| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč Adámka maminka nechce?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 111 [Dalších 51 >>]
18.9.2006 21:29:51
Dík za vyčerpávající odpověď.
Jen se chci ještě zeptat, jestli si myslíš, že čtením si člověk zafixuje, jak má které slovo vypadat (i/y,s/z apod.). Já jsem si to dlouho myslela. (U mně to tak fungovalo, i muž mi dal za pravdu!)Do chvíle, než jsem si začala dopisovat s kamarádkou, vášnivou čtenářkou, která však zůstala nedotčena pravopisem a důsledně si píše kde chce co chce, ponejvíce foneticky... Jak je možné, že to někoho neovlivní? Máš na to nějaké vysvětlení? Já ne.
Milada.
18.9.2006 21:17:25
Dagmarajano,
ne, neberu to uceni vedecky :-)
Samozrejme ze zajem o to kde se pisi Y/I syn velkej nema a a jeste se se mnou obcas hada, ze to nebrali. Ovsem sam tvrdi, ze chce na osmilety gympl a tvrdi, ze chce pro to neco delat. Takze kdyz se ucit nechce, tak mu to jen tak lehce pripomenu a jde na to.
Nevim, jestli jsi to cetla pozorne, ale tady slo o to, ze kdyz ma napsat ukol z matematiky, kde je treba v odpovedi to Y/I napsat a prijde za mnou, ze to nebrali, tak mu znova zopakuji, jak se to Y/I urci. Takze dneska napr. (doufam) vi, ze zeny delaly je tvrde.

Ja zadne zvlastni naroky nemam, nevim, kde jsi to sebrala :-) To ze syn cte a cte hodne je prece jeho konicek, ja jsem tomu rada, ale dite prece ke cteni nedokopes. Bud cte nebo ne. Ja mu mohu obcas neco predlozit, stejne tak manzel. A on se treba chytne. Cte za pochodu. A cte knihy, ktere jsem ja v zivote necetla a nejsou to zrovna detsky knihy.
A co ma jako bejt? Mam mu to zakazat nebo co? :-)

Napr. nesnasi delat z knih vytahy. Zatim jsme po nem pouze chteli, aby si nazvy knih zapisoval, abych ja vedela, kdyz jdu za nej do knihovny - kdyz je zrovna nemocnej, co uz cetl a co ne. Byl linej delat i to. Nastesti knihovnickej system ted uz rve, ze tu a tu knihu uz mel pujcenou.
No a ted uz zacnou delat ctenarsky denik, coz tedy bude s jeho nadsenim horor.

Jo a Panna nejsem.
18.9.2006 20:36:41
Snad se moc neurazíš, ale nebereš tu výchovu a učení příliš vědecky?
Já mám pocit, že musíš mít nejmíň dvě vysoké školy a všechno šíleně analyticky rozebíráš (nemáš náhodou zesílené znamení Panny v horoskopu? :o))
Češtinu mám náhodou taky ráda, ale moje děti na ni prdí, tak se nemůžu realizovat. Má Tvůj syn opravdu takový zájem o to, kde se píše jaké I/Y ,přestože to ještě nebrali?
Já mám kluky ve 2. a 4. třídě a jsou dyslektici, takže jsem ráda, když napíšou velké písmeno ve jméně, neboi čárku kde patří, a knihu nepřečetli ani jednu. Mám pocit, že kdyby se narodili Tobě, "museli" by číst a ovládat češtinu. Je to tak?
18.9.2006 20:34:57
No když se vaří postupně...
Takový slovní úlohy mě taky vždycky dostanou. Třeba které míče propadnou basketballovým košem - udány rozměry koše, tj. horní průměr kovové obruče a dolní průměr koše, a velikosti míčů. Počítat s pružností úpletu nebo ne? Došli jsme tak daleko, že jsme na zahradě zkoušeli prohodit basketballovým košem míče různé velikosti, abychom odhadli, jaká je "vůle" materiálu...no, a správný výsledek měl být, že propadnou jenom ty míče, které mají menší průměr než je dolní průměr koše :-(
spadlá z jahody
18.9.2006 20:22:09
Někdy ve druhé či třetí třídě měla dcera v učebnici matematiky příklad typu: Jedno vejce se vaří pět minut, za jak dlouho se uvaří 10 vajec? Dle paní učitelky byla správná odpověď 50 minut.
18.9.2006 19:45:29
Mám podobný názor.. podle mě to moc přebíráte. Já si to ze školy pamatuju taky, ale vybavila jsem si to jen proto že jste to tu napsali. Nijak mě to nepoznamenalo a jestli ano tak možná v dobrém - že si vážím svojí maminky která na mě nebyla nikdy jako pes... ale já se teda dozvěděla už dřív (ne ve škole) že když něco chci tak mám říct prosím.. a ve škole jsem byla nadšená že jsem chytřejší než Adámek (nevím jeslti ten klučina se v naší době jmenoval taky tak) a že vím že když něco chci tak mám říct prosím...
klaraf
  • 
18.9.2006 18:27:50
Řekla bych, že Ema má mísu :)))
Nepoznamenalo mě to, ale jsou určité okamžiky, které si prostě pamatuješ, stejně jako si pamatuju, že moje první knížka byla Honzíkova cesta...
18.9.2006 18:18:16
Taky děti nevydírám stylem "nemáš maminku rád", ale když cítím, že už tlačí na pilu moc, tak řeknu asi tohle: "Líbí se ti, když na tebe křičím?" (Ne.) "Já taky nemám ráda, když na tebe křičím, ale někdy už jsem unavená a nemůžu to zlobení vydržet. Jestli budeš ještě chvíli... (kopat do stolu, dělat tyhle zvuky, atd.) asi za chvíli začnu křičet. Možná by bylo lepší, kdybys toho nechal."
Opakovaně říkám dětem, že když na ně křičím, není to správné a mrzí mě to - a žádám je o "spolupráci", aby se tomu předešlo. Dokonalá matka prostě nejsem a taky nechci, aby se to ode mě očekávalo. Chci, aby kluci věděli, že je mám ráda, i když mě zlobí a že když někdy "nevydržím", není to proto, že bych je neměla ráda. Taky na ně nikdy nekřičím (ani neříkám), že je nechci, že je nemám ráda nebo že z nich umřu.
Olina a dvojčata 19m
  • 
18.9.2006 17:13:06
Ahojky.
Chtěla bych tě trošku opravit. Dneska si podle Školního vzděláacího programu může učit každý co chce a hlavně kdy chce. Je dáno pouze to, co musí žák umět, když vychází z páté a deváté třídy. Takže tu řešit, co je v jaké učebnici napsáno nemá moc smysl. Těžko se dohodnou češtináři s lidmi tvořící učebnici matematiky, když nejsme schopni se domluvit na jednotné koncepci, aby neměli děti problém při přecházení ze školy na školu. Ahoj
Markéta, syn 4 r.
  • 
18.9.2006 15:41:03
Čemu svítí oči ve tmě? Kočce. No nazdar. (tak snad kočce robotovi)
S čím si hraješ? S kočkou. (no možná by to pasovalo na zdechlinu kočky, jako že si s ní to dítko pohazuje. Viz chcíplá vrána dole - ta je dobrá.

Alespoň takhle to cítím v češtině já.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 111 [Dalších 51 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.