| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 110 [Dalších 10 >>]
Petra
  • 
2.10.2006 18:30:06
Jo, přesně jsi popsala moje dojmy. Ale syn to naštěstí dobře a rychle "rozchodil".
Markéta, 2 mimi
  • 
2.10.2006 17:49:42
Severko, můj manžel je jeden z toho pidi procenta, kterému šla předkožka přetáhnout až v 17ti letech. Tchýňka ho ubránila:-)) Nikdy neměl žádný záněty, ani není přenašeč human papiloma viru, jak se občas traduje. Teď máme syna, v roce mu je vidět špičínka žaludu, počítám, že to zdědil po manželovi, taky ho budu bránit silou proti násilnýmu stahování. Pokud ten klučík netrpí na záněty, tak nevidím důvod hned to řešit.
Lucik
  • 
2.10.2006 17:19:07
nemam pocit, ze by se mali kluci meli trapit bezduvodne, to rozhodne ne.
mne jde jen o to, kdy si myslite, ze je ta vekova hranice, kdy uz se se zuzenou predkozkou MUSI zacit neco delat (ano, v pripade nutnosti i chirurgicky).
napada me, ze prave tech 13-15 je rozumnych, je to uz velke dite, ktere z toho ma rozum. "nechat to byt" az do uplne dospelosti mi rozumne totiz nepripada.
Pavla 2 deti
  • 
2.10.2006 16:54:11
Ahoj,my jsme navstevu chirurgie podstoupili pred 14dny...precist si tenhle clanek driv,tak taky jeste pockam.Syn chodi do prvni tridy,na chirurgii s nim byl tatinek,ktery s nami,ale nezije..takze jsem dostala syna se slovy,pretahovat a bude to dobry..ale nikomu bych neprala ty dalsi cca 4dny..nejdriv kvuli velke bolesti odmital pit,aby nemusel curat(necural vic nez 14hodin a ja uz byla "na prasky")..zkouseli jsme curat do vody,mazat opthalmo framykoinem(pry co je na oci,je dost jemne i na pindika)..ted uz je to lepsi,jen z koupani,co miloval je nucene myti..Skoda,ze tenhle clanek nevysel o mesic driv:(Vsem klidny podzim a co nejmin starosti s pindikem:)
epi
  • 
2.10.2006 14:54:26
Dobrý den,
my jsme měli stejný problém, akorát že se zánět neustále opakoval.
Po lečení doma, na radu pediatričky, vznikly srůsty.
Je lepší zajít rovnou na chirurgii, kde vstřiknout pod předkožku dezinfekci (ne do močové trubice) a za 2 - 3 dny je po problému.
Jinak mám informaci z dětské chirurgie v Krči, že Framykoin na tento typ zánětu nepatří. (Chirurg na poliklinice v místě bydliště nás strašil obřízkou a šikovnému panu doktorovi z Krče se zákrok po měsíčním mazání mastičkou podařil bez jakéhokoliv chirurgického nástroje. Křik sice byl, ale zákrok trval maximálně do 5 sekund. Nyní je to tak 1/2 roku od zákroku a s přetahováním nemáme nejmenší problém.)
Držím palce!
Epi
2.10.2006 14:41:19
Petro, přesně vím o čem mluvíš, a ještě dnes mám z toho trauma. Sadistický urolog před 5 lety doslova znásilnil naše dva syny (tehdy 3 a 5 let)!
Přestože jsem žádala o krátkodobou anestezii, bylo mi řečeno, že to "není třeba"!!! Mám chuť toho doktora dodnes zabít. Navíc tomu mladšímu to neudělali úplně, ikdyž ho trápili hodně dlouho, což by se při anestezii nestalo, tam ba ny to měli čas...
Dodnes si hodně vyčítám, že jsem nabyla tvrdší na lékaže a své syny nesbalila a neodešla pryč. Kluci si užili, a já se nezbavím výčitek svědomí do smtri. Hoši nesnášejí vůni heřmánku dodnes (v tom jsem je musela po zákroku koupat) a už si (naštěstí) nepamatují proč... :o(
Taková zbytečná bolest! Není dost té nevyhnutelné?
2.10.2006 14:26:50
Zásadně nečtu žádně rádoby odborné maminkovské časopisy, víceméně pořád to samé, bez nápadu, za to jsme se výborně pobavila u nové knihy Deník špatné matky:o)))

Ad předkožka- mám výbornou pedr.- shodli jsme se, že to začnem tak v roce a půl ,při koupání,co to půjde, bez násilí- takže jsme koukali " na jahůdku" co dva tři dny, vždy vykoukla jen dírka,pak to šlo do půlky a najednou to sjelo celý.Tak jsem nahnala do koupelny tátu a Kubovi se dostalo prvního "chlapského" poučení- již přes rok si při koupání přetahuje předkožku sám,hezky "jahůdku" omyje a jsme bez problémů- navíc jeho dvojče Terka,která je ve vaně téměř vždy s ním, má odmala výborný přehled přes odlišnosti pohlaví:o)))))))))
Lucik
  • 
2.10.2006 13:27:36
jen by me zajimalo- porad se dnes opakuje,ze si "priroda pomuze sama". Co kdyz nepomuze? do kdy cekat? do 18?
(u meho manzela jsme na takovy problem narazili az v jeho 25, pri pokusu o sex bez prezervativu (samozrejme ze to neslo, pretazeni bolestive, krev...))
pritom jeho doktorka to pry chtela resit kdyz mu bylo 13 a maminka rozhodla, ze "se to spravi samo az vyroste". no, nespravilo.
2.10.2006 13:15:38
Nas syn si zacal po druhem roce stezovat,ze jej boli lulanek.Sli jsme k pediatricce a ta mu nasilne stahla predkozku a oznamila nam,ze od ted uz to musime delat pravidelne kazdy den pri koupani.Syn z toho mel doslova trauma. Chtela jsem napr. sundat jen plenu po spani a on uz mel hruzu,ze mu budem opet stahovat predkozku.O koupani ani nemluve,do te doby se cachtal a nechtel z vody a od stahovani nechtel vlezt do vany.Po nejakem case si celkem zvykl a uz tolik nekdy skoro vubec nekricel,ale zhruba pred mesicem opet zacal plakat a nechce si nechat predkozku stahovat.Nikdy mu to neslo stahnout volne.Pred 2 tydny se mu zanitil zalud a tak jsme zahajili lecbu.Mazem framikoinem a omyvame v hermanku.Chci vas poprosit o radu.Pokud mate nekdo podobnou zkusenost.Musi se predkozka opravdu uz stahovat pravidelne pokud dojde k prvnimu pretahnuti?Diky za kazdou radu.
Malenka
  • 
2.10.2006 12:51:01
Potýkáme se s paní doktorkou, která je v tomhle směru také hyperaktivní. Článek mi udělal radost a potvrdil slova mého muže (je to pediatr :o) Pokud nedochází k trablum s močením a záněty, není proč se znepokojovat - zbytek předkožky se přetáhne při prvním sexu :o)))
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 110 [Dalších 10 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.