
20.9.2006 1:53:33
mas velmi zajimavy postreh.

Muj nazor je ten, ze autorka nas chce upozornit, ze mozna i my doma nevedomky pouzijeme nespravnou vetu vuci detem, ktera muze mit na ne negativni dopad, aniz si to uvedomujeme. Neumime si stoupnou ze sveho tela ven a podivat se sami na sebe tak, jako se divame na vsechny okolojdouci, na kterych si vsimneme kazde chybicky. A nejhorsi je to, ze nase deti, ktere jsou nam nejblizsi musi nase nehezke a ponizujici vety poslouchat, misto, abychom je poucili jak rici dekuji, prosim atd. hezkym stylem. Jsme na ne jak srsne a pak se divime, kdyz udelaji neco z frustrace.
eva
  • 
20.9.2006 0:56:59
ano, take si myslim, ze autorka chtela upozornit, jak nevychovnym zpusobem muzeme vychovavat i my doma a ze bychom se nad tim meli vsichni zamyslet. Myslim si, ze zcela opravnene poukazuje na nevhodnou komunikaci s ditetem, kdy stejne lze rici uplne jinak. Nehlede k tomu, ze jeste to muze byt receno velmi nedobre znejicim tonem. Deti si vetsinou porizujeme, protoze je chceme, tak proc bychom jako rodice nemohli mit vice trpelivosti a ucit deti spolecenskemu chovani kladnym zpusobem?
eva
  • 
20.9.2006 0:40:02
Simco - ja tedy opravdu nevim, JAK SI MUZES MYSLET, ze tvoje veta: "Jé, tady bzučí nějaká moucha, nebo co. Nebo jsi něco říkala? Prosím? Já neslyším!!!!" je vhodnejsi, nez knizni verze: "Kdo to tu křičí? To ty, kluku? Jdi pryč! Já tě neznám." Podle mne prirovnavani milovaneho ditete k bzucici mouse muze ublizit stejne jako "jdi pryc, ja te neznam". V obou pripadech jde o ponizovani deti a slapani po jejich sebevedomi. V obou pripadech je to NEGATIVNI vychovny system. Tvoje vychovne metody pouze presvedcuji tvoje deti, ze je nerespektujes a v duchu si mohou myslet, ze je i nemilujes. Ja osobne si myslim, ze autorka z komara velblouda nedela.

U nas doma pouzivame vetu: "Zapomel jsi nekde kouzelne sluvko." A trpelive opakujeme tuto vetu neustale do te doby, nez se slovicko "dekuji" zakoduje do detskeho mozecku a zustane tam permanentne.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 111 [Dalších 71 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.